Sanés kakirangan atanapi kaleuleuwihan oksigén dina akuarium

butuh oksigén dina lauk

Nalika urang mimiti nyiapkeun akuarium supados piaraan alit urang tiasa hirup dina kaayaan anu saé, urang kedah terang jumlah oksigén anu kedah dipiboga ku cai supados aranjeunna ngagaduhan kaséhatan anu saé. Salah sahiji panyabab utama kunaon lauk janten gering kusabab kurangna atanapi kaleuleuwihan oksigén anu leyur dina cai. Maka, penting pisan pikeun terang kabutuhan oksigén anu diperyogikeun ku akuarium sahingga lauk tiasa hirup dina kaayaan anu saé.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon masalah kurangna oksigén sareng kumaha henteu moal kakurangan ogé kaleuleuwihan oksigén dina akuarium.

Masalah oksigén dina akuarium

oksigénasi dina akuarium

Salah sahiji sabab utama anu tiasa nyababkeun lauk janten gering tiasa dina oksigén. Kaseueuran ieu kajantenan sabab akuarium henteu diatur saé sareng henteu aya kasaimbangan yén lauk kedah ngagaduhan habitat anu teu aya masalah sareng panyakit.

Salah sahiji panyabab utama anu tiasa kajantenan pikeun lauk kirang oksigén tiasa kirang ngatur hawa buatan, seuseueurna disuntik ku pompa atanapi gelembung. Upami kitu caina bakal langkung tina kacemar ku kokotor anu ngawatesan oksigén.

Sadaya ieu diturunkeun tina kanyataan yén akuarium tiasa kabebanan ku seueur lauk kanggo kandang alit, ieu, salain ti ngawatesan kabébasan gerak, nyegah oksigasi anu pas.

Pikeun milarian terang naha lauk kurangna oksigén, urang bakal perhatoskeun kumaha aranjeunna teras-terasan ngojay dina permukaan pikeun waktos anu lami, sareng numutkeun spésiés anu mana aranjeunna tiasa nyobian ucul tina akuarium kanggo nyandak oksigén.

Di sisi anu sanésna, kaleuleuwihan oksigén henteu nguntungkeun pikeun kahirupan lauk, kaleuleuwihan éta ngahasilkeun gangguan serius sapertos panyakit anu dikenal salaku 'embolisme udara'.

Naha jenuh oksigén lumangsung? Upami dina akuarium urang ngagaduhan habitat sareng pepelakan anu ngalaksanakeun padamelanna saé, moal aya masalah ngatur éta. Tapi upami akuarium ngalaman seueur sinar panonpoé, urang ngarobih suhu akuarium sareng pepelakan bakal ningkatkeun oksigén nyalira, lengkep ngarobih kahirupan lauk. Justru manaskeun dituduhkeun pikeun ngatur suhu anu sami, maka urang ulah ngalaan sinar panonpoé.

Urang bakal perhatos yén lauk gaduh kaleuwihan oksigén upami urang ningali yén gelembung alit dihasilkeun dina siripna, maka lauk kedah dialihkeun kana bak lauk kalayan cai anu dioksigén dina proporsi na, upami sabalikna urang henteu sadar, lauk bakal paéh.

Sanés kakirangan atanapi kaleuleuwihan oksigén dina akuarium

gelembung hawa

Urang kedah terang yén lauk kedah nghirupan oksigén leyur dina cai dina ampir sadaya kasus. Kusabab kitu, sigana penting yén cai urang gaduh oksigén anu cekap pikeun organisme ieu hirup di dinya. Éta kedah diperhatoskeun yén jumlah oksigén anu leyur bakal robih gumantung kana jumlah lauk sareng ukuran akuariumna. Upami akuarium haneut atanapi haneut Perlu dipikanyaho yén kaleyuran gas langkung handap tina akuarium cai tiis. Hal ieu ngajantenkeun lauk cai tropis ngagaduhan kirang oksigén dibanding lauk anu ngojay dina cai tiis.

Conto lauk anu hirup dina cai anu langkung tiis sareng langkung seueur oksigénna nyaéta lauk trout. Volume oksigén anu leyur dina hawa kirang tina anu leyur dina volume cai anu sami. Tina ideu ieu urang tiasa nimba pentingna ngajaga akuarium ogé teroksigénasi tapi henteu kaleuleuwihi.

Kusabab akuarium kami mangrupikeun sistem anu tertutup anu teu aya gerak cai, urang mangrupikeun anu kedah ngahasilkeun difusi oksigén teras-terasan. Salah sahiji cara nyaéta masang a oksigator akuarium. Oksigator akuarium tanggung jawab ngahasilkeun gelembung anu mangrupikeun cara pikeun mecah permukaan cai sareng tiasa mindahkeun éta pikeun néwak oksigén tina hawa. Kituna, urang kedah terang yén jumlah gelembung anu naék bakal gumantung kana tingkat oksigén anu leyur dina cai. Nap Jumlah gelembung leutik, jumlah oksigén anu leyur dina cai bakal kirang. Upami anjeun gaduh paménta oksigén anu cukup luhur, anjeun bakal ngagaduhan kaayaan anu kirang oksigén sareng lauk tiasa sesek.

Kanggo terang ieu, urang kedah terang langkung atanapi kirang kabutuhan unggal jenis lauk gumantung kana cai sareng jumlahna. Sora oksigator mangrupikeun faktor anu kedah diperhatoskeun. Aya seueur jinis akuarium oksigator gumantung kana harga sareng kualitas na. Idéna nyaéta mésér pompa jempé kumargi seueur anu nyéépkeun sora anu penting anu tiasa nyababkeun lauk.

Cara pikeun ngaoksigasi akuarium

moal kakurangan ogé kaleuleuwihan oksigén dina akuarium

Nyaring nyalira pikeun ngabersihkeun cai tiasa nyayogikeun oksigén akuarium. Upami saringanna cukup kuat pikeun mindahkeun volume cai dina bak anjeun, anjeun tiasa nunjuk cai na permukaanna. Perlu mastikeun yén cai na henteu percikan supados henteu mimiti ngosongkeun akuarium sareng noise anu teu perlu dijauhkeun. Nempatkeun saringan sahingga berayun dina permukaan parantos cekap pikeun oksigén akuarium. Anjeun tiasa ogé ngamangpaatkeun saringan internal anu parantos anjeun tinggalkeun pikeun tiasa mindahkeun permukaan cai sumur. Kieu carana urang ngahontal yén kapasitas oxygenation tiasa ningkat.

Cara séjén pikeun ngaoksigasi akuarium nyaéta ku cara tutuwuhan oksigén. Tutuwuhan ngabantosan dina oksigasi boh balong boh akuarium. Kalemahanana nyaéta ngan ukur nyayogikeun langkung seueur oksigén nalika siang. Aranjeunna peryogi jumlah cahaya sareng karbon dioksida anu pas pikeun fotosintésis. Tutuwuhan ngambekan nalika wengi, ieu ngandung harti yén éta bakal meakeun oksigén. Hal ieu ngajantenkeun teu perlu ngagunakeun alat pikeun ngoksigasi akuarium sareng nyegah lauk tina kakurangan oksigén.

Kasimpulanana urang tiasa nyarios yén réspirasi mangrupikeun prosés anu penting pikeun kahirupan di lauk sahingga penting pikeun oksigén akuarium kalayan leres. Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha teu ngagaduhan kakurangan atanapi kaleuleuwihan oksigén dina akuarium.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fernando GA cenahna

    Hatur nuhun pisan ...
    Bantosan kuring ningali naha dua lauk deui maot: '(

  2.   Juan Carlos cenahna

    Kuring nuju ngoksigasi akuarium abdi nganggo saring ransel teu aya deui, kuring ngaluarkeun pompa oksigén sareng diffuser ... Éta parantos tiasa dianggo saé pikeun kuring ... Ngan skalar anu ageung aya dina permukaan anu lami, sanaos ieu ogé dilakukeun sateuacan miceun pompa sareng diffuser…. Ningkatkeun tingkat aliran saringan knapsack supados permukaan langkung seueur gerakan ... Kuring bakal mairan upami nganggo skalar ieu «ningkat '