Naon akuarium biotope?

biotope
Un akuarium biotope Mangrupikeun salah sahiji tempat urang nyiptakeun ékosistem sahingga lauk sareng pepelakan sareng invertebrata tiasa tumuh. Éta ogé ngagambarkeun sakumpulan spésiés ti béda pisan habitatna séwang-séwangan.

Bisa waé nyieun sistem anu béda. Aya biotop anu béda sareng nyiptakeun deui habitat idéal gumantung kana masing-masing hobi. Pikeun amatir, éta bakal janten awal anu saé pikeun spésiés primordial anu hoyong dijaga sareng, engké, lauk sanés anu aya di daérah atanapi habitat anu sami.

Pikeun ngadamel akuarium biotype anjeun peryogi inpormasi. Sakali jinisna dipilih, anjeun ngan saukur kedah ngadamelna deui sareng kaayaan aslina sami. Nyaéta, salawasna sacaket mungkin ka lingkungan anu ngagaduhan lauk sareng pepelakan daérah atanapi habitat anu tangtu.

Biotope akuarium utama

Urang Amazon. Éta mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna. Ciri utama na nyaéta jumlah pepelakan anu ngawangun akuarium. Tutuwuhan anu saé pisan sapertos Echinodorus. Cichlids kerdil sareng lauk diskus anu paling merenah. Tapi ogé corydoras, patlot, tetras sareng tuang alga.

Jenis akuarium ieu dicirikeun ku ngagaduhan cai lemes, kalayan pH anu sami atanapi kirang ti 6.8, dihias ku batang anu nyayogikeun tanin sareng anu masihan akuarium anu semu konéng.

Akuarium Asia. Ciri utama na nyaéta ngagaduhan seueur pepelakan sareng lauk. Tutuwuhan sapertos pakis ngadamel deui habitat biotope jenis ieu. Lauk sapertos tong, sadayana rasboras, trichos, colisa lalia, bettas, danios, botias, kuhlabdi, jst. Aranjeunna mangrupikeun jalma anu idéal pikeun ngeusian akuarium Asia.

Akuarium Mangrove. Habitat jenis ieu, ogé Asia, asli tina akar Mangrove. Ti daérah ieu aya lauk sapertos Archer, Scatofagus argus, Lauk Puffer na fanf kabisat. Pikeun ngahontal bentang anu sami sareng anu alami, batang anu aya hubunganana atanapi akar anu nyaruakeun bakau kedah dianggo. Cai rada basa ku pH langkung ageung tibatan 7 sareng atos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.