Nyiapkeun akuarium pikeun lauk skalar

skala lauk
Nyiapkeun akuarium cocog pikeun lauk skalar biasana dilakukeun saolah-olah pikeun anu séjén lauk tropis. Sareng hiji-hijina bédana nyaéta lauk sareng sirip ageung anjeun kedah gaduh akuarium anu kawilang jangkung. Akuarium moal kurang tina 50 séntiméter jangkungna. Urang bakal nyarios yén langkung ageung langkung saé.

Akuarium beuki gedé beuki hadé

Anjeun kedah tumut kana lauk skalar anu anjeun badé kalebet dina akuarium. Kakawihan utama nyaéta lamun urang nampi éta leutik atanapi sedeng urang kedah nyarios éta dina waktosna aranjeunna bakal janten déwasa. Maka diménsi anu diperyogikeun bakal langkung ageung. Pikeun ngitung kapasitas dina liter kami bakal nyandak rujukan dina liter, henteu kirang ti 15-20 liter pikeun tiap lauk.


Seuseueurna teh lauk skalar téh téritorial pisan. Kusabab kitu, nalika nyiapkeun akuarium urang kedah nangtoskeun daérah. Nya ku pepelakan anu henteu ngaleungitkeun visi, ukuran anu bénten sareng dina titik anu béda dina akuarium atanapi ku batu buleud. Terus diémutan yén skalar siga aliran cai lalaunan, arus anu kuat setrés aranjeunna.

Kituna saringan éksternal sareng saringan piring sareng pompa séntrifugal kedah medar kalayan aliran minimum, ngahasilkeun arus anu laun. Upami saringan éksternal dianggo, anu nganggo sistem hujan dina permukaan cai disarankeun.

Sedengkeun pikeun cai, sanaos skalar sareng aklimatisasi saé pisan, perlu dituturkeun sababaraha parameter pikeun kéngingkeun anu saé ékosistem laut séhat sareng utamina dina nyanghareupan pamijahan. Nilai cai pikeun ngajaga aranjeunna tiasa bénten-bénten dina sababaraha derajat pH, karasa sareng bahkan suhu. Ngeunaan cara ngijinkeun, éta kedah dijaga dina parameter anu langkung ketat pikeun baranahan na.

El cai kedah lemes, kalayan pH caket 7 sareng suhu 25-26º C dina usum salju sareng 27-28º C dina usum panas. Cahayaana henteu kedah kaleuleuwihi, sareng disaring ku teduh pepelakan nyalira.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.