Panyakit guppy paling umum sareng baktéri

guppy-

Aya sababaraha panyakit sareng baktéri yén guppy tiasa ngontrak, nanging aya sababaraha prosés, anu paling umum sapertos anu dikenal salaku titik bodas. Upami guppy ngagaduhan bintik bodas saukuran pinhead dina awak sareng siripna, éta panyakit katelah ichthyophthirius.

Anomali anu dikenal salaku panyakit buludru, mangrupikeun anomali parasit umum, tapi dina waktos ieu bintik-bintikna alit pisan, janten sering, awak guppy katémbongna aya jas bulvety. Ieu disababkeun ku parasit Oadinium, éta utamina nyerang insang, napas anu guligah sareng perilaku apatis mangrupikeun tanda awal panyakit.


Kaseueuran panyakit baktéri hésé diperjuangkeun. Aranjeunna nyata dina sababaraha cara. Seringna sirip digoréng, némbongan ku corétan semu beureum sareng getih dina awak. Perlakuan anu paling épéktip nyaéta ngalangkungan panggunaan antibiotik. Perlakuan antibiotik teu kedah dikaluarkeun tanpa konsultasi ka spesialis.

La kasakit katelah Columnaris Éta ogé inféksi baktéri, anu ogé mésér dirina dina lauk salaku jas anu bulvety. Guppy anu kapangaruhan isin, ngojay sacara salah, sareng siripna ditilepkeun dina awak. Panyakitna nyaéta tempur sareng ubar khusus.

Pikeun nyingkahan panyakit baktéri, perlu mastikeun yén lauk hirup dina kaayaan teu pikaresepeun. Jinis baktéri kalolobaan sumebar ku dahareun manja sareng bahan organik pepelakan.

Pikeun merangan jenis baktéri ieu tanpa nganggo zat kimia, kaayaan lingkungan tiasa dioptimalkeun, sapertos ningkatkeun kualitas cai, nyayogikeun katuangan anu seueur ngandung gizi anu gampang dicerna sareng ngatur panas, anu bakal ningkatkeun réspon imun tina lauk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Paqui cenahna

    Guppy mah buntutna nyangkut, kumaha kuring tiasa nyageurkeun anjeunna? Hatur nuhun

  2.   Miriam cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah sareng lauk kuring, kuring anu énggal dina akuarium sareng kuring gaduh waktos anu pondok (sakitar 20 dinten), kuring parantos niténan guppy kuring salami sababaraha dinten sareng aya sababaraha anu teu paduli, aranjeunna bieu tuang, ngojay kalayan gerakan anu teu leres sareng ngan ukur bintik bodas dina sirip, aya anu parantos maot, panyakit naon anu tiasa dipibanda ku aranjeunna? Sareng naon anu janten solusina? Di akuarium kuring ngan ukur ngagaduhan guppy sareng udang neocaridinas buludru biru sareng caridinas kristal beureum. Hatur nuhun sateuacana.