Perawatan lauk skalar

lauk skalar
El lauk skalar atanapi katelah ogé Lauk malaikat Ieu mangrupikeun spésiés tropis anu paling populér pikeun akuarium. Warna anu matak aranjeunna ngadamel aranjeunna ngaku masihan kabagjaan sareng warna. Ciri anu utami dina hal jaga nyaéta aranjeunna lauk anu hirup dina cai haneut sareng urang kedah tetep ngajaga suhu idéal sareng kaayaan idéal sabab biasana hirup tina 7 dugi 9 taun.

Asalna ti Amazon aranjeunna hirup di komune, kelir pérak bentukna ampir squasy ku pita nangtung poek, nyayogikeun kamuflase anu sampurna pikeun spésiés sanés, tapi ti mimiti abad ka dua puluh varian anu saé-saéna parantos dihasilkeun saatos beternak dina kurungan.


Sabab skalaré tiasa ngukur dugi ka 25 cm, Kusabab aranjeunna ngagaduhan dua sirip véntral anu ipis sareng panjang sareng set sirip ganda atanapi dua kali jangkungna awak, aranjeunna peryogi akuarium ageung. Barang hiasan sapertos pepelakan disarankeun, tapi teras-teras di sisi sareng tukang akuarium sahingga nyéépkeun seueur rohangan kosong pikeun lauk ngojay kalayan nyaman sareng henteu aya masalah ruang.

Nyebatkeun khusus ngeunaan suhu cai, éta Lauk skalar kedah ngagaduhan suhu dina 24 derajat. Upami urang kedah masang manaskeun, urang bakal ngerjakeun éta sareng thermometer, pikeun ngendalikeun suhu cai. Kusabab aranjeunna kalebet kulawarga cichlid, maka peryogi cai anu ampir nétral, sareng pH antara 6 sareng 7,2 sareng rada lemes. Anjeun ogé peryogi lampu anu kuat salami 10-12 jam sadinten, pikeun mastikeun tumuh tanaga anu kuat.

Skalars mangrupakeun sahabat anu saé pikeun hirup babarengan sareng spésiés anu sanéssalami éta sakitar ukuranana sami. Upami anjeun ngempelkeun éta sareng lauk anu langkung alit, aranjeunna tiasa ngémutan éta salaku tuangeunana nyalira. Pikeun ningkatkeun koeksistensi langkung saé upami aranjeunna hirup di kelompok sababaraha individu, pikeun nyingkahan yén aranjeunna tiasa janten teritorial sareng agrésif.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel Roberto Mayo Alarcon cenahna

    Naha skalar jalu tiasa agrésip sareng bikang?

  2.   Andrés cenahna

    Aranjeunna umumna agrésif kusabab éta seueur daérah nalika nuju beternak sareng jalu tiasa nyerang bikang nalika ningali aya ancaman ka anu anom atanapi nalika ngaluarkeun lauk tina bak lauk.