Lauk Goblin

lauk goblin

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis lauk anu rada panasaran kana ciri-cirina anu pantes ditingali pikeun ngaapresiasi sadaya kualitas na. Awakna anu aneh sareng penampilan khususna ngajadikeun anjeunna rada istiméwa. Nya perkawis lauk goblin. Éta kagolong kana kulawarga Opisthoproctidae sareng nami ilmiah na nyaéta Mikrostoma makropinna. Pasti nalika anjeun terang langkung seueur perkawis anjeunna anjeun bakal kaget pisan ku ciri-cirina sareng cara hirupna.

Naha anjeun badé nganyahokeun sagala rahasia lauk goblin? Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sadayana, maka baca teras pikeun milarian.

Ciri utama

Karakteristik lauk goblin

Ogé dipikaterang ku nami lauk sirah kusabab bentukna anu khas. Sirahna ngawangun sapertos kubah transparan kumargi dieusian ku cairan transparan. Upami anjeun ningali pisan anjeun tiasa ningali sadaya bagian internalna. Nyaéta, urang tiasa ningali panonna, uteuk sareng sadaya ujung saraf anu ngawangun sirahna. Sésa awakna lumayan pikeun sesa lauk anu sanés.

Éta diwangun ku jinis sisik anu cukup panjang sareng bentuk V. Ngeunaan warna na, éta abu-abu magénta ku buntut anu ogé transparan sapertos sirah. Nanging, tina buntutna urang henteu tiasa ningali organ internal na sabab henteu lengkep transparan, tapi langkung tembus. Siga urang hoyong ningali ngalangkungan gelas anu parantos lami di jero cai sareng urang mendakannana di basisir pantai.

Sungutna rada leutik sabab biasa ngadahar mangsa anu leuwih leutik. Prosés evolusi na éta henteu ngembangkeun sungut anu langkung ageung kumargi henteu meryogikeunana. Sirip péktoral aya di daérah anu langkung handap dina sisina. Aranjeunna rada panjang sareng datar sareng hatur nuhun ka aranjeunna aranjeunna tiasa cicing bari lami pisan. Kamampuh ieu ngagunakeunana pikeun nyabak mangsina kalayan siluman hébat sateuacan didahar. Sakali parantos mendakan tuangeunana di caket na, éta buru-buru ngalawan kalayan gancang kalayan ngagunakeun sirip dada.

Sanaos transparan, éta henteu hartosna yén sirahna kakeunaan prédatorna. Sabalikna, dina sirahna ngagaduhan tameng anu ngamungkinkeun nahan tahan racun anu dikaluarkeun ubur ubur. Ieu kusabab éta tuangeun aranjeunna sareng parantos ngembangkeun tameng ieu pikeun nyalindung nyalira tina aranjeunna.

Panon anu unik

panon unik tina lauk goblin

Beda sareng seueur lauk sanés anu ngojay di laut, lauk goblin henteu ngagaduhan kandung kemih. Ieu ngamungkinkeun anjeun ngojay ka jero anu langkung ageung tanpa rusak ku tekanan cai. Kami mendakan lauk panjangna sakitar 15 cm, sanaos sababaraha spésimén parantos dipendakan dugi ka 20 cm panjangna.

Dina pandangan heula, saurang tiasa bingung nalika ningali kana sirahna, kumargi dua liang hideung katingali. Nanging, ieu henteu kitu. Éta ngeunaan organ olfactory na anu mana tiasa néwak posisi sareng jarak mangsa na.

Soca anu leres-leres narik sapertos lauk sanés. Sareng éta sami sareng dua tabung héjo disimpen dina tangkorak anjeun anu, janten transparan, ngamungkinkeun anjeun ngabayangkeun naon anu aya di sakuriling anjeun kalayan kualitas total. Henteu ngan ukur panon anu unik sareng khusus, tapi sanggup mindahkeun sadaya organ tubular ka mana waé. Ku cara kieu, lauk goblin henteu ngagaduhan titik-titik maot nalika nganalisis daérah tempatna ngojay. Éta fungsina pikeun nyerang mangsana sareng pikeun ngabéla dirina tina prédator.

Lauk sanés anu ngagaduhan tubular henteu ngagaduhan lebar visi ieu kusabab tangkorak na henteu transparan. Kanyataan anu panasaran ngeunaan spésiés ieu nyaéta Anjeun tiasa ningali tilu diménsi dina rohangan anu anjeun lebet.

Kalakuan, habitat sareng distribusi lauk goblin

habitat lauk goblin

Lauk ieu nyalira seuseueurna waktos. Aranjeunna henteu aktip pisan, tapi dina posisi anu sami biasana sadidinten ngantosan mangsana dimungkinkeun. Kanyataan henteu gerak masihan kamampuan pikeun henteu diperhatoskeun supados henteu narik perhatian mangsa na ngantosan momen anu sampurna pikeun nyerang. Nalika anjeunna nangtung dina cai, awakna ngagolér, tapi panonna melong. Ieu ngamungkinkeun anjeun gaduh pandangan anu langkung jembar ngeunaan naon anu aya dina diri anjeun sareng siap-siap pikeun ngudag predator anjeun.

Area distribusi na cukup lega. Kami tiasa mendakannana di tempat-tempat ti Samudera Pasipik, sajaba ti Atlantik jeung India. Daérah anu tempatna jarang dipendakan nyaéta di Laut Bering, Baja California, Amérika Serikat sareng Mexico.

Habitat alami na aya di daérah anu langkung jero kusabab teu aya kandung kemih. Bumi anu paling stabil dipendakan dina zona mesopelagis antara 200 sareng 1000 méter jero. Upami tuangeun seueur, urang tiasa mendakannana di jerona 600 méter sacara umum. Éta ngagaduhan sababaraha kamiripan sareng sering ngabagi habitat sareng lauk murag. Karakteristik anu aranjeunna bagi umum nyaéta kamampuan ngarobih awakna pikeun adaptasi sareng parobahan tekanan tina cai di sakurilingna.

Baranahan sareng tuang tina Mikrostoma makropinna

baranahan sareng tuangeun lauk goblin

Teu aya seueur inpormasi ngeunaan baranahan. Anu dipikaterang nyaéta aranjeunna baranahan sami sareng lauk bedah. Teu ngagaduhan dimorphism séks, janten hésé pisan ngabédakeun lalaki sareng awéwé. Baranahanana nyaéta oviparous sareng pembuahan dipercaya bakal lumangsung sacara dispersip. Nyaéta, bikangna endog sareng jalu dibuahan ku spérma na.

Endogna ditutupan ku serelek minyak anu ngamungkinkeun aranjeunna ngambang handapeun tutup dugi ka menetas. Sakali aranjeunna dilahirkeun, aranjeunna angkat ka cai anu langkung jero.

Perkawis diét, henteu dipikaterang naon anu anjeun tuang. Tapi tiasa disimpulkeun éta katuangan utami nyaéta ubur-ubur diantarana dijagaan sareng lauk alit, numutkeun sungutna.

Kuring ngaharepkeun berkat inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang lauk goblin.


Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hugo cenahna

    halo
    Lauk goblin geus asik pisan.???