Sabaraha lami hirup hiji lauk?

Akuarium lauk

Anjeun panginten parantos heran sabaraha lami hirup lauk, naon kahirupan rata-rata na dina akuarium sareng saleresna mah, pastina, kuring henteu tiasa nyaritakeun sajumlah pasti taun sabab lauk tiasa hirup tina sababaraha jam dugi ka sababaraha taun, gumantung sababaraha kali kana résistansi lauk, sabaraha yuswa na sareng kumaha cara ngacungkeun.

Nalika aranjeunna gaduh dina bak lauk, sanés akuarium, anu paling propésional nyarios yén aranjeunna tiasa awét 2-3 taun sabab lauk henteu tahan langkung lami kusabab setrés anu aranjeunna hirup didinya. Batur nyarios yén, upami aranjeunna dirawat kalayan saé, aranjeunna tiasa tahan mangtaun-taun sareng ngiringan anjeun dina kahirupan anjeun.

Kabeneran aya lauk anu urang meuli biasana leutik umur (umurna sakitar 2 bulan) kalayan anu aranjeunna bakal salamet urang sahenteuna sababaraha taun upami urang ngurus aranjeunna kalayan saé. Ogé gumantung kana spésiésna, anjeun bakal ngajantenkeun langkung lami atanapi langkung pondok. Salaku conto, lauk anu dianggo pikeun ngabersihkeun jandéla, anu ngabersihkeun, tiasa langkung langkung ti 2 taun upami éta saé sareng henteu setrés, salian ti tumuh seueur.

Ahli nyarios yén lauk, sareng konstitusi anu saé sareng dirawat kalayan saé (mendakan sabaraha lami anjeun tiasa angkat tanpa tuang), aranjeunna tiasa hirup 10-15 taun di akuarium (henteu dina bak lauk) sareng éta bahkan tiasa manjangkeun umur éta langkung lami, ngaleuwihan anjing. Tapi, sakumaha anu kuring béjakeun ka anjeun, éta kedah janten akuarium anu leres-leres dirawat di mana éta henteu kakurangan nanaon.

A "aturan pituduh»Ngabejaan ka urang yén langkung ageung ukuran rata-rata spésiés, langkung ageung umur panjangna, supados langkung ageung, langkung lami bakal hirup, sanaos anjeun kedah nimbangkeun ieu pikeun akuarium anjeun, anjeun moal hoyong lauk ogé ageung ageung sabab tiasa tuang lauk sanés.

Sabaraha lami hirup oranyeu?

Lauk lauk mas

Kaseueuran lauk anu urang mésér di toko-toko khusus pikeun penjualan sato piaraan biasana disebat lauk jeruk, lauk mas atanapi lauk mas. Éta spésiés anu paling populér sareng anu paling sering urang tingali dina bak lauk sareng akuarium. Nanging, aranjeunna sanés umur panjang.

Lauk ieu jauh langkung lemes sareng rapuh tibatan anu urang anggap. Éta sababna aya kasus di mana urang mésér salah sahiji sato alit ieu sareng éta salamet ngan ukur sababaraha bulan, bahkan sababaraha dinten. Bener yén aturan ieu henteu salawasna dilaksanakeun, sabab ku perawatan anu leres, urang tiasa ngajantenkeun lauk jeruk tahan sareng urang 2 ka 3 taun.

Kedah diémutan yén lauk ieu diasuh di balong ageung dimana aranjeunna berkembang sareng tumuh gancang, sanaos anom. Kusabab kitu, sadaya spésimén anu aya di toko manuk sareng toko piaraan alit pisan.

Lauk mas
Tulisan anu aya hubunganana:
Lauk mas

Sabaraha lami hirup badut?

nu lauk badut éta mangrupikeun salah sahiji sato akuatik anu paling pikaresepeun. Nya keuna warna oranyeu sareng beureum, digabungkeun sareng aranjeunna Garis Bodas, Jantenkeun henteu lepat. Leres dina kelompok lauk ieu, dugi ka langkung ti tilu puluh spésiés disimpen.

Di habitat alamna, lauk ieu aya dina cai haneut di laut Pasifik, lega padumukan ku terumbu karang, dibarengan ku anemon, anu nawiskeun aranjeunna panyalindungan ngalawan kamungkinan prédator dina waktos anu sami yén aranjeunna nyayogikeun sababaraha sumber katuangan. Dina kaayaan sapertos kieu, sato ieu hirup antara dua sareng lima belas taun sakitar, gumantung, enya, kana jenisna badut anu urang tingal.

Beda sareng spésiés lauk anu sanés anu ogé dipelak saumur hirup dina kurungan, lauk badut henteu meryogikeun perawatan anu pikasieuneun, maka éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun dilebetkeun kana akuarium urang, dimana, upami teu aya anu anéh sareng aranjeunna tiasa dirawat, urang tiasa ngaraosan aranjeunna tina 5 ka 10 taun.

Sabaraha lami hirup langlayangan?

Lauk langlayangan

nu lauk langlayangan Éta mangrupikeun salah sahiji lauk akuarium leutik anu paling terkenal. Rupa-rupa warna na ngajantenkeun aranjeunna sato anu pikaresepeun pisan, khususna pikeun anu alit di bumi. Pikeun kapentingan aranjeunna, éta ogé kedah dicatet yén aranjeunna marahmay pisan, janten aranjeunna henteu nunjukkeun masalah nalika hirup sareng spésiés séjén.

Sadaya ciri ieu ngajantenkeun lauk layang mangrupikeun salah sahiji lauk anu paling disarankan pikeun sadayana anu ngamimitian dina hobi ieu. Malih, éta mangrupikeun sato anu henteu kedah diperhatoskeun pisan, sanaos kagolong kana kulawarga lauk langlayangan atanapi lauk mas.

Teu heran lauk ieu tiasa gaduh kahirupan di kurungan ti 5 dugi 10 taun, salami aranjeunna leres-leres dirawat.

Sabaraha lami hirup lauk guppy?

Lauk walungan

nu lauk guppy Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji jinis anu dipikaresep ku urang sunda. Dina spésiés ieu, urang tiasa mendakan jalma anu béda pisan sareng anu sanésna, dina hal warna sareng morfologi, maka popularitasna.

Éta mangrupikeun sato anu cicing di daérah cai tawar, utamina di darat anu lemahna sapertos sapertos walungan, situ sareng talaga. Di lingkungan alam, urang mendakan aranjeunna di nagara-nagara pusat Como Trinidad, Barbados, Venezuela sareng kalereun Brasil.

Karakteristik anu ngagaduhan cai di tempat sato ieu kedahna: suhu antara 22 sareng 28 derajat, 25 derajat anu paling optimal; pH kedah basa, sareng henteu pernah aya di handapeun 6.5 atanapi di luhur 8. Upami urang ngahontal sadaya ieu, lauk ieu bakal tiasa hirup 2 taun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Karakteristik umum lauk Guppy

Sabaraha lami hirup hiji lauk kaluar tina cai?

Lauk kaluar tina cai

Salah sahiji masalah anu paling ageung pikeun urang sunda nyaéta sabaraha lami lauk tiasa tetep hirup tina cai. Sareng, bertentangan sareng naon anu urang pikir, sato ieu tiasa tahan sababaraha waktos di luar lingkungan akuatik gumantung kana kaayaan naon.

Upami, kaluar tina cai, lauk aya dina tempat anu suhu kamar na rada tiis teras disimpen dina permukaan anu henteu nyerep beueus gancang, éta tiasa bertahan hirup nepi ka ampir 1 jam.

Aya kasus dimana laukna ngaluncat, luar biasa sigana mah, tina bak lauk atanapi kolam. Upami ieu kajantenan, sareng urang masih mendakan lauk urang hirup, urang kedah ngenalkeunana gancang-gancang dina wadah anu ngagaduhan cai anu sami sareng bak lauk atanapi kolam. Salajengna, urang kedah ngumbah kalayan lemes kalayan bantosan gelas, pikeun ngaluarkeun partikel lebu anu aya, sareng sajabina, anu nempel kana kulitna. Penting pisan pikeun urang diémut yén urang henteu kedah ngagosok lauk ku kakuatan pikeun nyababkeun nyababkeun cilaka luar. Saatos niténan éta sababaraha horas 24 Di jero wadah sareng parantos diverifikasi yén henteu kunanaon, urang bakal teraskeun deui kana bak lauk atanapi kolam.

Sabaraha lami ari lauk hirup di laut?

Dina ékosistem laut aya spésiés anu teu aya tungtungna, seueur diantarana lauk. Diantara sababaraha spésiés lauk aya sababaraha bénten, sareng harepan hirup moal kirang.

Normalna, lauk anu hirup di laut sareng sagara hirup langkung lami tibatan sahabatna anu sami waé di situ sareng walungan. Aya lauk anu bieu hirup sataun, sedengkeun anu sanés hirup dugi ka satengah abad. Istiméwa, Stégeon sareng kelompok parantos dipendakan langkung ti 100 taun lami. Tapi upami urang ngadamel rata-rata harepan hirup lauk laut, urang bakal nyarios yén éta caket kana 20 taun.

Upami urang hoyong terang sabaraha umur lauk, aya trik anu cukup dipercaya. Sapertos sareng cincin anu digambar batang batang, upami urang ningali timbangan lauk, éta ogé ngagambar rangkéan garis pertumbuhan. Masing-masing garis ieu nunjukkeun umur hiji taun sato. Pikeun ngalakukeun ieu, perlu ngagunakeun kaca pembesar anu ngagedékeun tinggi, sabab ku panon taranjang ampir teu mungkin.

Sabaraha lami hirup cai tiis?

Lauk cai tiis kalebet lauk anu hirup di situ, walungan sareng sadaya lauk domestik anu diangkat pikeun akuarium sareng bak lauk. Aya seueur jinis, tapi, henteu sapertos lauk anu hirup di perairan laut, éta condong hirup kirang kanggo waktos.

Upami sateuacan urang nyarios yén lauk laut tiasa ngahontal harepan hirup anu luhur pisan, bahkan ngahontal 20 taun sareng inohong anu langkung luhur, lauk cai tiis biasana ngagaduhan umur hirup ti dua taun dugi ka 15 taun.

Kami arepkeun yén ku tulisan kami anjeun parantos ngagaduhan ideu anu langkung jelas sabaraha lami hirup lauk sareng harepan hirup tina lauk leutik ieu (sareng henteu sakedik) anu biasana aya di bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

44 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   lauk saeutik cenahna

    muhun lele mah masih hirup 4 taun

  2.   lyneth :) cenahna

    Lauk abdi yuswa 5 taun na aya dina bak lauk sareng aranjeunna masih gaduh deui

  3.   nurut cenahna

    Kuring ngagaduhan lauk singa sareng ayeuna parantos hirup 5 taun

    1.    Julia cenahna

      Lauk abdi maot dinten ayeuna, 13 taun sareng kuring. Kuring ngarasa uih, kuring ngagaduhan tumor dina sirah kuring anu tumuh seueur akhir-akhir ieu. Isuk ieu, anjeunna bobo nalika anjeunna sering hudang mimiti sareng pupus soré.

  4.   Ti PainTer Seger cenahna

    Kuring ngagaduhan lauk singa sareng dugi ka ayeuna hirup salami 13 taun tapi tanpa ngantepkeun éta tanpa aya perhatian

  5.   super elisa cenahna

    Lauk cai tiis kuring siga anu sakarat, bantosan atuh!

  6.   super elisa cenahna

    Lauk abdi parantos maot, parantos 4 bulan

  7.   carla cenahna

    lauk abdi masih keneh sareng teu hoyong tuang !! Kuring henteu terang naon anu dipimilikna ... salami dua dinten kuring masihan anjeunna tuang deui. Kuring henteu weruh naha éta bakal. Tulung . ibarat paéh

    1.    diego martinez cenahna

      Kuring ngagaduhan lauk anu maot dina Maret sareng kuring bersaing dina akhir Désémber

  8.   genesis cenahna

    lauk mah 4 taun maot éta teleskop badag

  9.   nytcyvette cenahna

    Abdi ngagaduhan lauk oscar anu tahan kuring 13 taun.

  10.   Cristian cenahna

    Kumaha kuring ngalakukeun éta pikeun pH sareng suhu upami kuring ngagaduhan sababaraha jinis siklik dina akuarium kuring

    1.    ani cenahna

      a 32

  11.   ani cenahna

    parkit kuring umur 15 taun

  12.   Achilles cenahna

    Kuring gaduh Acanthurus Achilles sareng parantos aya di akuarium kuring salami 4 taun sabulan ...

  13.   Eduardo cenahna

    éta parantos ngagaduhan seueur lauk, anu paling hirupna nyaéta naék gunung: opat belas taun !!!!!!! Anjeunna pupus sababaraha dinten saatos anjing kuring anu sami umur parantos maot …… .. panginten kusabab sedih nalika kuring henteu ningali anjeunna, kuring henteu terang naha kuring bakal ningali seueur, tapi nalika Hercules ngadeukeutan ka fishbowl skala kuring ngalih sakumaha kuring nyarios, waving haha

  14.   Guadalupe cenahna

    Halo! Anjing kuring parantos aya tilu taun sareng teu hoyong ngalih seueur sareng dina posisi nangtung sareng napas gancang pisan.

  15.   lic. ximena cenahna

    ogé henteu sadayana anu aranjeunna carioskeun leres
    Abdi ahli biologi laut

  16.   Daniel cenahna

    Kuring parantos gaduh characius salami 9 taun sareng éta ageung pisan awakna henteu pas dina dampal panangan sareng anu sanésna kirang umur sareng ukuranana

  17.   anah cenahna

    Halo, kuring gaduh lauk anu nyalira sareng aya dina bak lauk 50 liter sareng éta parantos aya sakitar 15 taun sareng kuring henteu terang naha langkung seueur sareng kanyataanna jalma miskin henteu jaga pisan

  18.   marten cenahna

    Nya, kuring ngagaduhan lauk jeruk, anu hargana 100 pesétas waktos éta, sareng dina bak lauk kaca, anu biasana, kuring hirup 17 taun. Tangtosna, ngarobih cai unggal dua-tilu dinten sareng teras ngabersihkeun batu na handapeun sumur.
    Pikeun sakedik lauk, éta sakedik drama nalika anjeunna pupus.

  19.   sara cenahna

    Aranjeunna ngantunkeun kuring dua lauk dumasar paménta, sareng saatos tilu dinten aranjeunna maot aranjeunna parantos hirup opat taun sareng kuring ngurus éta tapi kuring henteu terang naon anu kajantenan.

  20.   Gambar placeholder Luis Eduardo Manotas cenahna

    Lauk Aequidens diadema (mojarrita) mangrupikeun prédator larva culikida (reungit) nyebarkeun Dengue, Chikungunya sareng Zica; éta adaptasi kana perairan talaga bumi pikeun panggunaan domestik sareng mastikeun ngaleungitkeun sumber reungit.
    Luis Eduardo Manotas S. MD.

  21.   Nelson cenahna

    Lauk abdi parantos 100, abdi henteu terang naha éta lauk atanapi kuya xD!

  22.   marian cenahna

    lauk abdi 11 taun ka pengker na tank lauk na 35 cm ku 16 cm, sareng henteu kunanaon, kuring ngan saukur soca!

  23.   rupa mila capellades cenahna

    urang gaduh lauk anu umurna 20 taun

  24.   Alejandro cenahna

    Kuring ngagaduhan lauk di bumi dina bak lauk sareng aranjeunna tahan kuring salami 15 taun 16 taun deui (lauk cai emas sareng lami ogé disebut tukang beberesih handap)

  25.   seuri cenahna

    Nya, kuring ngarobih cai pikeun lauk kuring unggal 3 bulan atanapi langkung sareng éta aya dina bak lauk anu bahkan henteu cocog deui. Éta parantos ngajantenkeun urang ageung! Kuring miharep éta lumangsung 20 taun.

    Catetan: éta mangrupikeun salah sahiji pancén cai tiis

  26.   Stephanie cenahna

    Kuring ngagaduhan lauk anu diciptakeun na molly sareng éta salamet dugi ka obah, anjeunna yuswa 3 taun sareng anjeunna maéhan aranjeunna ayeuna nyalira sareng anjeunna parantos gaduh 4 taun sareng kuring, dina bak lauk saderhana sareng teu kedah dirawat. Ditambahkeun pikeun ngagunakeunana pikeun percobaan biologi. Anjeunna abadi hahaha.

  27.   Rodrigo cenahna

    Abdi resep ... Abdi ngagaduhan lauk kuring tina ukuran phalanx. Dinten ayeuna aranjeunna gaduh anu panutup. 5 taun cai tiis dina bak lauk. Jelas kuring ngarobih aranjeunna langkung ageung. Tapi kuring hoyong anjeun hirup panjang ...

  28.   María cenahna

    Aranjeunna masihan kuring sakitar 17 lauk alit tina cai tiis sareng dina 15 dinten terakhir aranjeunna parantos sakarat. Abdi henteu terang naon anu kajantenan ka aranjeunna. Aranjeunna ngagaduhan 4 bulan sareng kami ditambah 6 bulan sareng saha waé anu masihan ka kuring.

  29.   Punten bantosan cenahna

    Anjing kuring Dorozi tuang lauk abdi tapi saur anjeunna hirup sabab kuring nguping anjeunna ngambekan

  30.   raulom cenahna

    Kuring gaduh teleskopik umur 2 taun sareng kuring badé ngurus éta supados salami 5 taun deui.

  31.   john cenahna

    Nya, upami aranjeunna tiasa lami, urang di bumi ngagaduhan tilu lauk di akuarium ti saprak 2008, hiji maot 2 taun ka pengker, maka hiji deui dalapan bulan ka pengker sareng masih aya anu hirup sareng urang tetep ngajaga.

  32.   Cárdenas cenahna

    Abdi ngagaduhan lauk cai tiis anu mirah, yuswa 9 taun, kuring salamet ti mimiti hipotermia, kurang oksigén Kuring bahkan digigit ku lauk sanés sareng saolah-olah henteu cekap Ti waktos ka waktos kuring tuang roti, janten kuring pikir éta bakal ngiringan kuring langkung lami deui, chiqui sadayana medan

  33.   pilar cenahna

    Lauk abdi mangrupikeun salah sahiji jeruk sareng umurna 20 taun, sok nyalira sareng dina bak lauk, ayeuna 20 liter

  34.   Pauline cenahna

    Kuring gaduh 2 lauk lauk abdi yuswa langkung ti 5 taun

  35.   Bantosan Punten abdi mangrupikeun penggemar nomer hiji cenahna

    PESTIE kuring 3 dinten, naon anu kuring lakukeun salami 6 dinten tibatan 5 ??

  36.   pollardo fernandez cenahna

    Abdi ngagaduhan lauk kontol anu kuring henteu terang sabaraha lami hirupna tapi éta henteu bakal liren ngalih

  37.   Alvaro cenahna

    Abdi gaduh ténda jeruk. Kuring ngagaduhanana dina wadah anu sami dimana aranjeunna masihan ka kuring sareng anu leres nyaéta anu nyepeng kuring pisan. Laukna umur 5 taun. Lauk ieu mangrupikeun tahap dina kahirupan kuring, kuring mésér nalika Hiba aya dina taun mimiti ESO sareng ayeuna kuring dina siklus latihan kuring sadar naon éta. Upami salah sahiji dinten ieu anjeunna angkat, bagian ti kuring angkat sareng anjeunna. Éta ibarat lanceuk alit, teu paduli kumaha leutikna, anjeun resep aranjeunna sapertos baraya.

  38.   bentang cenahna

    Naha anjeun henteu nyarios sabaraha atanapi sabaraha lami anjeunna hirup?

  39.   Jorge cenahna

    Lebiasin atanapi lauk puddle kuring hirup dugi ka 12 taun sareng pupus salaku sepuh, éta praktis hunched sareng buta dina hiji panon, sajaba ti warna na ampir pérak-héjo parantos ngancik ampir hideung cekeng dina beuteung ... Anjeunna malah resep moro lauk anu langkung alit sapertos guppy anu kuring sok pasihkeun kanggo tuang ...

  40.   Luis Antago Herrera Betancourt cenahna

    Kuring resep lauk aranjeunna imut aya seueur spésiés hatur nuhun kanggo inpormasi

  41.   Adriana mazzantini cenahna

    Lauk kuring dina bak sok hirup langkung ti 15 taun, lauk emas anu kuring ayeuna parantos sepuh pisan sareng masih hirup, éta kedah umur 16 atanapi 17 taun sareng masih….