Saringan éksternal pikeun akuarium

saringan éksternal pikeun akuarium

Anjeun tiasa gaduh akuarium sareng hoyong ngajagaan sakumaha bersih sareng séhat saénggalna supados lauk anjeun tiasa hirup dina kaayaan optimal. Pikeun ieu, peryogi sababaraha elemen sareng alat anu fungsina pikeun ningkatkeun pangropéa. Diantara unsur-unsur éta urang mendakan dispenser tuangeun lauk sareng oksigator cai. Dinten ieu urang badé nyarioskeun saringan éksternal pikeun akuarium.

Naha anjeun hoyong terang mana anu saringan éksternal anu pangsaéna pikeun akuarium sareng naon anu kedah diperhatoskeun nalika milih? Nya, teraskeun maca, sabab ieu tulisan anjeun 🙂

Saringan éksternal anu pangsaéna pikeun akuarium

Filter éksternal pikeun akuarium bodas sareng biru

Jenis filter ieu lumayan saé sareng serbaguna. Éta tiasa nyaring cai dina akuarium kalayan kapasitas dugi ka 400 liter. Dipaké pikeun ngabersihan cai tina akuarium cai seger sareng uyah. Majelisna cukup saderhana sareng ngalebetkeun tilu rohangan anu béda. Naon deui, saringan jalan dina tahapan. Nyaéta, éta henteu salawasna dianggo kalayan kuat anu sami. Rada saé upami ngeunaan ngahémat énergi kumargi, nalika henteu diperyogikeun pikeun nyaring cai, éta henteu kedah dianggo dina kapasitas pinuh.

Éta saringan, anjeun tiasa mésér didieu.

Saringan warna hideung beureum

Teu aya produk anu kapendak.

Filter ieu ngagaduhan sababaraha bérés anu saé beureum sareng hideung. Bagian pangbadagna tina saringan ieu transparan. Téknologi na ngajamin kaamanan anu langkung saé pikeun nyingkahan sagala jinis limpahan akuarium.

Dasar saringan didamel tina karét sareng rada sepi. Éta nyaring cai rada saé sareng daunna bersih.

Anjeun tiasa ngagaleuh Teu aya produk anu kapendak..

Filter Profesional

Jenis saringan anu langkung propésional ieu dumuk di sisi akuarium sareng bentukna sapertos ransel. Mangrupikeun pilihan anu saé pikeun akuarium anu ukuranana sedeng-alit. Éta ngagaduhan pompa anu cukup jempé anu nyandak cai tina akuarium na Teras dikirim ka bak dimana disaring sareng dimurnikeun kanggo dipulangkeun deui. Téknologi filtrasi anu épéktip bakal ngabantosan cai anjeun tetep bersih langkung lami.

Harga na pisan terjangkau, mésér na.

Saringan cascade éksternal

Filter ieu ngagaduhan desain anu cukup éfisién. Sareng sampurna pikeun nambihan salaku hiasan sareng henteu nganggo rohangan. Upami anjeun henteu gaduh akuarium ageung, jinis filter ieu sampurna. Éta ngadamel pisan sora sareng cocog pikeun lauk sareng akuarium kuya anu ogé condong rada kotor ku panggunaanna.

Tingali di toko.

Filter éksternal pikeun akuarium kalayan 3 spons

Éta saringan pikeun akuarium anu henteu langkung ti 120 liter kapasitas. Operasi na cukup épisién sareng ngamungkinkeun anjeun ngatur inlet cai sareng outlet ku klep multifungsi. Éta rada jempé sareng cocog pikeun cai tawar sareng uyah.

Mésér saringan ieu di dieu.

Filter ransel éksternal

Jenis filter ieu ogé ngagaduhan bentuk ransel. Éta sampurna pikeun tiasa nempatkeun kana akuarium tanpa nganggo seueur teuing rohangan. Ukuranana leutik tapi épisiénsi na tiasa dibandingkeun sareng anu langkung ageung. Éta ngamungkinkeun anjeun nyaring cai dina cara saderhana pikeun ngajaga lauk sareng ganggang séhat salami mungkin.

Éta lumayan di nilai pikeun artos. Anjeun tiasa ningali éta dieu.

Filter ku motor 55W

Saringan ieu ngagaduhan motor 55W anu operasi na hormat sareng lingkungan. Filter ieu diperyogikeun upami urang hoyong nyucikeun cai dina bak ageung dugi ka 2000 liter cai. Éta ogé ngagaduhan klarifikasi 9 W sareng saringan sateuacana anu ngabantosan miceun kokotor panggedéna sahingga saringan utami henteu buruk.

di dieuanjeun tiasa ningali harga na.

Naon anu kedah diperhatoskeun nalika milih saringan éksternal pikeun akuarium

saringan akuarium

Sakumaha anu parantos dibahas dina artikel séjén, saringan cai mangrupikeun unsur anu penting pisan pikeun ngagaduhan kaayaan anu pangsaéna pikeun lauk anjeun. Ngajaga cai tetep beresih sareng dioksigasi anu paling seueur dituduhkeun upami urang hoyong lauk urang tumuh saé sareng gaduh umur panjang. Salaku tambahan, cara kieu urang moal kedah ngarobih cai dina akuarium janten sering.

Ayeuna, urang mendakan sajumlah ageung saringan éksternal pikeun akuarium sagala rupa. Éta nalika tugas pikeun terang anu mana anu kedah dipilih janten rumit. Pikeun milih filter anu paling cocog sareng kabutuhan urang urang kedah tumut kana sababaraha aspék.

Anu mimiti nyaéta terang ukuran anu tepat tina akuarium kanggo terang volume cai naon anu urang kedah tapis supados tetep bersih salawasna. Nyobian nyaring cai dina akuarium 50 liter henteu sami sareng 300 liter. Saringan luar umumna mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun akuarium anu langkung alit. Upami urang nempatkeun saringan internal sareng rohangan pikeun lauk dikirangan, urang bakal ngahambat kabébasanna ngojay. Maka, langkung saé tempatna di luar sahingga aranjeunna tiasa ngalakukeun serangan kalayan langkung éfisién.

Aspék kadua anu kedah diperhatoskeun nyaéta anggaran. Kusabab aya seueur rentang, aya seueur harga. Langkung saé pikeun marios fungsi anu béda anu disaring ku saringan supados urang tiasa milih anu paling cocog sareng kaayaan urang.

Ciri utama

akuarium sareng saringan

Hal anu paling saé dilakukeun pikeun mésér saringan pangsaéna pikeun kaayaan urang nyaéta marios fungsi anu dipibanda. Mangrupikeun alat dasar anu ngabantosan tetep cai saageung mungkin sareng ngajauhkeun najis tina kokotor anu kabentuk nalika kahirupan mekarkeun dina akuarium. Pangotor sapertos potongan kai, kokotor lauk atanapi daun pepelakan leupas. Sadaya partikel ieu ngarusak cai dina bak lauk sareng meryogikeun tapis na. Ku cara kieu urang ogé bakal manjangkeun waktos anu diperlukeun pikeun ngarobih cai.

Pastikeun yén panempatan saringan éksternal saderhana sareng stabil. Sambungan sareng luar ngalangkungan selang sareng katup anu sampurna pikeun cai pikeun medar kalayan gampang sareng bersih langkung gancang. Langkung kapasitas aliran saringan na, langkung cai na tiasa ngabersihkeun per unit waktos.

Hiji-hijina kakurangan saringan akuarium éksternal nyaéta ngahasilkeun sababaraha noise nalika dianggo. Aranjeunna ogé condong ngagaduhan harga anu pangluhurna, sanaos cukup kalapa. Pikeun nyingkahan kasulitan ieu, kami parantos milih saringan pangsaéna di dieu.

Kumaha carana masang saringan akuarium éksternal

akuarium éksternal

Nalika masang saringan éksternal pikeun akuarium éta normal pikeun gaduh sababaraha mamang. Bagéan utama nyaéta: saringan, tabung saringan akuarium, bahan saringan, saringan luar saringan sareng selang. Hayu urang tingali kumaha ngarakit léngkah saringan akuarium:

  • Hal anu kahiji nyaéta masang selang saringan akuarium. Kanggo ngalakukeun ieu, urang sambungkeun palang diffuser sareng arc outlet. Bar diffuser ieu mangrupikeun anu ngurus tuang cai saatos disaring kana akuarium.
  • Kami ngalampirkeun artichoke kana akuarium nganggo cangkir sedot. Kami nyambungkeun sirah pancuran sareng selang kana saluran cai saringan.
  • Selang ieu biasana asup kana tabung anu béda dina tekenan. Upami anjeun hoyong ngajantenkeun aranjeunna langkung fleksibel, anjeun tiasa haneutkeun aranjeunna sakedik.
  • Pikeun masang bahan saringan, anjeun kedah merhatoskeun arah sirkulasi cai dina jero akuarium. Bahan saringan biologis kedah dimuat sahingga kaayaan lingkungan anu diperyogikeun tiasa diciptakeun kanggo dijantenkeun koloni bakteri nitrifikasi.
  • Sakali bahan nyaring mékanis parantos aya, urang nempatkeun bahan panyaring kimia sapertos karbon aktif. Pikaresepeun pikeun mariksa yén sadaya bahan saringan gaduh épisiénsi anu saé sareng aya hubungan sareng témbok filter.

Sakumaha sering anjeun kedah ngabersihkeunana?

Salah sahiji kautamaan utama anu dipiboga tutuwuhan ieu tibatan anu sanésna nyaéta aranjeunna peryogi pangropéa pisan. Kantun bersihkeun saringan éksternal unggal 3 atanapi 6 bulan atanapi nalika anjeun tiasa ningali turunna aliran. Henteu kedah dibersihkeun sakumaha seringna salaku ngitungna salaku tugas pangropéa.

Kumaha cara ngabersihkeun filter akuarium éksternal

filter éksternal akuarium

Nalika meresihan saringan aya sababaraha mamang. Hayu urang tingali kumaha saringan éksternal kedahna diberesihan. Upami anjeun ngaganti salah sahiji bahan saringan, henteu disarankeun pikeun ngaganti langkung ti hiji dina hiji waktos. Upami anjeun ngalakukeun ku cara kieu, anjeun tiasa kaleungitan koloni baktéri anu diperyogikeun pikeun kualitas cai anu saé.

Pikeun ngabersihan foamex éta kedahna dilakukeun ku cai akuarium. Tujuanana sami, henteu kaleungitan koloni baktéri. Henteu kedah ngarobih eartips sabab sanggup tahan mangtaun-taun. Ngan bersihkeun aranjeunna upami urang parantos najiskeun. Éta cekap pikeun bilas aranjeunna ku cai akuarium.

Anu merenah nyaéta terus nguatkeun populasi baktéri. Unggal waktos urang meresihan saringan, cita-citana nyaéta nambihan baktéri énggal sareng sababaraha produk anu disarankeun pikeun tujuan ieu.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan saringan akuarium éksternal sareng milih anu anjeun paling resep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.