Saringan AquaClear

Akuarium tetep bersih berkat nyaring

Saringan AquaClear bakal disada sapertos saha waé anu parantos aya di dunya akuarium bari, Kusabab éta mangrupikeun salah sahiji mérek terkenal sareng paling pangalaman dina nyaring akuarium. Saringan ranselna, ogé katelah curug, khususna dihargaan sareng dianggo ku sakumna masarakat.

Dina artikel ieu urang bakal nyarioskeun saringan AquaClear sacara jero, kami bakal nyarankeun sababaraha modélna, kami bakal ningali spésifikasi na bahkan kami bakal ngajarkeun kumaha ngabersihkeunana. Kami ogé nyarankeun anjeun maca tulisan anu aya hubunganana ieu dina saringan osmosis pikeun akuarium, sadayana anu anjeun kedah terang.

Saringan AquaClear Pangalusna

Salajengna urang bakal ningali saringan pangalusna tina mérek ieu. Sanaos sadayana ngabagi spésifikasi anu sami sareng, tangtosna, kualitas, bédana utamina tiasa dipendakan dina liter maksimum anu tiasa akuarium dimana urang badé masang saringan sareng jumlah liter anu diolah per jam:

Aqua Clear 20

Dijual AquaClear A595 ...
AquaClear A595 ...
Teu aya ulasan

Filter ieu nampilkeun sadaya kualitas AquaClear anu biasa, ogé sistem anu jempé pisan, sareng tangtosna tilu modeu nyaring na, pikeun akuarium anu henteu langkung ti 76 liter. Éta ngagaduhan tingkat aliran anu ngolah langkung ti 300 liter per jam. Gampang pisan pikeun dirakit sareng nyéépkeun boro rohangan.

Aqua Clear 30

Dina hal ieu perkawis saringan anu ngamungkinkeun pamasanganana dina akuarium nepi ka 114 liter, sareng anu tiasa ngolah langkung ti 500 liter per jam. Sapertos sadayana saringan AquaClear, éta jempé sareng kalebet tilu saringan anu béda (mékanis, kimia sareng biologis). Kalayan AquaClear cai dina akuarium anjeun bakalan jelas jelas.

Aqua Clear 50

Modél saringan AquaClear ieu nyaéta sami sareng anu sanésna, tapi disarankeun pikeun dianggo dina akuarium nepi ka 190 liter. Éta tiasa ngolah sakitar 700 liter per jam. Sapertos model anu sanés, AquaClear 50 kalebet kontrol aliran anu anjeun tiasa ngirangan aliran cai.

Aqua Clear 70

Sareng urang dipungkas ku modél saringan pangageungna tina mérek ieu, anu tiasa dianggo henteu langkung ogé kirang ti dina akuarium nepi ka 265 liter. Filter ieu ogé tiasa ngolah kekalahan langkung ti sarébu liter sajam. Éta jauh langkung ageung tibatan anu sanés, anu mastikeun kakuatan anu luar biasa (sahingga sababaraha koméntar nyarios yén aranjeunna parantos ngaluyukeun kana minimal).

Kumaha saringan AquaClear tiasa dianggo

Seueur lauk biru dina akuarium

Filter AquaClear aya naon katelah saringan ransel. Jinis saringan ieu cocog pisan pikeun akuarium alit sareng sedeng. Éta "hooked" di luar bak, dina salah sahiji ujung luhur (maka namina), anu henteu nyandak rohangan dina jero akuarium sareng, salian ti éta, éta henteu ageung teuing sapertos saringan éksternal anu dirancang pikeun akuarium anu langkung ageung. Salaku tambahan, aranjeunna leupaskeun cai dina sajenis curug, anu ningkatkeun oksigénasina.

Filter AquaClear tiasa dianggo sapertos kaseueuran saringan tina jinis ieu:

  • heula, cai asup ngaliwatan tabung plastik sareng lebet kana saringan.
  • terus alat ngalakukeun nyaring ti handap dugi ka luhur sareng cai ngaliwat tilu saringan anu béda (mékanis, kimia sareng biologis, anu bakal urang bahas engké).
  • Sakali nyaring parantos réngsé, caina ragrag deui kana akuarium, waktos ayeuna bersih sareng bébas tina kokotor.

Anu matak ngeunaan saringan tina mérek anu hadé ieu nyaéta kalebetna, salian ti tilu saringan anu béda, a kontrol aliran anu tiasa ngirangan aliran cai dugi ka 66% (contona, nalika tuang lauk anjeun). Motor saringan henteu lirén damel iraha waé, sareng, sanaos aliranna ngirangan, kualitas cai saring henteu turun ogé.

Jinis Bagéan Saringan AquaClear Filter

Saringan AquaClear ngabantosan cai tetep bersih

Salaku urang nyarios sateuacan, Saringan AquaClear gaduh tilu sistem nyaring pikeun ngaleungitkeun sagala kokotor tina cai sareng ngantepkeun sakumaha bersih-gancangna.

Saringan mékanis

Ieu téh mangrupa filtrasi kahiji anu nincak nalika saringan tiasa dianggo, sahingga ngajebak pangotor pangageungna (sapertos, contona, sésa-sésa kotoran, tuangeun, pasir ditunda ...). Hatur nuhun kana filtrasi mékanis, cai henteu ngan ukur dijaga tetep bersih, tapi ogé ngahontal filtrasi biologis ku cara anu pangsaéna, saringan anu paling rumit sareng hipu tina tiluanana. Dina kasus AquaClear, saringan ieu didamel nganggo busa, cara anu pangsaéna pikeun néwak résidu ieu.

Saringan kimia

Pas di luhur busa anu ngalaksanakeun filtrasi mékanis kami mendakan filtrasi kimia, diwangun ku karbon aktif. Naon sistem filtrasi ieu ngalakukeun nyaéta ngaleungitkeun partikel leutik pisan anu leyur dina cai anu teu tiasa dicekel ku métrik filtrasi. Salaku conto, éta kapaké pisan nalika anjeun badé ngabersihkeun cai saatos ngubaran lauk anjeun, sabab éta bakal ngaleungitkeun ubar-ubaran sésana. Éta ogé tiasa ngaleungitkeun bau. Saringan ieu henteu disarankeun pikeun dianggo dina akuarium cai tawar.

Saringan biologis

Tungtungna urang sumping kana tapisan anu paling hipu, anu biologis. Sareng éta filtrasi ieu tanggung jawab baktéri anu hirup di Biomax, tabung keramik anu dianggo AquaClear dina saringan ieu. Baktéri anu disimpen dina kanutilos bertanggung jawab pikeun ngarobih partikel-partikel anu datang ka aranjeunna (contona, tina ngahancur pepelakan) janten unsur anu kirang beracun kanggo ngajaga akuarium anjeun dina kaséhatan sareng lauk anjeun bahagia. Salaku tambahan, filtrasi biologis anu ditawarkeun ku AquaClear anjeun ngagaduhan kaunggulan éta tiasa dianggo dina akuarium cai seger sareng uyah.

Naha AquaClear mangrupikeun mérek saringan anu saé pikeun akuarium?

Dua lauk saling nyanghareup dina akuarium

AquaClear nyaéta mamang a mérek anu saé pisan pikeun pemula sareng ahli dina dunya akuarium. Henteu ngan kusabab aranjeunna mérek kalayan seueur sajarah sareng éta ogé sayogi di seueur tempat (naha online atanapi di toko-toko fisik sato, contona) tapi kusabab opini anu sumebar dina internét sadayana ngagaduhan seueur poin umum: éta sipatna Éta mérek klasik, kalayan seueur saringan ngawangun pangalaman, anu kualitasna paling luhur sareng nyimpen seueur perawatan dina produk na.

Naha saringan AquaClear ribut?

AquaClear ngagaduhan modél bahkan pikeun akuarium anu ageung pisan

Saringan AquaClear kasohor rada sepi. Nanging, umum pikeun aranjeunna ngirining nalika dinten-dinten mimiti dianggo, sabab masih kedah nyandak sababaraha syuting.

Trik supados henteu disada teuing nyaéta nyobaan saringan na henteu aya dina gelas akuarium, kumargi sababaraha kali kontak ieu anu nyababkeun geter sareng bising, anu tiasa janten rada ngaganggu. Pikeun ngalakukeun ieu, ngasingkeun saringan tina gelas, contona, ku nempatkeun cincin karét. Posisi saringan ogé penting supados henteu nyaring teuing, éta kedah leres-leres lempeng.

Akhirna, upami teras-terasan ngadamel seueur sora, disarankeun anjeun mariksa naha éta masih aya sababaraha résidu padet (sapertos grit atanapi sababaraha lebu) tetep antara turbin sareng poros motor.

Kumaha cara ngabersihkeun saringan AquaClear

Tangki lauk anu leutik pisan sareng lauk

Saringan AquaClear, sapertos sadayana saringan, kedah diberesihan tina waktos ka waktos. Sanaos sabaraha sering anjeun kedah ngalakukeun éta gumantung kana unggal akuarium sareng kapasitasna, anjeun biasana bakal terang yén waktuna pikeun ngabersihkeun nalika aliran outlet mimiti ngirangan (biasana unggal dua minggu) kusabab lebu anu atos akumulasi.

  • Mimiti anjeun kedah cabut saringan supados henteu kénging percikan teu kaduga atanapi langkung parah.
  • Sanggeus ngaleupaskeun komponén saringan (motor karbon, tabung keramik sareng bolu saringan). Nyatana, AquaClear parantos ngalebetkeun karinjang anu raoseun anu ngabersihkeun sadayana henteu kedah langkung ti lima menit.
  • Pasang sababaraha cai akuarium dina baskom.
  • Penting pisan anjeun nganggo cai akuarium ka ngabersihan spons sareng komponenana anu sanés tapis. Upami teu kitu, upami contona anjeun nganggo cai keran, ieu tiasa kacemar sareng panyaringna bakal lirén damel.
  • Éta ogé penting pikeun anjeun ngalakukeun éta deui tempat sadayana dimana éta leresUpami teu kitu, tutupna moal nutup leres, janten saringna bakal lirén damel leres.
  • tungtungna, pernah nyolok saringan sareng ngajalankeun éta garingUpami teu kitu aya bahaya yén éta bakal panas teuing sareng kaduruk.

Sakumaha sering anjeun kedah ngarobih beban saringan?

Saringan AquaClear ogé tiasa dianggo dina cai asin

Biasana beban filter kedah dirobih ti waktos ka waktos sahingga saringan terus ngalaksanakeun tugasna leres, upami henteu jumlah sampah anu akumulasi tiasa mangaruhan kualitas kualitas filtrat sareng aliran cai. Sanaos, sapertos biasa, éta gumantung pisan kana kapasitas akuarium, anu paling umum nyaéta:

  • Ngarobih bolu unggal dua taun kapayun, atanapi nalika éta caket sareng rusak.
  • Ngarobih saringan karbon diaktipkeun sabulan sakali atanapi langkung.
  • nu grommets keramik sacara umum aranjeunna henteu kedah dirobih. Langkung seueur koloni baktéri anu hirup, langkung saé aranjeunna bakal ngalaksanakeun tugas nyaring!

Saringan AquaClear mangrupikeun solusi kualitas pikeun nyaring akuarium anjeun boh pikeun énggal di dunya ieu sareng pikeun para ahli, ogé pikeun anu ngagaduhan akuarium anu ukuranana sakedik atanapi anu tiasa bersaing sareng sagara nyalira. Wartoskeun ka kami, naon saringan anu anjeun anggo dina akuarium anjeun? Naha anjeun nyarankeun? Naon pangalaman anjeun gaduh sareng mérek ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.