Saringan ransel akuarium

Kabersihan cai gumantung kana saringanna

Saringan ransel mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun akuarium, ageung atanapi alit, sareng henteu janten masalah naha anjeun énggal pikeun dunya lauk atanapi sareng pangalaman anu hébat. Éta alat anu lengkep pisan anu biasana nawiskeun tilu jinis panyaring, salian ti fitur anu narik pisan.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarioskeun saring ransel anu béda, naon ari aranjeunna, kumaha milih éta sareng anu mana merk anu pangsaéna. Sareng, upami anjeun resep kana poko sareng hoyong ngawartosan nyalira sacara jero, kami nyarankeun anjeun maca tulisan anu sanés ieu saringan akuarium.

Saringan ransel anu pangsaéna pikeun akuarium

Naon saring ransel

Akuarium ageung peryogi saringan anu kuat

Saring ransel mangrupikeun salah sahiji jinis saringan akuarium anu paling populér. Sakumaha namina nunjukkeun, aranjeunna ngagantung tina salah sahiji juru akuarium, sapertos ransel. Operasiana saderhana, kumargi aranjeunna ngan saukur nyerep cai sareng ngalangkungan saringanna sateuacan ngantepkeun, siga cai terjun, lebet kana bak lauk, parantos bersih sareng bebas kokotor.

Saringan ransel Aranjeunna biasana kalebet tilu jinis saringan anu béda anu tanggung jawab ngadamel panyaringan paling umum anu dibutuhkeun ku akuarium. Dina filtrasi mékanis, anu munggaran anu ngalirkeun cai, saringan ngaleungitkeun pangotor anu pangageungna. Dina nyaring kimia, partikel pangleutikna dihapus. Akhirna, dina filtrasi biologis budaya baktéri didamel anu ngarobih unsur-unsur anu ngabahayakeun lauk kana lauk anu henteu bahaya.

Kaunggulan sareng karugian tina jinis saringan ieu

Bettas sanés penggemar ageung saringan ransel

Saringan ransel gaduh sababaraha kaunggulan jeung karugian éta tiasa manpaat nalika milih naha kéngingkeun saringan tina jinis ieu atanapi henteu.

kauntungan

Jenis saringan ieu ngagaduhan jumlah badag kaunggulan, khususna ngeunaan kagunaanna, anu ngajantenkeun tindakan anu sampurna pikeun anu ngamimitian:

  • Éta mangrupakeun produk lengkep pisan sareng kagunaan hébat anu biasana kalebet tilu jinis panyaringan anu parantos kami koméntar (mékanis, kimia sareng biologis).
  • Aranjeunna condong gaduh Harga disaluyukeun.
  • Aranjeunna pisan gampang dirakit sareng dianggoÉta sababna aranjeunna disarankeun pisan pikeun anu ngamimitian.
  • Entong nyandak rohangan di jero akuarium.
  • Tungtungna, normalna pangropéa na henteu mahal pisan (dina hal waktos, kirang langkung dua minggu gumantung kana kapasitas sareng kokotor anu akumulasi dina akuarium, sareng artos).

kalemahan

Nanging, jinis filter ieu ogé gaduh sababaraha kakurangan, khususna patali sareng spésiés anu sigana henteu ngaraoskeunana ogé anu sanés:

  • Jenis saringan ieu aranjeunna henteu dianjurkeun pikeun akuarium sareng udang, Kusabab aranjeunna tiasa nyedot aranjeunna.
  • Ka lauk betta henteu sumanget ogésabab saringan nyababkeun arus cai anu hésé pikeun aranjeunna ngojay.
  • El saringan kimia éta condong henteu saé pisan atanapi, sahenteuna, henteu masihan hasil anu saé sapertos anu sanésna.
  • Kitu ogé, ransel nyaring sakapeung aranjeunna rada éfisiénsabab tiasa ngolah deui cai anu nembé ditarik.

Merk panyaring ransel pangsaéna

Deukeut-deukeut lauk oranyeu

Di pasar urang tiasa mendakan tilu mérek ratu nalika nyaring ransel éta bakal tanggel waler nyaring cai dina akuarium anjeun dugi ka siga jet emas.

AquaClear

Kami parantos nyarios ngeunaan Saringan AquaClear nembé. Éta pastina mangrupikeun mérek anu paling disarankeun ku ahli ahli aquarist ogé anu ahli. Sanaos menonjol yén éta ngagaduhan harga anu langkung luhur tibatan anu sanés, kualitas produk na teu tiasa dibantah. Saringan na dibagi dumasar kana kapasitas dina liter cai dina akuarium anjeun. Salaku tambahan, aranjeunna ogé ngical suku cadang kanggo saringan (spons, areng ...).

Saringan tina mérek ieu aranjeunna tiasa dianggo mangtaun-taun ogé dinten kahiji. Anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun pangropéa anu leres supados mesinna henteu hurung.

Ehem

Merk Jerman éta unggul dina pembuatan produk anu aya hubunganana sareng cai, naha éta akuarium atanapi kebon. Saringan na, beberesih kerikil, klarifikasi, feeder lauk atanapi pamanas akuarium menonjol khususna. Mangrupikeun mérek anu pikaresepeun anu henteu ngan ukur ngical alatna, tapi ogé suku cadang sareng beban pikeun saringan na.

Anu matak, pompa cai produsén ieu, mimitina dimaksudkeun pikeun akuarium, ogé keur ngagunakeun kontéks komputasi pikeun niis server dina kontinyu, noise low sareng cara éfisién.

Pasang surut

Pasang téh mérek kualitas luhur anu sanésna urang tiasa mésér saring ransel pikeun akuarium kami. Éta mangrupikeun bagian tina Seachem, laboratorium di Amérika Serikat khusus pikeun produk kimia, contona, stimulan, kontrol fosfat, tés amonia ..., sanaos ogé kalebet pompa cai atanapi saringan.

Saringan pasang pasang kasohor nawiskeun fitur anu henteu kalebet dina mérek séjén tina saringan, contona, tingkat cai anu tiasa diatur atanapi anu langkung bersih pikeun lebu anu numpuk dina permukaan cai.

Kumaha carana milih saring ransel pikeun akuarium kami

Saringan tiasa gampang ngelek udang

Milih saringan ransel anu cocog sareng kabutuhan urang sareng lauk urang ogé tiasa janten tantangan. Kusabab kitu kami nawiskeun ka anjeun ieu runtuyan tips pikeun tetep dina pikiran:

Lauk akuarium

Gumantung kana lauk anu urang aya dina akuarium, urang peryogi salah sahiji jinis saringan atanapi anu sanés. Salaku conto, sakumaha anu urang carioskeun, hindarkeun saringan ransel upami anjeun ngagaduhan lauk udang atanapi betta, sabab éta henteu resep pisan saringan ieu. Di sisi anu sanésna, upami anjeun ngagaduhan lauk ageung anu ku sabab éta rada kotor, pilih saringan ransel anu gaduh filtrasi mékanis anu cukup kuat. Tungtungna, saringan biologis anu saé penting pisan dina akuarium kalayan seueur lauk, sabab upami henteu kasaimbangan ékosistem tiasa rusak.

Ukuran Akuarium

Ukuran akuariumna nyaéta sami pentingna nalika milih hiji saringan atanapi anu sanés. Éta sababna penting pisan yén, sateuacan mutuskeun hiji modél atanapi model anu sanés, anjeun ngitung kapasitas naon anu ngagaduhan akuarium kuring sareng sabaraha cai anu anjeun peryogi saring pikeun diolah per jam pikeun tetep bersih. Ku jalan kitu, saring ransel khusus cocog pikeun akuarium alit sareng sedeng. Tungtungna, éta ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun memperhatoskeun dimana anjeun badé nempatkeun akuarium, sabab saringanna peryogi peryogi sakedik rohangan, janten henteu ngirut upami ningali ukuranana upami, contona, anjeun kedah akuarium ngalawan témbok.

Jenis akuarium

Sabenerna jinis akuarium henteu janten masalah pikeun nyaring ransel, sabalikna, ti saprak kusabab kagunaanna, aranjeunna cocog pisan di rohangan mana waé. Aranjeunna bahkan disarankeun pikeun akuarium anu dipelak, kumargi tabung anu aranjeunna nyerep cai gampang pisan disumputkeun dina gulma. Nanging, émut yén arus anu dihasilkeun ku jinis saringan ieu cukup kuat.

Naon saring ransel paling sepi?

Garis cai dina akuarium

Penting pisan pikeun milih a saring jempé bisi anjeun teu hoyong setrés lauk anjeun… Atanapi komo nyalira, utamina upami anjeun gaduh akuarium dina kamar. Dina pengertian ieu, mérek anu paling menonjol pikeun nawiskeun saringan jempé nyaéta Eheim sareng AquaClear.

Nanging, sanaos kitu saringan tiasa ngaluarkeun sora sareng janten bangor sanajan henteu lepat. Pikeun nyingkahanana:

  • Masihan mesin sababaraha waktos pikeun aklimatisasi. Sababaraha dinten saatos saringan énggal dileupaskeun, mesin kedahna lirén sora teuing.
  • Pariksa éta teu karikil atanapi résidu naon waé anu nyangkut anu tiasa nyababkeun geter.
  • Anjeun oge tiasa nempatkeun hiji hal antara gelas sareng saringan pikeun nyingkahan geter.
  • Upami anu ngaganggu anjeun nyaéta curug anu cai bersih anu kaluar tina saringan, cobian tetep tingkat cai rada luhur (anjeun kedah ngeusian unggal tilu atanapi opat dinten) supados sora curugna henteu pati kuat.

Dupi anjeun nempatkeun saring ransel dina bak lauk?

Tangki lauk tanpa saringan

Sanaos saringan ransel anu dirancang khusus pikeun akuarium nano, saleresna mah pikeun bak lauk ku saring bolu urang bakal cekap. Sakumaha urang parantos nyarios di luhur, saringan curug nyababkeun arus anu cukup kuat anu tiasa mangaruhan négatip lauk urang atanapi bahkan maéhanana, contona upami udang atanapi lauk orok.

Éta sababna naha langkung saé urang milih pikeun saringan bolu, sabab henteu ngagaduhan pompa cai anu ngahaja tiasa nelek lauk urang, hal anu probabiliti naék éksponénsial beuki leutik tina rohangan. Saringan bolu justru naon anu dituduhkeun ku namina: bolu anu nyaring cai sareng éta, saatos sakitar dua minggu panggunaan, ogé janten saringan biologis, sabab éta tungtungna ngandung baktéri anu nguntungkeun pikeun ékosistem tank lauk.

Di sisi séjén, Upami anjeun ngagaduhan bak lauk anu ageung, aya saringan motor., tapi didesain kanggo tempat anu jumlah cai na saeutik pisan.

Kami arepkeun kami ngabantosan anjeun langkung ngartos dunya saring ransel ku tulisan ieu. Wartoskeun ka kami, naha anjeun kantos nganggo jinis filtrasi akuarium ieu? Naon pangalaman anjeun? Naha anjeun nyarankeun merek atanapi modél khusus?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.