Substrat pikeun akuarium

substrat

Nalika ngalengkepan akuarium, tong hilap substrat. Di pasar aya sababaraha rupa anu tiasa dipilih. Tapi anjeun kedah tetep émut yén upami aya pepelakan éta kedah substrat nutrisi. Kusabab, sanaos pepelakan kumpul seueur nutrisi, Ngaliwatan daunna, aranjeunna ogé nganggo akar pikeun nyerep.

Aya ogé anu kerikil sareng keusik anu seuseueurna dianggo janten dasar. Atanapi salaku hiasan di landscaping, bahkan kalayan anu béda pikeun masihan akuarium pangaruh anu langkung saé. Éta disebut substrat iners sareng éta dituduhkeun pikeun pemula, sabab éta henteu merhatoskeun atanapi ngontrol cai.


Langkung jinis substrat

Aya nu substrat nutrisi. Ieu tanggung jawab nyayogikeun pupuk anu diperyogikeun pikeun pepelakan dina akuarium. Kaseueuran substrat ieu disimpen ku keusik atanapi kerikil di luhur pikeun nyegah gizi tina kontak cai.

Jinis substrat ieu ngagaduhan kakurangan. The akar tutuwuhan tiasa tungtungna mindahkeun dasarna. Antukna éta bakal kaluar dina dasar batu kerikil. Nanging, aya deui jinis substrat anu parantos dicampur sareng nutrisi sareng keusik pikeun mempermudah padumukan di akuarium. Henteu paduli sabaraha akuarium dipindahkeun, éta moal diaduk.

nu substrat leres-leres kedah diluyukeun sareng masing-masing akuarium Terutama upami urang nyarioskeun perkawis pemula, teu kedah ngahesekeun seueur janten akuarium saderhana. Salami éta ngandung gisi sahingga pepelakan tiasa netep sareng ékosistem henteu ngalih, éta bakal janten anu paling pas.

Upami, sabalikna, anjeun milari a ékosistem kalayan pepelakan anu rupa-rupa sareng akuarium tina proporsi ageung, substrat kedah saluyu sareng sarat-saratna. Substrat gizi anu ngatur parameter sareng nyerep kaleuwihan nutrisi anu dihasilkeun ku akuarium.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Valérie Perez cenahna

    PIKIR HENTEU ANJEUN IKAN KUNING KUDU DITINGGALKEUN KA TOKO KABEH DIPERLUKKEUN JEUNG KUDU NYAHO TENTANG TANGA TAPI TEU NYAHO CARA NGEBEDAKAN IKAN TEMPAT JEUNG ANJAL JEUNG HENTEU JALUR SABABNA LEUWIH COLORFUL dina karepna. Hebat Abdi hoyong terang kumaha ngabedakeun lauk lauk ti lauk jalu