Suhu anu saé pikeun lauk tropis tawar

lauk tropis

Mimitina, lauk sigana siga sato anu perawatan sareng perawatan biasana henteu seueur peurih. Ku cara kitu, kumaha ogé urang kedah tumut kana sababaraha paréntah anu relevan pisan upami urang hoyong akuarium kuring janten tempat anu saé. Salah sahiji slogan anu penting ieu henteu sanés nyaéta suhu.

Gumantung kana rupa-rupa atanapi spésiés lauk anu urang gaduh, kaayaan termal anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun kahirupan dina kaayaan optimal pisan benten. Faktor konci anu bertindak salaku hakim henteu diragukeun yén habitat asalna. Suhu na henteu sami pikeun lauk anu asalna tropis sapertos lauk cai tiis.

Dina tulisan ieu kami bade fokus sacara éksklusif dina kaayaan suhu anu paling pikaresep lauk tropis cai tawar. Kami bakal ngajentrekeun suhu ieu sareng kami bakal nyayogikeun anjeun kiat sareng produk dina pasaran kanggo ngendalikeunana.

Naon suhu idéal pikeun lauk tropis?

Lauk tropis

Hatur nuhun kana rupa-rupa warna, bentukna anu narik sareng, pamustunganana, rupa-rupa penampilanana, lauk tropis mangrupikeun spésiés lauk anu paling loba di kolam renang, akuarium sareng kolam di sakumna dunya. Éta mangrupikeun lauk anu henteu meryogikeun perhatian khusus, nanging tetep dina suhu anu pas henteu aya hubunganana.

Sato ieu tiasa fungsina gampang dina ékosistem kalayan suhu éta berkisar antara 21 dugi 29 derajat Celsius, suhu anu paling pas nyaéta anu sakitar 25 derajat celcius. Sanaos aya ogé anu ngabela anu nyatakeun yén anu pangsaéna nyaéta cai na tetep 27 derajat Celcius. Dina dunya lauk, naon anu kajantenan dina seueur aspek kahirupan séjén, nyaéta "unggal guru ngagaduhan buklet na."

Babaturan sanés anu caket pisan, lauk cichlid, resep suhu cai janten sakedik langkung luhur: sakitar 28 derajat Celsius. Ieu kusabab aranjeunna asli tina cai haneut Amazon.

Kaayaan ieu kontras, sareng dina cara naon, sareng anu kaalaman ku protagonis hébat akuarium anu sanés: lauk disebut "Ikan Emas", anu ngagaduhan karep pikeun lingkungan akuatik anu suhu na tetep stabil antara 15 sareng 20 derajat celcius.

Peryogi dicatet yén upami cai tempat hirup lauk urang bersih pisan sareng tuangeun anu kami pasihkeun sakumaha cekap mungkin, aranjeunna tiasa adaptasi sareng suhu anu langkung handap.

Saran pikeun ngajaga sareng ngatur suhuna

Akuarium lauk tropis

Nalika ngeunaan ngajaga sareng ngatur suhu di akuarium sareng bak lauk urang, atanapi di sadaya tempat anu parantos kami robih janten tempat tinggal lauk urang, aya seueur téhnik. Masing-masing sareng ciri na anu tiasa janten sakedik atanapi kirang bantosan pikeun urang, janten urang kedah nyoko kana anu paling cocog sareng urang. Ieu sababaraha conto.

Mimiti, sareng meureun ieu mangrupikeun ukuran pangendali suhu anu paling saderhana sareng nyebar, naha éta panggunaan térmométer. Alat-alat ieu bakal nyayogikeun kami inpormasi konstan sareng tepat ngeunaan suhu cai, hal anu pikaresepeun pisan pikeun kami kumargi sepanjang waktos urang terang kaayaan termal anu aya di lauk urang. Tapi awas, Hayu urang henteu ngalakukeun kasalahan orienting atanapi ngatur thermometers ieu nuju sumber panas sapertos sinar matahari atanapi lampu, sabab inpormasi ieu bakal distorsi serius.

Di sisi anu sanésna, metode anu sanés anu ngagaduhan kakuatan khusus nalika ngadalikeun suhu cai nyaéta pamanas. Alat-alat ieu ngabantosan urang pikeun naékkeun tingkat akuarium kami, naékkeun suhu anu sami ngalangkungan émisi panas. Émisi panas ieu tiasa disetél sareng dikontrol, salian ti dikondisikeun ku jumlah liter cai anu ngalirna.

Sikep négatip sanés anu seueur jalma anu hoyong naékkeun suhu akuarium atanapi tangki laukna sering latihan nyaéta ngalaan wadah ieu, sareng lauk, ka panonpoé. Ieu henteu épéktip pisan, sabab henteu nguntungkeun urang dina tujuan ngajaga kisaran suhu anu stabil, sareng éta ogé tiasa janten asal sareng alesan seueur masalah sapertos munculna, saatos kanyataanna, ganggang dina cai .

Produk pasar pikeun ngendalikeun suhu

Lauk tropis

Dina rujukan ka anu kasebat dina bagian saacanna, upami urang ngalacak pasar kami bakal nyaksian rupa-rupa produk, langkung spésiméter sareng pamanas, pikeun ngendalikeun sareng ngukur cai dina akuarium sareng bak lauk.

Pikeun ngagampangkeun padamelan milarian anjeun, sareng ngahaja janten naséhat, kami parantos ngusahakeun ngalaan handap produk anu kami anggap mangrupikeun nilai paling saé pikeun tugas ieu. Sadayana tiasa dipendakan dina platform penjualan online AMAZON, dipikaterang sareng anu bakal ngajantenkeun prosés pamésér saderhana pisan.

  • Térmométer digital Faburo LCD. Éta cocog pikeun dianggo dina akuarium. Éta ngagaduhan kabel anu panjangna 98 cm anu nyayogikeun langkung ti cekap rohangan antara usik perendaman sareng layar LCD na. Éta katutupan ku bahan anu henteu ngijinkeun Uap janten kontak sareng komponén éléktronik. Éta mangrupikeun batré 1.5 V. Harga na langkung ti harga, kumargi ngan ukur hargana euro 7,09 anjeun tiasa ngagaleuhna di dieu.
  • Térmométer Akuarium Digital sareng Tampilan Terarium LCD. Éta langkung dasar tibatan térmométer digital sateuacanna, tapi éta ngagaduhan ciri anu sami sareng harga na jelas langkung handap: hungkul 2,52 euro. Dibeuli ka dieu
  • BPS (R) Panyelepan Tangkel Ikan 200W, 31.5 "kalayan térmométer digital perekat BPS-6054. Parabot ieu mangrupikeun kombinasi idéal manaskeun sareng termometer dina waktos anu sami. Éta dirarancang pikeun akuarium kalayan kapasitas antara 100 sareng 200 liter. Éta ngagaduhan cangkir nyeuseup pikeun ngalereskeun kana témbok akuarium sareng dianjurkeun pisan, tepatna, pikeun lauk cai tropis. Ogé kedah disebatkeun yén, sacara logis, éta tiasa nyerelep. Upami anjeun resep, didieu anjeun tiasa ngagaleuh.

conclusions

Lauk emas lauk tropis

Sakali anjeun ngagaduhan lauk dina akuarium salaku bagian tina ékosistem anu parantos anjeun kumpul, anjeun henteu kedah lirén nuturkeun suhu akuarium pikeun ieu anjeun kedah gaduh térmométer anu bakal ngukur éta teras-terasan. Aya anu nurut kana kaca akuarium sareng masihan bacaan anu akurat. Anjeun kedah tetep émut yén henteu kakeunaan sinar panonpoé, sabab éta tiasa nyasabkeun suhu cai.

Pikeun ngajaga suhu anu saé, anjeun ngan ukur kedah nganggo manaskeun khusus kanggo akuarium anu beuleum dina cai. Anjeun tiasa ngatur jumlah panas anu dipancarkeun ku pemanas sareng angkat anu aya hubunganana sareng liter anu ngandung akuarium.

Disarankeun entong tuang akuarium kana panonpoé pikeun manaskeun cai, Éta kapercayaan anu medar tapi éta henteu leres, éta sanés cara anu épéktip pikeun ngajaga suhu idéal, sabab aya résiko éta bakal panas teuing atanapi éta moal tetep stabil. Cara ngajaga akuarium lauk tropis sareng habitat anu ideal nyaéta sok gaduh cai anu hérang sareng nyegah tumuh ganggang.

Kami arepkeun kami parantos ngabantosan anjeun dina tulisan ieu sareng ogé tiasa netelakeun sababaraha rupa mamang ngeunaan lauk tropis sareng suhu dimana aranjeunna kedah hirup, ogé naon cara anu bénten-bénten pikeun ngahontalna.

Lauk tropis

Sakali urang ngagaduhan suhu anu idéal pikeun lauk urang, urang kedah ningali anu mana anu paling cocog pikeun hirup babarengan. Penting pikeun dicatet yén seueur spésiés lauk tropis tiasa henteu digabungkeun saé., Kusabab aranjeunna pisan téritorial atanapi agrésif kalayan spésiés séjén.

Pikeun nyetél akuarium anu leres fungsina, urang mimitina kedah verifikasi kasaluyuan lauk urang. Hal penting anu anjeun kedah perhatoskeun nalika nyetél akuarium sareng lauk tropis nyaéta pH cai. Unggal spésiés lauk ngagaduhan pH na dimana tiasa hirup dina cara anu séhat. Umumna, lauk tiasa hirup dina panduan antara 5.5 sareng 8.

Diantara lauk tropis tawar anu paling cocog pikeun akuarium urang kami mendakan:

Aulonocaras

Aulonocaras

Lauk tropis ieu kasohor pisan pikeun warna anu matak sareng kesederhanaan nalika ngurus aranjeunna. Éta henteu masihan masalah tuangeun, kumargi Aranjeunna omnivora. Anjeun tiasa tuang lauk ieu ku timbangan garing, kadaharan beku, timbangan, iteuk, sareng sajabana.

Labertintidos

Labertintidos

Spésiés lauk sanés anu gampang pisan dijaga, sabab ngagaduhan organ anu ngamungkinkeun nghirupan oksigén tina hawa. Masalah anu tiasa disababkeun ku lauk sanés nyaéta éta téritori pisanKusabab kitu, disarankeun pikeun naroskeun di toko lauk mana anu paling cocog sareng atanapi ngan ukur ngagaduhan hiji lauk tina jenis ieu dina akuarium.

kuhli

kuhli

Éta lauk lumayan warna-warni sareng disarankeun pikeun lauk na adaptasi hébat sateuacan sesa spésiés. Hiji-hijina perawatan khusus anu diperyogikeun nyaéta kerikil anu saé, kusabab lauk ieu bakal nyobian ngubur dirina di jero na upami henteu tiasa, éta moal beristirahat, sareng bakal ngalaman setrés.

Guppy

Guppy

Mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna sareng disarankeun pikeun jalma-jalma anu ngamimitian di dunya lauk sareng akuarium. Meryogikeun pepelakan sareng hiasan anu sanés dina bak lauk janten tempat panyumput.

Lauk Pelangi

Lauk Pelangi

Sakumaha namina nunjukkeun, aranjeunna biasana béda-béda warna sareng ukuran maksimumna henteu ngaleuwihan 12 cm.

Cichlids

Cichlids

Lauk tropis ieu tiasa hirup dina rupa-rupa lingkungan sareng adaptasi sareng ampir sadaya habitat. Hijina masalah anu biasana aya di lauk ieu, nyaéta baranahan gancang na. Upami anjeun henteu ati-ati, kamungkinan cichlids bakal tungtungna ngadominasi akuarium anjeun, kabeneran, anjeun tiasa ngendalikeun ovulasi lauk ieu sareng suhu cai.

Xiphos

Xiphos

Éta mangrupikeun lauk anu cukup gampang pikeun dirawat sanaos peryogi tank lauk sahenteuna 70 liter. Éta jinek sanajan lalaki tiasa janten langkung daérah.

tetras

tetras

Lauk tropis ieu tiasa warna-warni pisan, sareng anjeun tiasa mendakanana dina ratusan warna, sareng kombinasi.

Tateurdin

Tateurdin

Lauk ieu tiasa ngagaduhan warna anu béda-béda, sareng sesah pisan mendakan salah sahiji ieu kalayan ngan ukur hiji warna dina timbanganana. Disarankeun yén tank lauk gaduh 20 liter cai.

Kalayan lauk ieu sareng ngatur suhu anu pas, anjeun tiasa gaduh akuarium anu pinuh ku lauk tropis sareng warna-warni pisan.

Sababaraha lauk tropis tawar
Tulisan anu aya hubunganana:
Lauk tropis

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.