Tautan antara hiu sareng jalma

Tautan antara hiu sareng jalma

Dina sababaraha kasempetan parantos ditingalikeun éta hubungan antara jalma sareng hiu tiasa rada paséa. Tina kakejaman alamna nepi ka kurang perhatian ti tukang ngojay sareng para peselancar, patepungan duanana spésiés ngagaduhan akibat négatip dina sajumlah ageung kasus.

Kaseueuran penduduk biasana sieun pisan ngan ukur mikir yén hiu hirup di laut, bagian tina pers goréng na kusabab pilem saga HiuTi saprak mimiti muncul di taun 1975, pamandanganna beuki getih sareng pikasieuneun.

Kaleresan, sareng sanaos henteu saé pikaresepeunana, nyaéta hiu ngaréspon sipatna sareng naluri na sareng aya sababaraha kali yén aranjeunna badé nyerang jalma-jalma. hiu teu ngagaduhan kamampuan mikir naha aranjeunna henteu resep ka manusa. Nanging jalma kadang siga anu ambek ka aranjeunna, conto anu jelas nyaéta mancing atanapi ékstraksi siripna nyababkeun aranjeunna henteu tiasa ngojay atanapi getihan dugi ka tiwas.

Ti Universitas Stellenbosch, Conrad Mattee nyatet yén: "Hiu henteu resep pikeun manusa salaku mangsa. Hiu bodas handapeun tilu méter (anu umurna antara opat dugi lima taun) tuangeun utamina kana lauk. Aranjeunna teras ngarobih huntu sareng kéngingkeun huntu ageung karakteristikna anu diadaptasi pikeun mangsa mamalia laut na. Diétna ngarobih numutkeun musim, ti lauk janten mamalia. Manusa henteu katingalina sapertos mamalia laut dina cai, tapi hiu sacara alami panasaran, ngabalukarkeun sababaraha paséa négatip sareng manusa ti jaman ka jaman. "

Inpormasi lengkep -


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.