Kadaharan lauk buatan imah

t dahareun lauk buatan imah

Anjeun hoyong ngalakukeun dahareun lauk buatan imah? Dina tulisan samemehna kami masihan anjeun resep pikeun nyiapkeun dahareun di némpelkeun pikeun lauk tropis atanapi pikeun spésiés anu paling umum. Dinten ieu kami bakal nyayogikeun anjeun resep pikeun nyiapkeun katuangan kanggo lauk serpihan.

Kadaharan buatan imah pikeun lauk tropis

Hal anu pangpayunna urang lakukeun nyaéta diajar kumaha nyiapkeun katuangan di bumi pikeun lauk tropis:

Bahan-bahan pikeun ngadamel katuangan lauk buatan imah

Ieu mangrupikeun bahan anu diperyogikeun sahingga anjeun tiasa nyiapkeun katuangan lauk buatan anjeun nyalira.

  • Satengah kilo daging lauk tanpa timbangan
  • Satengah kilo ati sapi
  • Satengah kilo jantung daging sapi (tanpa gajih atanapi saraf)
  • Endog pindang,
  • Paprika amis
  • Wortel
  • Sirah bawang bodas dikupas
  • Hiji bit
  • Jus tina hiji jeruk nipis,
  • Opat séndok gandum flak
  • Dua séndok tina persiapan polyvitamin
  • Séndok kécap lésitin
  • ¼ séndok natrium bénzoat
  • Hiji séndok gliserin (pikeun pelembab)

Kumaha carana ngadamel tuangeun kai serpihan buatan sendiri

Urang ngagiling bahanna dugi ka kéngingkeun bubur anu nambihan cai dugi ka konsistén semi-cair.

Kami nyiapkeun baki anu rata-rata sareng nyebarkeun lapisan bubur anu ipis sareng rata.
Kami nempatkeun dina oven dina suhu minimum, émut yén seueur vitamin tiasa musnah dina suhu luhur. Urang masak dugi pasta garing.
Kami nyabut tuangeun anu ngabantosan kami nganggo spatula. Upami anjeun sesah, gunakeun trik ngantepkeun di luar sapeupeuting sahingga kalembaban di lingkungan ngaleuleuskeun.

Simpen serpihan dina toples anu ditutupan pageuh.

Jumlah bahanna tiasa bénten gumantung kana kabutuhan gizi lauk. Upami urang ngagaduhan lauk kalayan kabiasaan karnivora urang tiasa ngirangan jumlah sayuran, upami éta langkung seueur vegetarian urang bakal nambahan jumlah sayuran.

Upami peryogi ngarangsang napsu anjeun Urang tiasa nambihan séndok sababaraha kompleks vitamin anu tiasa didapet di apoték atanapi di dokter hewan. Komplek éta kedah disarankeun ku ahli di lapangan.

Dahareun lauk cai tiis buatan sendiri

Sadaya lauk cai tiis kawilang gampang dijaga. Éta lauk kalayan napsu anu pikaresepeun, tapi éta henteu hartosna anjeun tiasa tuang naon-naon. Aranjeunna peryogi diét cocog pikeun sistem pencernaan anjeun sareng, pikeun ieu, anjeun tiasa milih dina tékstur anu béda (serpihan, butiran, iteuk ngambang ...).

Tetra Goldfish pikeun Lauk Cai Tiis

lauk emas tetra

Mangrupikeun katuangan serpihan lengkep pikeun sadaya lauk mas sareng lauk cai tiis sanés.

Lauk, sapertos mahluk hirup naon waé, peryogi diét saimbang kalayan sumber vitamin kualitas luhur. Formula propérétari Tetra ieu diwangun ku tina campuran saimbang vitamin ésénsial, bahan kalayan kontribusi énergi sareng imunostimulan anu ningkatkeun fungsi awak sareng nguatkeun résistansi kana panyakit lauk urang.

Salaku tambahan, campuran ieu disiapkeun ambéh éta ngagaduhan pola anu beragam sareng saimbang, ngalebetkeun sadayana gizi ésénsial sareng konstituén, ogé unsur tilas.

Kalayan diét ieu anjeun mastikeun umur anu panjang sareng séhat pikeun lauk anjeun, sajaba ti ningkatkeun warna na indah.

Granules kadaharan lauk cai tiis

kadaharan lauk granulated

Hatur nuhun kana kadaharan granulated ieu, ngawarnaan sareng pertahanan alam tina lauk cai tiis urang kuat pisan.

Éta diwangun ku tuangeun lauk, aci jagong, tipung gandum, spirulina (10%), germ gandum, ragi bir, minyak lauk, gammarus, gluten gandum, tepung krill, kerang lipped héjo (perna canaliculus) bubuk, jelatang, ramuan, alfalfa, rumput laut, paprika, peterseli, kangkung, wortel, bawang bodas.

Napsu stimulan

Stimulan pikeun napsu

Upami salah sahiji lauk urang mimiti tuang sakedik atanapi mimiti raos capricious, aya stimulan tina rasa tuangeun sareng napsu. Ieu dianggo pikeun lauk cai tiis anu seger sareng uyah.

Perangsang ieu ngandung bahan aktif alami anu aya dina bawang bodas, allicin, anu parantos kabuktosan seueur pangaruh kaséhatan anu nguntungkeun. Allicin gaduh kuat Sipat antioksidan (sami sareng vitamin C) anu ngabantosan ngajaga kaséhatan ku ngaleungitkeun radikal bébas bahaya.

Mangpaatna pisan upami anjeun hoyong masihan pangobatan sacara lisan ka lauk anu dicampur sareng tuangeun.

Kadaharan alami pikeun guppy

Kadaharan alami pikeun guppy

Diantara kadaharan alami anu paling populér pikeun guppy nyaéta timbangan. Aya seueur jinis timbangan, ti anu gaduh komposisi anu biasana seueur ka vegetasi, sareng tina anu tilelep gancang dugi ka anu ngambang di luhur pikeun adaptasi sareng kabiasaan spésiés lauk.

Upami urang tuang lauk urang ku timbangan seueur teuing, éta mimiti disimpen di handapeun sareng tiasa nyababkeun caina leungiteun kualitas nguraikeun.

Urang tiasa tuang guppy urang ku tuangeun anu urang tiasa mendakan di dapur urang. Diét ieu kalebet kacang polong, kéju sareng produk susu sanésna, endog anu dikulub, daging garing, buah, séréal, sareng sajabana. Jelas, perlu nyiapkeun sadaya katuangan ieu sahingga aranjeunna tiasa dikonsumsi ku guppy urang. Éta tiasa disucikeun sareng dicampur sareng gelatin pikeun ngawangun batu, atanapi ditumbuk sareng tuang langsung kana lauk. Éta ogé tiasa diliwatan ku blénder dugi sababaraha jinis gantung dicandak.

Kanyataanna nyaéta aya seueur cara pikeun tuang lauk sareng produk seger, tapi kedah diperhatoskeun yén éta ngajantenkeun cai najis pisan sareng éta diperyogikeun gancang cabut sésa-sésa anu tetep di tukang.

Tungtungna, urang tiasa tuang guppy urang ku tuangeun hirup sapertos serangga, roe lauk, hurang brine, jst. Sababaraha tuangeun ieu tiasa dipasihkeun ka lauk sapertos kitu, tapi anu sanésna kedah diteukteuk atanapi ditumbuk.

Pikeun tuang tuangeun hirup ka guppy, urang kedah ati-ati entong ngenalkeun patogén, sapertos larva serangga, anu tiasa nyerang lauk urang.

Kumaha cara urang ngadamel bubur pikeun lauk laut?

bubur lauk laut

Upami urang hoyong ngadamel bubur nyalira pikeun tuang lauk laut dina akuarium urang, urang kedah nuturkeun sababaraha léngkah. Hal anu kahiji nyaéta ngartikeun naon anu urang anggap salaku mush. Bubur mangrupikeun produk anu disiapkeun anu dihasilkeun tina cairna tina keragaman moluska, sapertos gurita, lauk beureum, udang, jst. anu ditumbuk dugi kénging bubur.

Gumantung kana pola dahar anu ngagaduhan lauk urang, urang kedah ngalebetkeun bahan-bahan numutkeun diet karnivora, hérbivora atanapi omnivora.

Bahan-bahan kanggo bubur lauk omnivora:

  • Udang
  • Pulpo
  • kerang
  • Kerang
  • Cumi
  • Kéong
  • Steak lauk
  • Nori seaweed

adun sareng tuangeun lauk

Sakali kami ngagaduhan bahan pikeun nyiapkeun bubur, urang tuang kana adun sakedik-sakedik, dugi ka sadayana dilebetkeun. Urang adun dugi ka nyandak tékstur bubur sareng tiasa titénan sababaraha potongan bahan-bahanna.

Upami urang hoyong nyimpen bubur urang bari, urang tiasa nyimpen dina kantong plastik transparan sareng ngégélna sacara hémat, nempatkeun kana beku.

Anjeun ayeuna tiasa tuang lauk anjeun leres-leres numutkeun kabutuhan gizi, bari masihan aranjeunna diet anu séhat sareng saimbang anu ditarjamahkeun kana kaséhatan sareng karaharjaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Darwin Vera Zambrano cenahna

    Halo, kuring anyar kana topik ieu, anu leres, éta pisan mangpaat pikeun kuring, hatur nuhun kanggo naon anu kuring parantos ngajarkeun sareng kuring hoyong anjeun neraskeun nyerat langkung seueur ngeunaan topik anu penting pisan ieu.