Tutuwuhan Akuatik dina Akuarium urang


Dina seueur akuarium anu kuring tingali dina kahirupan kuring, éta tutuwuhan akuatik anu hirup di jerona, gaduh kamasyhuran langkung ageung tibatan lauk alit sami anu ngojay dina akuarium. Ayeuna, ngagaduhan tutuwuhan akuatik dina bak lauk urang parantos janten langkung penting, sanés ngan ukur alesan hiasan sareng éstétika, tapi ogé kusabab pentingna pepelakan sareng manpaat anu tiasa di bawa ka akuarium urang.

La fungsi utama pepelakan ieu Éta pikeun nutup siklus nitrogén sareng nyayogikeun lauk sareng mahluk anu hirup sareng aranjeunna di ditu, sajumlah ageung oksigén leyur dina cai. Sami-sami, seueur lauk, utamina anu pangleutikna, nganggo éta sering pisan salaku tempat panyumputan atanapi salaku tempat panyumput pikeun nyalindungan diri tina lauk anu langkung ageung atanapi ulah didahar.

Nalika mésér pepelakan pikeun akuarium urang penting urang tumut kana tinangtu faktor salaku:

  • PH cai: pH mangrupikeun poténsial hidrogén sareng upami hoyong gaduh pepelakan kedah nétral, nyaéta ngagaduhan pH 7.
  • Héséna cai: Héséna cai ngandung hartos jumlah uyah anu aya di jerona, maka beuki hésé éta hartosna seueur uyah anu aya dina leyuran.
  • Suhu cai na
  • Cahaya: Kusabab pepelakan peryogi lampu pikeun ngalaksanakeun prosés fotosintésis, penting pikeun akuarium urang gaduh lampu anu cekap.
  • Spésiés lauk anu urang gaduh di jero akuarium sareng spésiés anu mungkin urang tiasa kalebet di jerona, kusabab seueur lauk alit anu tungtungna nyoco pepelakan sareng ngabasmi kebon cai urang.

Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun sateuacan kéngingkeun pepelakan kanggo akuarium urang nyaéta terang kumaha leres milih taneuh anu cocog pikeun melak éta, sabab ieu bakal janten anu nyimpen nutrisi anu ngajaga hirup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge cenahna

    Kuring ngagaduhan bak lauk anu aya sababaraha rupa diantarana (jenis hiu), sakedik, sadaya jelema ngan ukur tuangeun ieu, anjeunna boro-boro tuang atanapi henteu resep tuang, éta bakal janten jinis tuang (serpihan) anu disarankeun ku anjeunna kuring ngadamel. hatur nuhun pisan