Pullhai

Pullhai

Eelmistes artiklites me rääkisime Valge hai kui üks ägedamaid kiskjaid merel. Täna tuleme teile veel ühe haide kohta rääkima. Sel juhul räägime pullhai. Kuigi põhimõtteliselt ei kõla see nimi kuigi sageli, on see üks levinumaid haisid, kes elavad Ladina -Ameerika rannikul ja ookeanil. Selle teaduslik nimi on Carcharhinus leucas.

Kui soovite teada selle hai kõiki omadusi, toitumist, elupaika ja paljunemist, on see teie postitus.

põhijooned

põhijooned

Seda haid on mitmel pool palju nähtud. Neid on merel väga lihtne liigutada ja neid on üsna palju. Saate navigeerida nii värskes kui ka soolases vees ning Kesk -Ameerika ja Amazonase jõgedes ja järvedes.

Selle kehal on kaks suurt seljauime ja piklik saba, millel on pikk ülemine laba ja ettevaatusabinõu. Koopiaid leiate kuni umbes 3,2 meetrit pikk. Isased on keskmiselt 2,1 meetrit ja emased 2,2 meetrit. Nende suurus ei erine palju. Selle värvus on kogu kehas hall, välja arvatud ülemine osa, mis on valge.

See on üsna agressiivne mereliik ja seda peetakse üheks suurimaks hailiigiks. Teie kaal kõigub 90 kuni 200 kilogrammi. Kõige raskemad on tavaliselt pikemad. Kuigi inimesed usuvad, et valgehai on ookeanide kõige ohtlikum loom, pole see õige. Härjahai võib muutuda kalduvamaks inimesi ründama.

Selle kere on üsna vastupidav ja paks, üsna pikkade uimedega. Noorena on neil külgedel tumedad ja punased laigud. Hammaste osas (haimaailmas oluline aspekt) leiame tohutu suurusega, teravad ja pikad. Lõuad on üsna tugevad, kuigi tema silmad on kogu keha suhtes üsna väikesed.

Tavaliselt näitab see suurt agressiivset tegevust ja ründavat käitumist. Kui nad ründavad, teevad nad seda oma saagiks ikka ja jälle ringi. Nad on sellised seni, kuni saavutavad oma eesmärgi. Nad on üsna altid inimesi ründama, seega tuleb nendega olla äärmiselt ettevaatlik.

Levik ja elupaik

Levila ja elupaik

Härjahai leidub Lõuna -Ameerikas Amazonase jões, Zambezi (sellepärast nimetatakse seda ka Zambezi haiks) ja Limpopo Aafrikas, Cocibolca järves Nicaraguas ja Ganges Indias.

Oma elupaiga osas armastavad need loomad ringi liikuda piirkondades, kus nad asuvad randade või ranniku lähedal. Sel moel võivad nad leida suurema hulga saaki, millest toituda. Neid haisid leidub kõikides maailma rannikualadel, mitte ainult Lõuna -Ameerikas, vaid ka Vaikse ookeani, Atlandi ja India ookeanides.

Need on loomad, kes üldiselt kipuvad sünnist surmani samasse elupaika jääma. Võib aga juhtuda, et nad rändavad pikki vahemaid. Näiteid on nähtud jõgede ja laguunide piirkondades, kuhu jõudsid nad on pidanud läbima 3000 kilomeetrit ülesvoolu.

Härjahai toitmine

Härjahai toitmine

Härjahai toitub igasugustest loomadest. Nende laius toidus on selline, et nad on võimelised sööma ka teisi haisid. Su dieet on täiesti lihasööja. Need on inimestele ohtlikud, kuna jahipiirkond on supluskohtadele väga lähedal.

Võimalus siseneda mageveele pärast soolase vee tulekut on tingitud neerude spetsiaalsest näärmest. See nääre võimaldab neil oma kehas soolase vee sisaldada ja värsket vett välja saata. See oleks teiste hailiikide jaoks surmav. Mage vesi põhjustab merevetes elavate hai rakkude plahvatuse ja viib surma. Tänu sellele näärmele võib härjahai inimeste aladele lähemale jõuda.

Paljunemine ja järglased

Paljunemine ja järglased

See hai on teadaolevalt üks loomadest, kellel on paaritumisperioodil kõrgeim testosterooni tase. Sa võid saada rohkem seda hormooni kui isane Aafrika elevant. Paaritusperioodil suureneb see veelgi, mistõttu on see äärmiselt territoriaalne loom.

Härjahai paljunemine on täpselt sama, mis enamikul ülejäänud imetajatel. Siiski on sellel omadus, mis on teiste liikide omadest üsna eristatav. Emasloomadel on kaks emakat. Seda nimetatakse emakasiseseks kannibalismiks.

Sees arenevatel väikestel embrüodel on võimalus toita oma õdedest -vendadest, kui olukorras pole toitaineid. Noorte tiinus kestab tavaliselt 8 kuni 10 kuud. See aeg on vajalik selleks, et noored oleksid hästi arenenud ja saaksid pärast ema lahkumist ise hakkama.

Naistel on ainult võimalus poegi sünnitada kaheaastaste perioodide jooksul ja ainult kahe korraga. Seetõttu peetakse seda aeglase paljunemisega liigiks.

Ohtude kategooria

Ohtude kategooriad

Rahvusvaheline Looduskaitse Liit (IUCN) ei ole seda liiki ohustatud loetletud. Kui nad asuvad inimeste läheduses on haavatavamad kalapüügi ja keskkonnamuutuste suhtes mis on seotud elupaikade muutmisega. Tammide ehitamine, põllumajandus ja tööstus võivad olla liigile mõju avaldavad suured vektorid. Loodusliku elupaiga muutmine võib olla põhjus, miks need haid liigitatakse ohustatud aladeks.

Traditsiooniliselt püütakse härjahai kaubanduslikult oma naha, liha ja maksaõli pärast, kuigi täna märgib IUCN, et nende uimed on selle ja paljude teiste liikide peamine nõudlus.

Selle teabe abil saate rohkem teada nende haide kohta, mida peetakse inimestele kõige ohtlikumaks.


Artikli sisu järgib meie põhimõtteid toimetuse eetika. Veast teatamiseks klõpsake nuppu siin.

Kommentaar, jätke oma

Jäta oma kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

*

*

  1. Andmete eest vastutab: Miguel Ángel Gatón
  2. Andmete eesmärk: Rämpsposti kontrollimine, kommentaaride haldamine.
  3. Seadustamine: teie nõusolek
  4. Andmete edastamine: andmeid ei edastata kolmandatele isikutele, välja arvatud juriidilise kohustuse alusel.
  5. Andmete salvestamine: andmebaas, mida haldab Occentus Networks (EL)
  6. Õigused: igal ajal saate oma teavet piirata, taastada ja kustutada.

  1.   Manel DIJO

    R. Noh, kui te kavatsete härjahai kohta rääkida, siis miks on Galeocerdo cuvieri ja Carcharhinus plumbeuse kaks esimest pilti?
    Ma ei tea, kas teate, et teie kasutatud foto on sama, mis avaldati http://www.hablemosdepeces.com
    Võib -olla on see üks neist tasuta fotodest või nad on selle kopeerinud või olete selle temalt võtnud. Samuti on juhus, et te mõlemad eksisite, pidades teda tiigriks.

    Sellel on kaks suurt seljauime
    A. Sellel ei ole suuri seljauime, purjekaladel.
    Selle värvus on kogu kehas hall, välja arvatud ülemine osa, mis on valge.
    A. Ei vasta tõele, põhi on valge
    Seda peetakse üheks suurimaks hailiigiks.
    A. See ei ole tõsi, haide seas on neil normaalne suurus.
    Kuigi inimesed usuvad, et valge hai on ookeanide kõige ohtlikum loom, pole see õige. Härjahai võib muutuda kalduvamaks inimesi ründama.
    A. Vale, kõik üle meetri pikkused liigid võivad meest rünnata ja põhjustada kohutavaid vigastusi. Kuid vaid vähesed suured haid väärivad tõeliselt inimsööjate nime. Umbes kolmekümnel liigil on täpselt kindlaks tehtud, et nad ründavad inimest, kuid ainult üheksa neist õgivad teda regulaarselt. Suurhai, kes võib mõõta 11,3 m. Pikkuses lühike peegelmako, mis näitab uudishimulikku eelistust kanuudele ja muudele väikelaevadele, mida ta ründab, peetakse tiigerhaid siigade järel kõige ohtlikumaks antropofaagiks. Vasarahai ja sinihai ründavad ilma provokatsioonita ja õgivad ka mehe.
    Tavaliselt näitab see suurt agressiivset tegevust ja ründavat käitumist.
    R. Germán, öeldes: suur agressiivne tegevus, on palju ründavat käitumist, kuna need on sünonüümsed sõnad.
    Neid haisid leidub kõikides maailma rannikualadel.
    A. Vale, Arktika ja Antarktika ookeanides ei pista nad oma nina.
    Härjahai toitub igasugustest loomadest
    A. Ebaõige, ei ole tõestatud, et see toituks koelenteraatidest, okasnahksetest, planktonist, krillist ja paljudest teistest loomadest.
    Mage vesi põhjustab merevetes elavate hai rakkude plahvatuse ja viib surma.
    R. Viga, teistes kalades surevad nad punaste vereliblede hävimise tõttu osmoosi tõttu, mille värske vesi soolase vastu põhjustab.
    Noorte tiinus kestab tavaliselt 8 kuni 10 kuud.