Sinihai

Sinisen hain uhat

Tänään kerromme sinulle toisesta hailajista, joka varmasti kiehtoo sinua. Se on noin sininen hai. Se on rustokala, joka kuuluu Carcharhiniformes- ja Carcharhinidae -heimoon. Se tunnetaan nimellä tintorera. Se on yksi metsästetyimmistä haista maailmassa, vaikka aikanaan se oli yksi runsaimmista kaikista meristä ja valtameristä. Siksi aiomme omistaa tässä viestissä tarvitsemansa tärkeyden.

Älä missaa sinisen hain biologiaa, ominaisuuksia ja elämäntapaa.

Tärkeimmät ominaisuudet

Elinympäristö ja levinneisyys

Se on laji, joka ei ole liian suuri kooltaan. Runko on lähes 4 metriä pitkä ja pitkä. Kuten tavallista uros on 1,80–2,2 metriä ja naaras 2,2–3,3 metriä. On harvinaista nähdä 4 metrin mittaisia ​​yksilöitä. Sen runko on melko ohut, mikä tekee siitä melko ketterän ja hydrodynaamisen hain.

Miehessä, paino vaihtelee 27 ja 55 kilon välillä ja naaras 93 ja 182 kilon välillä. Kuten näette, se on hyvin havaittavissa oleva ero, joka helpottaa sukupuolten erottamista toisistaan. Värin osalta nimi sanoo sen, sininen. Selkäpuolen erottuva indigoväri tekee mukavan kontrastin alapuolen vaaleanharmaalle. Sivuilla on kirkkaan sininen väri.

Silmät ovat melko suuret ja sen kuono on kartiomainen. Sen hampaissa on rosoiset reunat jauhaa ruokaa paremmin. Vaikka yläosan hampaat ovat kolmion muotoisia ja koukussa, alaleuan hampaiden muoto on suorempi ja kapeampi. Jokainen hammas vaihdetaan 8–15 päivän aikana.

Niiden rintaevät ovat melko pitkät, jos verrataan sitä monien muiden hailajien. Toinen selkäevä on pienempi kuin ensimmäinen. Hännän osalta se on melko pitkä, mikä tekee siitä erittäin hyvän uintikyvyn. He kykenevät uimaan suurilla nopeuksilla, ja koska heillä on suuri ketteryys ja hoikka vartalo, heistä tulee hyvin pelättyjä saalistajia.

Levinneisyys ja elinympäristö

Tämä eläin on laajalti levinnyt ympäri maailmaa. Löydämme sen alkuperäisesti Atlantin valtamerellä, Tyynellämerellä, Intian valtamerellä ja Välimerellä. Sen elinympäristö on syvimpien vesien epipelagiset ja mesopelagiset vyöhykkeet. Se löytyy yleensä uimalla 350 metrin syvyydessä. Se suosii lauhkeita ja trooppisia vesiä näissä valtamerissä, koska nämä lämpötilat suosivat niitä enemmän.

Sinisen hain käyttäytyminen

Sinihain ominaisuudet

Vaikka sininenhai haluaa olla syvän veden pinnalla, yöllä se uskaltaa uida lähempänä rantaa. Se on yksinäinen eläin, mutta sillä on muuttoliikkeitä. Kun hän matkustaa ja matkustaa pitkiä matkoja, hän ei matkusta yksin, vaan ryhmässä. Voit esimerkiksi uida aina Uudesta Englannista Etelä -Amerikkaan. Jos teet nämä vaellukset, seuraat valtamerien virtauksia. Toisin sanoen, jos matkustat Atlantin yli, seuraat myötäpäivään. Toisin sanoen se kulkee Karibian Gulf Streamista Yhdysvaltojen ja Euroopan itärannikolle. Sitten se kulkee Etelä -Afrikan läpi ja palaa lopulta Karibianmerelle. Tämä on enemmän tai vähemmän hänen siirtolaissuunnitelmansa.

Joskus näemme heidän muodostavan ryhmiä sukupuolen ja koon mukaan. Ryhmissä pysymisen roolia ei tiedetä varmasti.

Sinisen hain ruokinta ja lisääntyminen

Sinihai

Siirrytään nyt ruokavalioosi. Se on hai, jolla on saalistavia tapoja. Voimme nähdä, että se pääasiassa ruokkii kaloja ja nilviäisiä. Hänen perusruokiensa joukossa on sardellit, sardiinit, silli ja kalmari, joka on hänen suosikkinsa. Joskus se ruokkii nisäkkäiden ruhoja, jos muu ruoka puuttuu. Välillä hän tapaa merilintuja.

Yhteensä löydämme noin 24 pääjalkaislajia ja 16 kalalajia.

Mitä tulee lisääntymiseen, meillä on elävä kala, jolla on yleensä 25-50 nuorta poikaa. Joskus yhdestä naisesta on kirjattu yli 100 jälkeläistä. Ikä, jolloin seksuaalinen kypsyminen alkaa, alkaa 4–5 vuoden kuluttua miehillä ja 5–6 vuoden kuluttua naisilla. Suuremman koon ja painon vuoksi kypsyyden saavuttaminen kestää kauemmin.

Näillä hailla on seurustusriitti, joka sisältää puremat uroksesta naaraaseen ensimmäisen ja toisen selkäevän välillä. Naaras ei saa vaurioita, koska hänen ihonsa on 3 kertaa paksumpi kuin uroksen. Näin uros hedelmöittää naaraan asettamalla puristimen urogenitaaliseen aukkoon. Se siirtää siittiöitä ja parittelun jälkeen molemmat hait eroavat toisistaan. Nuoret kehittyvät istukan sisällä. Raskaus kestää 9-12 kuukautta. Kun poikaset ovat syntyneet, ne ovat vain noin 39 senttimetriä pitkiä. Heillä ei ole vanhempien hoitoa. Heti syntyessään he eroavat ja kasvavat itsestään.

uhat

elämäntapa

Kuten olemme aiemmin maininneet, sininenhai kuuluu luokkaan "lähes uhanalainen", koska sitä metsästetään voimakkaasti ympäri maailmaa. Ihmisen toiminta, hyökkäykset muiden suurempien saalistajien nuoria yksilöitä vastaan ​​ja tahaton metsästys aiheuttavat populaatioille haittaa.

Tämän hain evät käytetään keiton valmistamiseen, jota gastronomia himoitsee sen oletettujen aphrodisiac -voimien vuoksi. Hyvälaatuiset ravintolisät valmistetaan maksasta.

Suurin huolenaihe on väestön raju väheneminen. Vain Välimerellä, se on laskenut 97% XNUMX -luvulta lähtien.

Toivon, että näiden tietojen avulla voit oppia lisää sinihaista ja sen elämäntavasta. Toivotaan, että populaatiot eivät vähene vahingossa tapahtuvan metsästyksen vuoksi.


Artikkelin sisältö noudattaa periaatteita toimituksellinen etiikka. Ilmoita virheestä napsauttamalla täällä.

Ole ensimmäinen kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

  1. Vastuussa tiedoista: Miguel Ángel Gatón
  2. Tietojen tarkoitus: Roskapostin hallinta, kommenttien hallinta.
  3. Laillistaminen: Suostumuksesi
  4. Tietojen välittäminen: Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille muutoin kuin lain nojalla.
  5. Tietojen varastointi: Occentus Networks (EU) isännöi tietokantaa
  6. Oikeudet: Voit milloin tahansa rajoittaa, palauttaa ja poistaa tietojasi.