Skimmer për akuariumin tuaj

Akuariumi detar me skemmer

Ekzistojnë elementë të ndryshëm të nevojshëm për funksionimin e duhur të një akuariumi. Secili element ka funksionet e tij dhe stabilizon kushtet mjedisore në mënyrë që peshqit të jetojnë mirë. Në këtë rast do të flasim skrimer. Ajo është rreth filtra për akuariumet e ujërave të kripura. Njihet gjithashtu me emrin spanjoll "ndarës ure" ose "ndarës proteina".

Dëshironi të dini kur të instaloni një skimmer dhe si ta përdorni atë? Në këtë postim do t'ju tregojmë gjithçka

Modelet më të mira të akrepave të akuariumit

Skimmer sipërfaqësor sipërfaqësor pa oqean SM042

Ky model i akrepit akuarium është i aftë të pompojë 200 litra ujë në orë. Në këtë mënyrë, ju mund të rikrijoni kushtet natyrore që u nevojiten peshqve të ujit të kripur në akuariumin tuaj. Përveç kësaj, kjo aftësi pompimi është në gjendje të eliminojë këtë film të hollë të yndyrës dhe pluhurit që formohet në sipërfaqen e akuariumeve. Kështu, ne gjithashtu duhet të kemi akuariumin me një pastrim të mirë.

kliko këtu për të blerë këtë model.

Boyu Skimmer për Akuariumin

Ky Skimmer Shtë projektuar për rezervuarë uji deri në 600 litra. Ajo ka një valvul që të jetë në gjendje të rregullojë rrjedhën që duhet të pompojmë në çdo kohë. Kjo do të ndryshojë në varësi të sasisë së peshkut që kemi. Isshtë i aftë të pompojë deri në 1400 litra në orë falë gjilpërës së tij të rrotave. Ka një filxhan të lëvizshëm për pastrim dhe mirëmbajtje të lehtë.

Mund të klikoni këtu për të marrë këtë model.

Brendësi e hollë dhe kompakte Hydor Nano Slim

Me këtë Skimmer ju do të keni një dizajn të këndshëm modern që është mjaft kompakt dhe zbukurues. Mund të përdoret për të dekoruar akuariumin përveç funksioneve të tij kryesore. Ka një sistem të marrjes së ujit sipërfaqësor për të shërbyer si aparat shkrumbues. Ato përshtaten në pjesën e poshtme të akuariumit dhe kanë disa tipare më moderne. Ka një sistem të efiçiencës së energjisë për të zvogëluar konsumin e energjisë elektrike. Vështirë se bën ndonjë zhurmë gjatë operimit.

Ka disa mbështetëse për instalim të lehtë dhe kërkon pak mirëmbajtje. Mund të klikoni këtu për të blerë këtë model me një çmim të mirë.

Shkumues sipërfaqësor i rrjedhës

Ndryshe nga të tjerët kjo Skimmer këtë sipërfaqe. Shërben dhe përshtatet me të gjitha llojet e filtrave të jashtëm që ndihmojnë në nxjerrjen e ujit nga sipërfaqja e akuariumit, duke eliminuar këtë shtresë të mbetjeve të padëshirueshme. Ka një instalim të lehtë dhe vështirë se bën zhurmë në funksionimin e tij.

Merrni njërën prej tyre duke klikuar këtu.

Për çfarë shërben një skimmer?

Akrem akuariumi

Pasi të keni një kontakt të parë me botën e akuariumeve, konkludohet se kushtet natyrore duhet të rikrijohen. Shtë e rëndësishme që peshqit tanë të ndihen si në shtëpi për të zvogëluar stresin e tyre dhe për të ruajtur shëndetin e mirë. Një nga mjetet më efektive për filtrimi i veçantë i një akuariumi me ujë të kripur janë skimmers.

Kjo pajisje provon rikrijoni efektin e natyrës në akuarium. Kur ecim përgjatë plazhit ose portit, mund të shohim zona ku dallgët thyhen dhe formojnë një shkumë të verdhë. E njëjta veprim është ajo që skimmer synon të gjenerojë. Në këtë mënyrë, peshku i kripës do të ndihet sikur të ishte dallgë.

Ka skimmers të modele dhe syze të ndryshme.

operacion

Shkumë në akuariume

Kur fillojmë pajisjen, Flluskat e ajrit futen përmes një rrjedhje uji. Grimcat e proteinave, elementët gjurmë dhe mbeturinat e tjera organike që mbeten të bashkangjitura janë ngulitur në këto flluska. Kjo përbërje zakonisht ngrihet në sipërfaqe dhe mbetet e ruajtur në shkumë.

Brenda aparatit, flluskat qëndrojnë të përqendruara dhe lejojnë që e gjithë shkuma e mbeturinave të mblidhet në një gotë. Në këtë mënyrë, akuariumi mbahet vazhdimisht i pastër.

Llojet e skemmerit

Ekzistojnë lloje të ndryshme të Skimmer në varësi të përbërjes dhe funksionimit të tyre. Le të shohim se cilat janë ato:

 • Skimmer aktual i përbashkët: Shtë modeli në të cilin ajri futet përmes pjesës së poshtme të dhomës dhe bie në kontakt me ujin ndërsa ngrihet drejt enës së mbledhjes. Ata zakonisht përdorin një tub cilindri të hapur me burimin e flluskës në bazën e tij.
 • Gur ajri: ato janë ato që punojnë duke kaluar ajrin nën presion përmes një difuzori dhe kështu prodhojnë një sasi të madhe të flluskave të vogla. Shtë një opsion mjaft i lirë dhe efektiv. Kërkon mirëmbajtje të vogël.
 • Venturi: Isshtë një lloj skimmeri që përdor një injektor venturi për të qenë në gjendje të prodhojë më shumë flluska ajri. Shtë e vërtetë që ata përdorin një pompë më të fuqishme për të qenë në gjendje të përdorin valvulën e shtytjes. Falë numrit të madh të flluskave që gjeneron, ai mund të pastrojë në mënyrë efektive ujin e akuariumit.
 • Skimmer i rrjedhës kundër rrymës: Për të zgjatur dhomën e reagimit, më shumë ujë mund të përpunohet dhe më shumë papastërti të hiqet. Kështu funksionon rrjedha kundër rrymës. Këtu uji injektohet në pjesën e sipërme të tubit të reagimit dhe burimi dhe dalja e flluskës janë në fund. Shtë e kundërta e modeleve normale. Ata përdorin shpërndarës prej ajri prej druri me pompa të fuqishme ajri për të prodhuar sasi të mëdha flluskash. Ato janë të dizajnuara për të gjeneruar një sasi të madhe të shkumës.
 • Downdraft: Ato janë ato modele që mund të përpunojnë sasi të mëdha uji dhe janë të përshtatshme për akuariume të mëdha. Këta skimmers punojnë duke injektuar ujë me presion të lartë në tuba në mënyrë që të gjenerojnë shkumë dhe flluska.
 • Beckett: Ka disa ngjashmëri me Downdraft Skimmer por ka ndryshime në atë që shohim nga injektori i shkumës për të prodhuar rrjedhën e flluskave të ajrit.
 • Induksioni i spërkatjes: Ato janë ato që përdorin një pompë për të përdorur një grykë spërkatëse dhe zakonisht citohen disa inç mbi nivelin e ujit. Llak ka funksionin e bllokimit dhe thërrmimit të ajrit në bazën e akuariumit dhe ngjitjes në dhomën e mbledhjes.
 • Recirkulimi: Këta skimmers lejojnë që uji brenda Skimmer të riciklohet disa herë para se kullimi të kthehet në akuarium.

Si përdoret

Llojet e shkrumbuesit

Skimmer duhet të ketë një vendndodhje të mirë për funksionimin e tij korrekt. Edhe pse ky vendndodhje nuk është vendimtar. Kjo do të thotë, mund të vendoset ku të duam. Ata zakonisht bëjnë shumë zhurmë dhe dizajni i tyre nuk ndihmon aspak kur bëhet fjalë për përmirësimin e dekorimit të akuariumit. Nëse kemi hapësirë ​​dhe një kabinet nën akuarium, ky është vendi më i mirë për këndin. Në këtë mënyrë, ne do të kufizojmë një zhurmë dhe ajo do të mbetet pa u vërejtur.

Tasi i skremerit duhet të pastrohet çdo javë për funksionimin e duhur. Pasi ta kemi zbrazur, e vendosim përsëri në të njëjtin vend. Advisshtë e këshillueshme pastroni plotësisht skimmerin për një periudhë prej afërsisht 4 deri në 6 muaj. Kështu mund të eleminojmë të gjitha llojet e organizmave gëlqeror dhe algave që mund të rriten brenda. Ata nuk bëjnë një dallim midis substancave që ata mbledhin, kështu që ne mund të përfundojmë duke eleminuar elementët gjurmë të nevojshëm për zhvillimin e duhur të organizmave ujorë. Kjo do të thotë që ne duhet t'i shtojmë ato rregullisht.

Pastrim

Skimmer vendoset në një akuarium

Gota për mbledhjen janë përgjegjëse që shkuma të grumbullohet dhe të bëhet e lëngshme. Kjo rezulton në një lëng të trashë, të verdhë. Era të kujton urinën dhe për këtë arsye është disi e pakëndshme. Dhe është se janë mbetje peshku.

Prandaj, pjesa e aparatit që duhet pastruar më shumë për funksionimin e saj të duhur është gota mbledhëse. Në varësi të llojit të akuariumit që kemi dhe modelit të tij, është e nevojshme që pastrimi bëhet ndërmjet 1 dhe 4 herë në javë. Pastrimi i tij është i thjeshtë. Thjesht duhet të zbrazet dhe zëvendësohet.

Një problem i vogël që skimmeri mund të gjenerojë është heqja e elementëve gjurmë që shkakton. Këto elementë gjurmë janë të nevojshëm për zhvillimin e koraleve, nëse duam t'i kemi. Ka një zgjidhje të lehtë: thjesht duhet të shtojmë elementët gjurmë rregullisht dhe veç e veç.

Cilat pjesë i ka një skimmer?

Akuariumi ne gjendje perfekte

Ka skimmers që përdorin kompresorë ajri me shpërndarës druri për marrjen e ajrit. Gjëja normale është që ata përdorin një pompë uji. Ata që përdorin një pompë uji janë më efikasët dhe më të fuqishmit.

Materialet nga të cilat është bërë janë:

 1. Bomba e ujit
 2. Tubi i hyrjes së ajrit
 3. Trupi
 4. Anije mbledhëse

Pompa e ujit është ajo që është përgjegjëse për futjen e një rryme uji në të gjithë trupin. Për shkak të efektit venturi, ajri gradualisht hyn, duke u përzier me ujin. Ajri kalon përmes një tubi të hollë, fleksibël.

Një skaj i tubit është jashtë ujit në mënyrë që kur uji hyn dhe del nga akuariumi përmes aparatit, ai del vazhdimisht. Flluskat po formohen dhe ngrihen në gotën mbledhëse ku tërhiqet. Për ta pastruar siç duhet, ne do të monitorojmë vazhdimisht papastërtitë që grumbullohen.

Modelet skimmer prodhohen sipas modeleve dhe vëllimeve të ndryshme të ujit të akuariumit. Nuk është e njëjta gjë që të përdoret në një akuarium me 100 litra ujë sesa në një me 300 litra ujë. Modelet më të vogla janë të larta një këmbë. Nga ana tjetër, ato më industriale dhe të përdorimit publik mund të përdorin një aparat shkrumbimi deri në disa metra të lartë.

Ku ta vendosni shkrumbuesin

Për shkak të funksionit të tij, vendi ku është vendosur nuk është shumë përcaktues për funksionimin e tij të saktë. Sa i përket dizajnit të saj, kjo pajisje nuk është e bukur në dukje, prandaj është më mirë të gjesh një vend për ta fshehur.

Një mënyrë e lirë për ta fshehur atë është të vendosni një strehë të brendshme për të vendosur shkrumbuesin. Në këtë mënyrë do të jetë më pak i dukshëm. Varet nga buxheti që duam të investojmë dhe niveli i zhurmës, ne do ta vendosim ndarësin e ure në një vend ose në një tjetër.

Ata kryesisht ankohen për zhurmën e gjeneruar nga skimmers. Duhet të mendoni se puna juaj është ajo e pompës së ujit. Kjo nuk është diçka që mund të bëhet pa zhurmë. Rekomandimi në këto raste është vendosja e akuariumit në vendet e shtëpisë që shqetësojnë sa më pak të jetë e mundur.

Ndarësi i proteinave sipërfaqësore

Qepës i cekët

Njerëzit që janë të dhënë pas hobi të akuariumit shpesh ngatërrojnë skimmers sipërfaqe. Kjo nuk ekziston. Isshtë një seri pastruesish që nuk kanë asnjë lidhje me një aparat fotografik konvencional. Këto pajisje sipërfaqësore përdoren për të parandaluar formimin e një filmi të hollë në sipërfaqen e akuariumit.

Shtresa që formon bën që oksigjenimi i të gjithë akuariumit të zvogëlohet dhe peshqit nuk mund të jetojnë mirë. Përveç kësaj, sasia e dritës që hyn zvogëlohet. Kjo shtresë është mjaft e lehtë për t’u dalluar. Thjesht duhet të fusim një gisht në ujë dhe të shohim nëse formohet ajo që duket të jetë një njollë vaji.

Skimmers sipërfaqe nuk mbledh papastërtitë në asnjë gotë. Duhet të keni parasysh një gjë. Këto pajisje ata zhdukin filmin në sipërfaqen e akuariumit por nuk e heqin atë. Kjo është, ajo që ata bëjnë është ta përziejnë atë me vëllimin e përgjithshëm të ujit nga rrymat që ato gjenerojnë.

Ndryshe nga skimmers konvencionale, këto janë gjithashtu të përshtatshme për akuariume të ujërave të ëmbla.

Me këtë informacion ju do të dini se si të mirëmbani akuariumin tuaj pa ndonjë problem.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.