Tifoz akuariumi

Uji në temperaturën e duhur është jetik

Ne kemi thënë tashmë në disa raste se më e vështira, si dhe më vitaleja, kur të kesh një akuarium është mbani një medium të qëndrueshëmMe Kjo do të thotë se duhet të mbahet brenda një diapazoni të temperaturës, me ndihmën e një tifoz akuariumi, dhe me ujë të pastër, në një gjendje në mënyrë që peshqit të mund të jetojnë.

Sot ne do të përqëndrohemi në të parën, si të mbajmë një temperaturë të qëndrueshme në një akuarium, diçka veçanërisht e vështirë në muajt e nxehtë si këto. Prandaj, ne do të shohim lloje të ndryshme të tifozëve të akuariumit që do të na lejojnë të mbajmë temperaturën e akuariumit të qëndrueshme, si dhe këshilla për zgjedhjen e tij dhe markat më të mira, ndër të tjera. Nga rruga, për të kontrolluar temperaturën në mënyrë të besueshme, ne rekomandojmë këtë artikull tjetër për më të mirët termometër akuariumi.

Tifozët më të mirë të Akuariumit

Llojet e tifozëve të akuariumit

Tifozi është parë nga afër

Afërsisht, të gjithë tifozët bëjnë të njëjtën gjë, por si gjithmonë ka shumë produkte që mund të bëjnë një ndryshim dhe të përshtaten totalisht me ju dhe peshqit tuaj ose, tmerri, të bëhen një hedhurinë që nuk ka shumë dobi për ne. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar llojet më të zakonshme të tifozëve të akuariumit për t'ju ndihmuar të gjeni mjetin e përsosur.

Me termostat

Pa dyshim një nga më të dobishmit, nëse jo më i dobishmi, veçanërisht nëse jeni të panjohur ose nëse jeni fillestar në këtë çështje. Tifozët e termostatit kanë një funksion automatik që fiket automatikisht kur akuariumi arrin temperaturën e dëshiruar, dhe aktivizohen nëse tejkalohet kjo temperaturë.

Disa termostate janë një pajisje që duhet të blini përveç ventilatorit. Ato janë krijuar për t'u lidhur me të dhe kanë një sensor të temperaturës që futet në ujë për të matur, natyrisht, temperaturën në të cilën është. Markat kryesore të aksesorëve për akuariumet, të tilla si JBL, rekomandojnë që të përdorni termostatin tuaj vetëm me tifozët e markës së tyre për të shmangur papajtueshmëritë e mundshme me pajisjen, tensionin ...

I heshtur

Një tifoz i heshtur Essentialshtë thelbësore nëse keni akuariumin afër (për shembull, në zyrë) dhe nuk doni të çmendeni nga zhurmaMe Ndonjëherë ato janë të vështira për t'u gjetur, ose nuk përmbushin drejtpërdrejt atë që premtojnë, kështu që në këto situata rekomandohet shumë të kontrolloni mendimet e produktit në internet.

Një opsion tjetër, disi më i qetë se tifozët, janë ftohësit e ujit. (për të cilën do të flasim më vonë), të cilat veprojnë njësoj, por me më pak zhurmë.

Me sondë

Një ventilator me sondë është thelbësore nëse është një model me një termostatMeqenëse, nëse jo, si tjetër do të aktivizohet pajisja? Normalisht sonda është një kabllo që lidhet me pajisjen, me vetë detektorin në fund, të cilin duhet ta zhytësh në ujë për të zbuluar temperaturën.

Nano tifoz

Për ata që nuk duan një tifoz të madh dhe të shëmtuar ka disa më të vegjël, zakonisht me modele shumë të lezetshme dhe kompakte, të cilat janë përgjegjëse për freskimin e ujit në akuariumin tuaj. Po vërtet, punoni vetëm me akuariume deri në një sasi të caktuar (kontrolloni atë në specifikimet e modelit), pasi ato janë më të vogla, ato janë pak më pak efikase.

Markat më të mira të tifozëve të akuariumit

Një tifoz i kuq

Atje tre marka kryesore të specializuara në produktet e akuariumit dhe, më konkretisht, në ventilatorët dhe sistemet e ftohjes.

Boju

Boyu është një kompani e themeluar në Guangdong (Kinë) me më shumë se njëzet vjet përvojë në hartimin e produkteve të akuariumit. Në fakt, Ata kanë të gjitha llojet e produkteve, nga tifozët deri tek prodhuesit e valëve, dhe natyrisht shumë akuariume të ndryshëm, me një mobilie të vogël dhe gjithçka për t’i bërë ato më estetike.

Blu

Kjo markë Barcelonane nuk ka ofruar as më shumë e as më pak se që nga viti 1996 duke bërë akuariume dhe produkte të dizajnuara për të përmirësuar jetën e peshkut tonë në dispozicion të tifozëve. Në lidhje me tifozët, ofroni një nga mënyrat më të lira për të rifreskuar akuariumin tuaj në treg, si dhe ngrohje, në rast se keni nevojë për efekt të kundërt.

JBL

Padyshim kompania dhe marka më prestigjioze e produkteve të akuariumit me historinë më të gjatë, pasi themelimi i saj daton në vitet gjashtëdhjetë në Gjermani. Cfare ka me shume, ata kanë shumë sisteme ftohjeje në dispozicion, dhe jo vetëm për akuariumet e vegjël, por ato ofrojnë zgjidhje edhe për akuariumet deri në 200 litra.

Për çfarë është një tifoz akuariumi?

Uji i nxehtë nuk ka aq oksigjen dhe është e vështirë për peshqit të marrin frymë

Nxehtësia është një nga armiqtë më të këqij të peshkut tonë, jo vetëm sepse është e vështirë të mbahet, por edhe sepse, me nxehtësinë, ka më pak oksigjen në ujë. Sipër, te peshqit ndodh procesi i kundërt, pasi nxehtësia i aktivizon ato dhe bën që metabolizmi i tyre të ketë nevojë për më shumë oksigjen për të jetuarMe Kjo do të thotë që nëse uji është shumë i nxehtë, do të jetë më e vështirë për peshkun të marrë frymë. Kjo është arsyeja pse mbajtja e temperaturës së akuariumit është kaq e rëndësishme, dhe pse ne kemi nevojë për një termometër dhe një sistem ventilimi që janë përgjegjës për mbajtjen e ujit në temperaturën e duhur.

Si të zgjidhni një tifoz akuariumi

Një peshk i verdhë ecën nëpër një akuarium

Siç kemi parë më parë, ka disa lloje tifozësh në dispozicionDo të varet nga nevojat dhe preferencat tona për të zgjedhur njërën ose tjetrën. Kjo është arsyeja pse ne kemi përgatitur këtë listë me gjërat më të zakonshme për t'u marrë parasysh kur zgjedhni tifozin e përsosur të akuariumit:

Madhësia e akuariumit

Një peshk që noton nëpër një akuarium

Së pari, Gjëja më e rëndësishme që do të shikojmë është madhësia e akuariumitMe Natyrisht, akuariumet më të mëdhenj do të kenë nevojë për më shumë tifozë, ose më shumë fuqi, për të qenë në gjendje ta mbajnë ujin në temperaturën e duhur. Kur shkoni për të blerë tifozin, shikoni specifikimet, shumica e tifozëve tregojnë deri në sa litra kanë fuqi të ftohen.

Sistemi i Fiksimit

Sistemi i fiksimit është i lidhur ngushtë me atë se sa e lehtë është tifozja të montohet dhe çmontohetMe Shumica kanë një sistem klip që lidhet në majë të akuariumit për t'u ftohur nga lart, një nga mënyrat më të shpejta dhe më të përshtatshme për të montuar dhe çmontuar tifozin dhe për ta ruajtur atë kur nuk kemi më nevojë, siç ka të ngjarë, në varësi të vendit ku le të jetojmë, se e përdorim vetëm gjatë muajve më të nxehtë të vitit.

Peshk i lumtur sepse uji është në temperaturën e duhur

zhurmë

Siç kemi thënë më parë, zhurma e tifozit është diçka që duhet marrë parasysh nëse keni akuariumin në një zyrë ose në një dhomë ngrënie dhe nuk doni të çmendeni. Edhe pse modelet më të thjeshta zakonisht nuk janë shumë të qetaShtë një opsion shumë interesant që mund ta kontrolloni në specifikimet e produktit. Në këtë rast, rekomandohet gjithashtu të shihni se çfarë mendojnë përdoruesit për produktin, madje edhe duke kërkuar një video në YouTube për të parë se si tingëllon.

Shpejtësi

Së fundi, shpejtësia e ventilatorit lidhet me fuqinëMe Ndonjëherë, megjithatë, është më e përshtatshme të blini tre tifozë në një sesa një të vetëm shumë të fuqishëm, pasi kjo do të ftojë ujin në mënyrë të barabartë, gjë që është veçanërisht e rëndësishme në akuariumet më të mëdhenj.

Si të përdorni tifozin e akuariumit në mënyrë korrekte

Një peshk portokalli në ujë

Përveç tifozit të akuariumit, ka faktorë të tjerë që ndihmojnë në mbajtjen e duhur të temperaturës së ujitMe Për ta arritur këtë, ndiqni këshillat e mëposhtme:

 • Mbajeni akuariumin larg burimeve të drejtpërdrejta të nxehtësisë ose rrezet e diellit (Për shembull, nëse është pranë një dritare, mbyllni perdet). Nëse mundeni, mbajeni dhomën e akuariumit sa më të freskët të jetë e mundur.
 • Hapeni kapakun sipër për të freskuar ujin. Nëse është e nevojshme, ulni nivelin e ujit disa centimetra në mënyrë që peshqit tuaj të mos kërcejnë.
 • Fikni dritat e akuariumit, ose të paktën të zvogëloni orët që janë, për të zvogëluar burimet e nxehtësisë.
 • Instaloni ventilatorin duke ndjekur udhëzimet e produktit. Bestshtë mirë që ta vendosni në mënyrë që të mbulojë sa më shumë ujë që të jetë e mundur në krye. Në akuariume të mëdhenj, mund t'ju duhet një pako me disa tifozë për të lejuar që uji të ftohet në mënyrë të barabartë.
 • Së fundi, kontrollon termometrin disa herë në ditë për të parë nëse temperatura është e saktëMe Nëse nuk është kështu, shmangni ftohjen e ujit duke shtuar kube akulli ose ndryshimi i papritur i temperaturës mund të stresojë peshkun tuaj.

Tifoz akuariumi apo pije freskuese? Cilat përparësi dhe dallime ka secila?

Tifoz akuariumi i parë nga afër

Edhe pse qëllimi juaj është i njëjtë, një ventilator dhe një ftohës nuk janë e njëjta pajisjeMe E para është shumë më e thjeshtë, pasi thjesht përbëhet nga një tifoz ose disa që ftohin ujin nga lart, modelet më komplekse të të cilit shoqërohen nga një termostat që ndizet ose fiket automatikisht kur zbulon se uji nuk është në temperaturën e duhur.

Në vend të kësaj, një pije freskuese është një pajisje më komplekse dhe shumë më e fuqishmeMe Jo vetëm që mund ta mbajë akuariumin tuaj në një temperaturë ideale, por gjithashtu mund të mbajë nxehtësinë që buron nga instrumentet e tjera të instaluara në akuarium. Ftohësit janë një blerje e mirë për akuariume shumë të mëdha ose shumë delikate, po, ato janë shumë më të shtrenjta sesa një tifoz.

Ku të blini tifozë më të lirë të akuariumit

Nuk ka shumë vende ku mund të gjeni tifozë akuariumiE vërteta është, pasi ato janë një pajisje shumë specifike që zakonisht përdoret vetëm për disa muaj të vitit. A) Po:

 • En Amazona Whereshtë aty ku do të gjeni shumëllojshmërinë më të lartë të tifozëve, edhe pse ndonjëherë cilësia e tyre lë diçka për të dëshiruar. Prandaj, veçanërisht në këtë rast, ne ju rekomandojmë që të shikoni me shumë kujdes opinionet e përdoruesve të tjerë, të cilët do të jenë në gjendje t'ju japin të dhëna nëse produkti do të jetë i dobishëm për ju apo jo.
 • Nga ana tjetër, në dyqanet e kafshëve shtëpiake Të specializuara, të tilla si Kiwoko ose Trendenimal, do të gjeni gjithashtu mjaft modele në dispozicion. Gjithashtu, gjëja e mirë për këto dyqane është se ju mund të shkoni personalisht dhe ta shihni produktin me sytë tuaj, dhe madje të pyesni dikë në dyqan nëse keni pyetje.

Një tifoz akuariumi mund të shpëtojë jetën e peshkut tuaj në muajt më të nxehtë të vitit, me atë që është padyshim një pajisje shumë e dobishme. Na tregoni, si e përballojnë peshqit tuaj vapën? A keni një tifoz që punon veçanërisht mirë për ju? Dëshironi të ndani këshillat dhe dyshimet tuaja me pjesën tjetër?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.