Akuarium kebak

Sampeyan kudu ngetung sepira kerikil sing bakal dilebokake ing sisih ngisor kanggo ngerti pira iwak sing bisa sampeyan pas

Kit akuarium lengkap paling cocog kanggo diwiwiti, yaiku kanggo para penggemar jagad iwak lan akuarium sing pengin miwiti akuarium dhewe. Kanthi rega sing cukup murah, kit kalebu serangkaian elemen sing bakal nggawe sampeyan luwih gampang lan bakal mbukak dalan kanggo njupuk akuarium sing sampurna.

Ing artikel iki babagan akuarium lengkap, kita bakal ngerti target target akuarium iki, unsur-unsur sing biasane digabungake lan macem-macem jinis, ing antarane. Kajaba iku, disaranake sampeyan maca artikel liyane babagan termometer akuarium, elemen liyane sing migunani (lan murah) kanggo nggawe manawa iwak sampeyan sehat.

Kit akuarium paling apik kanggo didhisiki

Kanggo kit akuarium lengkap sing dikepengini?

Akuarium gedhe karo iwak akeh

Kit akuarium lengkap paling cocog kanggo diwiwiti, mula dirancang kanggo para penggemar iwak sing wis suwe ora ana. lan dheweke butuh produk sing nyakup kabeh alat sing dibutuhake kanggo miwiti.

Kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki, kit biasane kalebu serangkaian unsur dhasarSanajan, gumantung karo kualitas (lan rega) akuarium, alat kasebut bisa dhasar lan gampang utawa kalebu liyane, kayata dekorasi, perabotan ...

Sing apik babagan milih kit nalika miwiti hobi sing anyar lan nyenengake yaiku ora mung bakal duwe dhasar kanggo miwiti, nanging suwe-suwe, kita bisa milih kanggo nambah elemen-elemen sing luwih disenengi ing akuarium tanpa kudu nggawe investasi ekonomi sing dhuwur.

Apa sing kudu ana akuarium kit

Kit akuarium bisa ngemot akeh perkara, nanging Sing paling dhasar (lan sing kudu sampeyan jaga-jaga luwih kualitas) yaiku ing ngisor iki:

Filter

Unsur sing paling penting ing akuarium (kajaba iwak, mesthine) yaiku filter. Umumé, iki sing mbédakaké akuarium saka tank iwak, amarga ing prelu kasebut sampeyan kudu ngowahi banyu kanthi lengkap, saringan tanggung jawab kanggo ngresiki supaya bali menyang akuarium. Kanggo nggunakake, minangka tambahan kanggo mesin, unsur kayata serat klapa, karbon utawa perlon, bahan sing padha karo katun sing wis dibahas sawetara dina kepungkur.

Filter kalebu rong jinis: interior, sing digunakake ditelem ing njero akuarium, dituduhake kanggo akuarium cilik utawa medium, lan eksterior, sing dituduhake kanggo akuarium sing luwih gedhe.

Lampu LED

Biyen, pencahayaan akuarium digawa nganggo lampu halida logam, sanajan Wis sawetara wektu, luwih akeh sing milih LEDOra mung amarga adhem banget, bisa uga nggawe warna kanthi warna lan katon apik banget, nanging uga amarga luwih hemat energi lan ngasilake luwih sithik, yaiku iwak sing bakal dihargai.

Intine, lampu kasebut minangka elemen estetis sing murni ing akuarium, sanajan sampeyan duwe tanduran (yaiku akuarium sing ditandur) mula bakal owah, mula cahya perlu kanggo tanduran kanggo fotosintesis.

Pemanas banyu

Kit akuarium paling lengkap kalebu pemanas banyu, alat sing cocog karo jenenge lan tanggung jawab kanggo dadi panas banyu ing suhu sing dikarepake (Ing paling gampang, sampeyan kudu mriksa suhu kanthi manual, kanthi termometer, sementara sing paling lengkap kalebu sensor sing ngaktifake lan mateni pemanas kanthi otomatis). Pemanas banget migunani yen sampeyan urip ing iklim sing adhem utawa yen sampeyan duwe akuarium iwak tropis.

Jinis kit akuarium

Akuarium cilik luwih murah

Nalika tuku kit akuarium, bisa uga pitakon kaping pisanan sing ditemokake yaiku pinten iwak sing bisa dipikolehi ing akuarium, minangka pitakon sing luwih rumit tinimbang (ing bagean sabanjure, kita bakal nyoba mangsuli kanthi ringkes). Dipuntedahaken karo jinis kit, sing paling umum yaiku:

Cilik

Akuarium paling cilik, biasane mung cukup ruangan kanggo iwak lan tanduran. Dheweke lucu banget, amarga cenderung duwe bentuk pamer. Amarga volume banyu sing sithik banget, aksesoris (umume pompa lan saringan) biasane dilebokake ing akuarium, saengga uga akeh ruangane.

40 liter

Akuarium sing rada gedhe, sanajan isih ana ing jajaran medium-cilik. Kanggo ngerteni jumlah iwak sing sampeyan pas, sampeyan kudu ngetung pirang-pirang tanduran, kerikil lan dekorasi sing bisa digunakake, uga ukuran rata-rata iwak nalika wis diwasa. Biasane petungane udakara 5 iwak, sanajan petungan bisa beda-beda gumantung karo ukuran iwak. Amarga aku ora amba banget, akuarium iki uga kalebu saringan, lan bisa uga aksesoris liyane, ing njero.

60 liter

Sajrone sawetara akuarium medium, kita bakal nemokake udakara 60 liter, lan kasunyatane iku pilihan sing paling apik kanggo miwiti. Akuarium cilik lan luwih gedhe angel diatur, sabenere amarga ukurane, ing sisi liya, 60 liter duwe jumlah sing pas kanggo miwiti, amarga ora amba utawa cilik banget. Akuarium iki biasane ngemot udakara 8 iwak.

Ana sawetara opsi sing apik banget kalebu kabeh sing sampeyan butuhake. Kaya dene akuarium sing luwih cilik, umume wis dipasang ing akuarium. Sawetara uga kalebu pencahayaan awan lan wengi supaya sampeyan menehi cahya sing bener kanggo iwak lan tanduran sampeyan.

Tangki iwak cilik

100 liter

Ukuran sing luwih gedhe, ing endi udakara 12 iwak bisa pas, sanajan, kaya biasane, gumantung saka ukuran kewan, papan sing dicekel aksesoris ... Akuarium iki wis ora fokus maneh marang para pamula, nanging ditujokake kanggo sing diwiwiti. Aksesoris, kayata saringan, wis ora diinstal lan kadhang malah eksternal, minangka pratandha anyar manawa ora kasedhiya kanggo kabeh wong.

Kanthi kabinet

Akuarium kanthi perabotan, Saliyane dadi salah sawijining sing paling larang ing dhaptar, kalebu furnitur sing diadaptasi karo pangukuran akuarium. Sing menarik banget babagan model kasebut yaiku ing prabotan sampeyan bisa duwe kabeh aksesoris sing dibutuhake, uga ana sing kalebu sistem kebanjiran darurat lan kabeh perkara. Tanpa mangu-mangu, cara paling apik lan estetis kanggo akuarium.

Marino

Akuarium laut Iki minangka sing paling angel dijaga, amarga iwak iku alus banget lan sampeyan kudu duwe banyu sing stabil, utawa kabeh ekosistem bisa diganggu. Nanging dheweke pancen paling ayu lan biasa. Yen jarene, ana kit akuarium laut sing nyedhiyakake alat pertama sing dibutuhake kanggo nglumpukake, kayata sistem filter lan uga dimmer sing wis dikonfigurasi.

Barato

Akuarium sing paling murah duwe loro prekara sing padha: mung sithik banyu lan banyu tawar. Yen sampeyan ora kakehan nyusahake urip lan mung bakal duwe iwak sawetara, iki solusi sing apik. Sampeyan mung kudu nggawe manawa duwe sistem filtrasi sing apik lan tetep resik. Mesthine, yen kewan omo gigitan sampeyan lan pengin tuku iwak luwih akeh, sampeyan butuh akuarium sing luwih gedhe.

Cara ngetung pinten iwak sing bakal dipasang ing akuarium

Rong iwak gedhe

Nalika nerangake ngitung pinten iwak sing bisa dipasang ing akuarium sampeyan, aturan sing paling umum yaiku siji sentimeter iwak cocog kanggo saben liter banyu. Pramila sampeyan kudu nindakake pirang-pirang kalkulasi adhedhasar ing ngisor iki:

Ukuran iwak

Akuarium laut paling angel dijaga

Lumrahe, ukuran iwak minangka perkara pertama sing kudu dipikirake nalika ngitung pinten sing bakal cocog karo akuarium. Tindakake petungan adhedhasar ukuran diwasa sing bakal digayuh iwak (bola-bali, nalika sampeyan tuku, isih enom lan durung rampung tuwuh. Uga, gumantung saka jinis banyu, sampeyan bisa nyelehake iwak luwih utawa luwih sithik) Contone, ing akuarium laut proporsi yaiku sak liter banyu kanggo saben sentimeter sing diukur iwak, dene banyu seger yaiku setengah, 0,5 sentimeter kanggo saben liter banyu.

Kelamin iwak

Iwak nglangi akuarium

Alesanipun sederhana: yen sampeyan duwe iwak lanang lan wadon, lan sampeyan masrahake kanthi bebas, dheweke bakal ngasilake, kanthi cepet, sampeyan bakal duwe akuarium nganti cedhak. Kakehan iwak bisa nyebabake ora mung ruangan sing sithik kanggo renang, sing bisa nyebabake gelut teritorial, nanging uga nambah lebu (kayata kotoran) sing ora bisa diserap saringan, sing bisa nyebabake kualitas banyu lan, akibate, kesehatan iwak sampeyan.

Tanduran lan aksesoris

Pungkasan, tanduran lan aksesoris (kayata patung) sing bakal dilebokake ing akuarium uga dadi faktor nalika ngitung pinten iwak sing bakal dipasang ing akuarium, amarga bakal entuk papan (kurang ruangane nglangi) lan bisa ngasilake sampah (paling ora tanduran sing urip). Mengkono uga kerikil ing sisih ngisor, sampeyan kudu ngetung volume sing bakal ditindakake kanggo ngetung pungkasan.

Didol tuku kit akuarium lengkap sing didol

Sampeyan bisa nemokake kit akuarium lengkap, didol utawa ora, ing sawetara panggonan. Ing ngisor iki sing paling umum lan disaranake:

  • AmazonAmarga jumlah akuarium lan rega sing beda-beda, sampeyan bisa uga duwe pilihan sing sampeyan goleki. Kajaba iku, sing kudu dielingi yaiku duwe sistem transportasi sing apik banget, luwih-luwih yen sampeyan wis entuk pilihan Perdana, mula sampeyan bakal entuk akuarium ing omah meh wae.
  • En department store kaya Carrefour Uga ana pilihan sing menarik, sanajan ora beda-beda kaya ing papan liya. Kanggo nemokake tawaran sing paling apik, coba terusna ing situs web, amarga ana pilihan online sing menarik banget lan diskon paling apik.
  • Pungkasan, ing toko pet khusus kaya Kiwoko, sampeyan uga bakal nemokake akeh akuarium sing beda. Disaranake sampeyan luwih dhisik menyang toko fisik yen sampeyan tuku akuarium kaping pisanan, amarga juragane bisa menehi pitulung yen sampeyan duwe pitakon sing butuh wangsulan.

Kit akuarium lengkap paling cocog kanggo diwiwiti amarga duwe kabeh alat sing dibutuhake kanggo nglumpukake kali (utawa segara) cilik. Muga-muga artikel iki wis migunani kanggo sampeyan. Kandhani, apa sampeyan tuku kit apa wae kanggo miwiti utawa apa sampeyan miwiti? Apa ukuran lan spesies sing disaranake? Apa pengalaman sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.