Alesan kenapa iwak mati

Alesan kenapa iwak mati ing akuarium

Salah sawijining pitakon gedhe sing asring dikatutake ing awake dhewe yaiku kenapa iwak mati nalika mikir yen kita tindakake kanthi bener lan menehi perawatan dhasar iwak. Nanging, asring kedadeyan yen rincian cilik bisa uwal saka kita sing dadi sebab nyebabake pati.

Yen sampeyan pengin ngerti utama alesan ngapa iwak mati lan sawetara tips kanggo nambah umur sampeyan, iki kiriman sampeyan.

Perawatan tank iwak

Alesan kenapa iwak mati

Salah sawijining sebab utama yaiku ing banyu, nalika miwiti ngresiki tangki iwak lan nyopot iwak kanggo dilebokake ing wadhah kanthi banyu langsung saka keran. Klor ngrusak iwak. Disaranake nyakup persentase banyu sing dhuwur saka tank kanthi nutul sethithik kanggo njaga nilai banyu ing tank.

Kita kudu ati-ati karo wadhah sing dipasang ing iwak, kudu resik lan bebas bakteri sing bisa ngrusak iwak. Nanging, yen tangki iwak dirawat kanthi apik, ora prelu nyopot kanggo ngresikiamarga proses iki bisa menehi stres kanggo iwak lan bisa uga dadi sebab liyane supaya mati.

Nalika ngresiki komponen tangki iwak sampeyan kudu ati-ati banget supaya ora nganggo produk kimia, yen nganggo sabun sampeyan kudu mbilas kanthi apik, sanajan ora dianjurake, luwih becik ngresiki kabeh nganggo banyu panas lan sikat. komponen kasebut.

Akuarium sing rame uga ora disaranake amarga stres banget, iwak sing luwih stres urip, mula bakal mati, kaya dene kita ora bisa nyakup iwak sing ora cocog, bisa uga ciloko bisa krama, lan kadhang kala ora bisa dakpuji, lan pungkasane bakal mati.

Alesan liya kenapa iwak bisa mati amarga kakehan panganan, mula kita aja nganti kakehan mangan.

Alesan utama kenapa iwak mati

akuarium karo iwak

Sawise kita nganalisa apa macem-macem perawatan sing kudu sampeyan lebokake ing tangki iwak sampeyan supaya kahanan higienise apik, kita bakal ngerti sebabe utama kenapa iwak mati. Antarane panyebab utama kematian iwak akuarium yaiku stres lan penyakit. Lan iwak iki cukup sensitif lan biasane lara amarga derajat stres sing dialami. Diarepake yen urip ing papan sing sithik lan bisa urip bebarengan karo spesies liyane, iku dudu perkara sing sepi kanggo dheweke.

Ing alam, iwak bisa ndhelikake, ngubengi, gabung karo iwak liyane, nglindhungi, golek pangan, lsp. Kanthi cara kaya ngono, dheweke terus maju liwat ekosistem kanthi ukuran gedhe. Nanging, nalika ana ing akuarium, papan padunungane luwih sithik. Kabeh iki bakal tambah parah yen nuduhake habitat iki karo spesies wilayah liyane.

Yen sampeyan arep tuku iwak ing toko, sing pertama kudu ngerti sawetara gejala sing paling umum sing biasane dielingake yen iwak stres utawa lara. Ing antarane gejala kasebut, bisa ditemokake ing ngisor iki:

  • Iwak sampeyan nduwe bintik putih ing kulit
  • Sirip iwak wiwit ditrapake
  • Akuarium reget lan ora njaga kahanan higienis sing apik
  • Iwak mindhah sithik banget
  • Iwak wiwit nglangi miring
  • Sampeyan bisa nemokake iwak sing ngambang kuwalik

Yen sampeyan ndeleng gejala kasebut, mesthine kewan kasebut kena ekspresi utawa lara. Sampeyan kudu ngenali sapa individu sing paling kena pengaruh utawa mung sing kena pengaruh lan misahake liyane.

Tumindake iwak sing aneh

nambah umure iwak

Aspek dhasar liyane kanggo ngerti manawa lara utawa stres yaiku rasa kaget ing antarane. Yen ana konglomerasi individu ing akuarium, kemungkinan iwak kasebut bisa tabrakan amarga wis konsentrasi gedhe. Kanthi cara iki, dheweke nambah level stres lan dheweke bakal terus bertabrakan kanthi asring lan bisa uga nyengsarakake awake dhewe.

Iki minangka indikator sing bisa akuarium ora cukup gedhe utawa kita duwe iwak luwih saka ora bisa dicekel. Kaya sing wis kasebut sadurunge, ati-ati banget kanggo ngresiki banyu lan ngganti. Nalika sampeyan bakal ngganti banyu ing akuarium yaiku nalika iwak biasane diklumpukake ing ember utawa ing papan sing cilik banget. Nyingkiri kahanan iki suwe banget amarga bentrokan ing antarane iwak lan stres sing diasilake bisa milih tampilan sawetara penyakit.

Uga ana sing sensitif banget. Sanajan kewan sing cukup pamer, biasane sensitif karo perubahan lingkungan. Mesthi sampeyan wis ndeleng ing akuarium toko sing ujar "aja nganti gelas" "aja foto kanthi lampu kilat". Aturan sing padha kudu ditindakake ing akuarium omah sampeyan. Kewan kasebut minangka kewan sing sensitif lan kurang ajar, mula yen sampeyan terus-terusan nyegah gelas sampeyan ora bakal menehi kesehatan sing apik.

Tips nambah umure iwak

Kita bakal menehi tips kanggo mbantu iwak duwe umur sing luwih dawa:

  • Nangani iwak kanthi lembut lan alus nalika sampeyan kudu ngganti banyu ing tank. Coba wektu iki bisa nyuda aroma.
  • Yen sampeyan duwe iwak anyar, aja ngenalake sekaligus.
  • Yen biasane duwe pengunjung ing omah, luwih becik aja nganti kaca gelas akuarium utawa nggawe keributan.
  • Ora disaranake menehi panganan sing berlebihan amarga tingkat amonia mundhak lan bakteri liyane katon ing banyu.
  • Ora disaranake nggabungake iwak sing ora kompatibel ing akuarium sing padha. Penting, sampeyan kudu ngerti tumindak saben spesies.
  • Narik banget kanggo ndeleng kabeh spesifikasi banyu, suhu, jumlah radiasi surya, level oksigen, lsp. sing butuh iwak sing arep ngenalake akuarium.
  • Kanggo dekorasi akuarium, ngidini sampeyan nglampahi luwih akeh lan njamin kualitase.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti sebab utamane iwak mindhah lan sawetara tips kanggo nambah umur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALEXANDER MARTINEZ ngandika

    wingi aku tuku iwak jepang. Ana 4 nanging siji abang lan putih. Nalika dilebokake ing tank, aku kanthong ing kanthonge suwene 15 menit ing tank kanggo aklimatisasi. Nalika ngeculake dheweke wiwit nglangi normal, wingi aku wisuh saring, iwak katon apik. Nanging esuk iki iwak abang lan putih tangi mati. Amarga aku ngerti, dheweke bisa stres lan bisa uga amarga saka iku.
    Aku nyelehake tetes anti-klorin, uga tetes anti-gong, aku ngumbah filter saben 21 utawa 0 dina. Aku ora ngerti apa sejatine.