Banyu lawas, spesies liyane ngresiki dana

banyu lawas

Iwak sing dikenal minangka banyu lawas Ditondoi kanthi bentuk eksternal sing aneh, amarga piring sing nutupi awake lan luwih saka rong puluh spesies wis diterangake sing kalebu ing kulawarga Loricaridae. Uga dikenal minangka wanita ireng tuwa; grand tuwa wanita; cambuk lawas, lan liya-liyane, amarga penampilane ora cukup pamer nanging kalebu spesies pentingutawa latar utawa kaca sing resik.

Iwak iki ditrapake kanthi nglindhungi awake, dilapisi piring utawa tameng sing nutupi kaya waja.


De warna ireng coklatNduweni piring gedhe ing area dorsal lan gumpalan, duwe sirip dorsal sing jelas, pucuk ing sinar lan buntut ukurane murah. Sirip ventralé luwih gedhe tinimbang anal.
Iki minangka iwak ngisor lan banyu tawar, lan luwih milih banyu anget. Wis mobilitas sithik amarga isih isih suwe ngenteni lakune mangsane kanggo menerkam lan njupuk.

Sanajan wanita tuwa wis biasalumahing ngisor Rocky resik lan godhong tanduran banyu, ing akuarium tetep dipasang ing kaca utawa permukaan liyane kanthi lambe, yaiku sfungsine amarga nggaru ganggang lan sayuran,  penting kanggo fungsi akuarium sing tepat, yaiku sing umume diarani pembersih ganggang.

Cara reproduksi penasaran banget, amarga dheweke nggawa kluster endhog sing dibuahi ing growong ing ngisor rahang ngisor lan ora bakal ditinggalake nganti netes. Dheweke pancen nglindhungi nom-nomane, malah dadi agresif tanpa mbebayani tumrap anake enom.

Dheweke mangan: mojarras, lele, tarpon, boguitas lan mikroorganisme saka banyu sing dipanggoni, uga Iki panganan ing endhot organik.

Iwak iki tuwuh kanthi cepet, mula bisa ukuran antara 15 lan 40 cmIki nggawe dheweke ora migunani banget ing akuarium cilik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.