Filter akuarium

Pangopènan filter akuarium

Kanggo njaga kualitas akuarium lan nggawe kahanan sing apik kanggo pangembangan iwak lan pangopènan, kita kudu duwe saring akuarium sing apik. Ing saringan akuarium Dheweke kudu bisa nambah oksigenisasi banyu lan nyuda kontaminasi akuarium kanthi sisa organik sing akumulasi.

Ing artikel iki, kita bakal nyathet saringan paling apik kanggo akuarium, karakteristik lan filter sing kudu ana hubungane karo rega dhuwit.

Filter paling apik kanggo akuarium

Filter akuarium Hygger

Iki minangka jinis filter akuarium jinis internal sing bisa saring antara 8 nganti 30 liter banyu saben jam. Iki duwe pompa banyu kanggo tank iwak sing bisa mompa udakara 420 liter saben jam amarga daya 7W. Uga duwe spons lan karbon aktif kanggo nambah filtrasi sisa organik sing ana ing banyu. Wis bar semprotan. Yen sampeyan pengin tuku filter iki, sampeyan bisa klik Kene.

Pompa Filter Akuarium Internal IREENUO

Model iki duwe pompa akuarium 4-in-1. Pompa banyu bisa direndhem lan duwe multi fungsi. Yaiku, bisa digunakake minangka saringan banyu, pompa banyu sumber pasokan oksigen lan formasi gelombang. Iki digunakake kanggo macem-macem jinis akuarium, kalebu tank tangki lan pangopènan sumber banyu sithik.

Nduwe switch ing sisih pinggir pompa udara sing mbantu kita nyetel kecepetan sing dikarepake aliran banyu. Pasokan oksigen duwe katup sing mbantu ngontrol aliran hawa mlebu lan metu. Pompa kasebut bisa nyaring banyu akeh lan bisa ngasilake ombak sing kuwat sing bisa simulasi ekosistem alami iwak. Bisa ngirim banyu nganti 1.6 meter nggawe lanskap akuarium luwih apik, katon luwih alami.

Iki minangka jinis filter akuarium sing gampang dipasang lan diresiki, mula kita ora kudu kuwatir banget babagan perawatan. Motor awet lan sepi. Yen sampeyan pengin entuk filter kaya iki, klik Kene.

Pompa Submersible 500L / H 6W Ultra Silent

Pompa iki digawe saka bahan berkualitas tinggi lan poros keramik tugas abot. Motor digawe saka tembaga murni, sing dadi bahan tahan lama lan anti korosif. Amarga iki, kita bisa nggawe pamompa banyu, oksigenasi, wis saring lan macem-macem fungsi gelombang wiwit suwe.

Kauntungan saka desain iki yaiku sepi banget. Wis 4 cangkir nyedhot sing kuwat mblokir swara kanthi ngeculake pesawat pesawat. Aliran banyu bisa disetel lan duwe sawetara outlet banyu. Kanggo pangopènan sing luwih gampang, pompa cukup gampang dibongkar lan diresiki. Kanthi cara iki, kita aja kuwatir banget. Lan iku kalebu digabung karo area akeh karbon biokimia kanthi saringan karbon aktif. Iki ngidini lingkungan banyu sing luwih resik bisa dijaga ing akuarium.

Aliran maksimal yaiku 500 liter saben jam. Iki digunakake kanggo tank iwak, kolam, taman rock, kebon banyu, sistem hidroponik, kebun irigasi lan akuarium, lan liya-liyane. Ora mung cocog kanggo digunakake ing banyu, nanging uga ing lemah. Yen sampeyan pengin tuku salah sawijining model kasebut, klik Kene.

Sistem Filtrasi AquaClear 20

Model akuarium iki nduweni sistem filtrasi sing nggunakake potensial pusat kanthi lengkap. Iki mbantu kita supaya kabeh volume banyu sing ngliwati filter kasebut resik saka bahan organik. Iki dirancang kanggo ngoptimalake efisiensi nyaring. Gampang njaga pertukaran bagean nalika promosi ulang banyu. Iki model sing cukup terjangkau babagan rega, sampeyan bisa tuku kanthi ngeklik Kene.

Apa filter akuarium?

Macem-macem saringan akuarium

Filter akuarium minangka elemen penting kanggo njaga kahanan banyu lan kesehatan iwak. Iki tanggung jawab kanggo nggawe ulang banyu ing tank lan nyaring bahan kimia sing bisa dadi beracun. Komponen kimia kasebut akumulasi suwe-suwe amarga kegiyatan biologis iwak lan tanduran, yen ana.

Iki uga njaga partikel padhet kayata potongan tanduran utawa lebu lan diluncurake saka komponen kayata obat-obatan lan sisa-sisa panganan iwak. Tumindak kasebut kaya sistem alam, kaya kali utawa sendhang. Sampah biologis ora nate diklumpukake ing level flora lan fauna sing mbebayani.

Cara milih filter akuarium

Sistem Filtrasi AquaClear 20

Kanggo milih filter akuarium sing cocog karo karakteristik lan kabutuhan, kita kudu nggatekake aspek-aspek ing ngisor iki:

  • Kinerja aliran pompa.
  • Kapasitas filter akuarium internal kanggo ngemot bahan filter. Iki gumantung saka jumlah sampah sing disimpen ing akuarium kita. Uga gumantung karo jinis iwak sing diduweni.
  • Aliran akuarium lan rasio volume.
  • Keluwesan nalika ngatur lapisan panyaring. Iki penting amarga kakehan kita kepengin milih jumlah prakara sing disaring lan urutan sing bakal ditindakake sajrone filter. Yaiku, ana zat sing luwih penting kanggo disaring tinimbang liyane amarga bisa dadi komponen beracun ing njero akuarium.

Jinis saringan kanggo akuarium

Akuarium kanthi filter

Ana macem-macem pusat akuarium gumantung karo kabutuhan karakteristik. Kita bisa ndeleng ing ngisor iki:

  • Filter akuarium internal. Iki minangka salah sawijining model sing paling wiyar ing jagad akuarium. Iki digunakake kanggo akuarium sing ana tanduran, akuarium segara, lan iwak sing isih akeh.
  • Filter spons. Ana macem-macem jinis iki. Pusat spons utamane digunakake kanggo perawatan udang, digoreng utawa mateni. Iki minangka salah sawijining sing paling gampang
  • Filter kothak utawa saringan sudhut. Iki minangka sistem dhasar sing bisa ngemot luwih akeh jinis bahan filter. Cocog banget kanggo akuarium cilik sing butuh filtrasi alus kanthi arus sing sithik.
  • Filter piring: iku model filter internal liyane nanging kurang nyebar. Dianjurake kanggo akuarium sing duwe tanduran alami lan dilebokake ing sangisore landasan. Salah sijine kekurangane yaiku oyot tanduran bisa ambruk yen jero.
  • Filter eksternal: dheweke diselehake ing njaba guci. Salah sawijining kaluwihan utama yaiku njupuk papan ing njero akuarium, sing dadi kauntungan ing pirang-pirang cara.
  • Filter air terjun utawa filter tas ransel: Iki minangka saringan eksternal sing dipasang ing salah sawijining tembok guci. Iki tanggung jawab kanggo oksigenasi permukaan banyu kanthi cukup lan ngidini kalebu macem-macem bahan saringan.

Pangopènan saringan

Jinis saringan akuarium

Pangopènan saringan kudu dilakoni kanthi rutin saben 15 dina. Yen akuarium luwih gedhe lan kita duwe saringan eksternal, bisa diresiki nganti sewulan sepisan. Kanggo nindakake pangopènan, ing ngisor iki:

  • Kita cabut
  • Kita misahake area mesin saka bagean sing duwe spons lan agen penyaring liyane.
  • Kita nggunakake banyu sak ember kanggo ngresiki spons.
  • Kanthi banyu akuarium kita ngresiki spons.
  • Kita njlentrehake elemen filtrasi.
  • Kita nyedhiyakake kabeh kaya wiwitan.

Sepira kerepe kudu ngowahi?

Filter-filter Akuarium hygger

Pusat kasebut saya suwe saya suwe. Salah sawijining indikator sing bakal nggawe kita ngerti manawa kudu ngganti saringan utawa ora nyuda kemampuan nyaring banyu. Yen kita sumurup, yen banyune ora diresiki kanthi bener, mula amarga saringan wis rusak. Kita uga bisa verifikasi nalika arep ngresiki.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan saringan akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.