gramma loreto

gramma loreto

El gramma loreto Yaiku iwak saka klompok sing paling warna amarga katon apik banget lan padhang. Jeneng umum yaiku iwak nenek lan kalebu klompok Gramma. Iwak iki luwih disenengi para penggemar akuarium cilik amarga cenderung mindhah sethithik lan butuh papan sithik. Iki nggawe dheweke cocog kanggo pamula kanggo dunia akuarium.

Yen sampeyan minangka wong anyar babagan perawatan iwak, ing kiriman iki sampeyan bisa sinau kabeh sing ana gandhengane karo gramma loreto.

Umumé

Ringkesan Gramma loreto

Iwak iki misuwur banget amarga resistensi lan adaptasi tumrap lingkungan. Iki dudu iwak sing cocog kanggo urip karo iwak liyane amarga wilayah kasebut kalebu teritorial. Yen kita pengin ngenalake iwak liyane, mesthine sing terakhir mlebu tank. Kanthi mangkene, dudu wilayah wilayah lan ora prilaku agresif kaya ngono.

Ing alam kita bisa ketemu saindhenging Segara Karibia ing jerone antara 1 lan 40 meter. Dheweke urip ana gandhengane karo terumbu karang ing bolongan lan celah ing watu. Ing papan kasebut ditandhani wilayahe supaya spesies liyane ora nyerang wilayah kasebut. Kajaba iku, amarga duwe mobilitas sing sithik, umume padha sedina muput ing papan kasebut. Dheweke bisa lelungan ing kelompok individu sing kandhel nganti 100 wong.

Ing antarane penasaranane, kita nemokake yaiku spesies wakil saka salah sawijining karakter ing film Finding Nemo.

Karakteristik Gramma Loreto

Ciri khas iwak mbah

Awak kurang luwih bentuke silinder kanthi weteng rata. Kandung kemih sampeyan atrophiedMula, kemampuan renange pancen angel banget. Biasane ngambang ing cedhak karang lan ndhelik ing sela ing watu. Amarga iku, dheweke ora butuh akeh kacepetan kanggo uwal saka predator.

Dheweke duwe sirip ukuran cilik lan wis dikembangake kanthi apik. Wujude cukup lancip lan kenceng. Otot sing luwih maju mung yaiku sisih mburi lan area pectoral. Yen perlu, gunakake otot iki kanthi cepet, nanging kanggo wektu sing cendhak. Sampeyan mbutuhake usaha supaya bisa renang ing kolom banyu.

Cangkeme katon cilik, nanging bisa dibukak kanggo nyekel iwak gedhe. Iki duwe untu cilik. Asilé bichromatic, showy banget, lan kalebu setengah wungu setengah kuning. Area paling ngarep yaiku kain wungu lan kabeh permukaan awak kuning kanthi warna campuran. Sirip ventral lan separo pisanan sirip dorsal wungu, dene buntut lan setengah liyane kuning. Beda karo kapercayan umum, sirip dada ora ana warna.

Nduwe garis abang sing mbukak saben mripat lan mbukak liwat rahang ndhuwur lan operculum. Dheweke ora duwe dimorphism seksual. Ukuran rata-rata dawane udakara 7 cm lan umur umure nganti 6 taun.

Syarat gramma loreto ing akuarium

Yen kita pengin njaga iwak kasebut dadi tawanan, kita kudu ngerti manawa ana syarat tartamtu sing kudu dipenuhi. Dheweke ora milih babagan ukuran akuarium. Amarga mobilitas sing kurang, mula ora butuh akuarium sing gedhe banget, mula luwih becik kanggo akuarium pamula. Akuarium kudu dihiasi karo papan sing retak sing bisa didhelikake. Volume akuarium cukup kanggo ngemot 50 liter saben spesimen. Yen sampeyan duwe akeh papan ndhelik, sampeyan bisa uga manggon ing papan sing 20 liter.

Yen kita pengin duwe pasangan sing akur, tank 150 liter iku sing paling cocog. Anggere akeh bolongan watu lan celah sing disimpen iwak iki bakal kondhisine apik. Yen ana spesies liya, ing gramma loreto bakal nggali bolongan cilik ing landasan kanggo menehi tandha wilayah.

Dene banyune, diwutahake supaya diaduk lan dirawat kanthi becik. Mula, perlu kanggo saringan skimmer sing apik supaya ora akumulasi produk beracun. Wedhi kudu apik lan tanpa ujung sing landhep. Kanthi cara iki kita bakal ora ngrusak kewan kasebut. Kapadhetan kudu disimpen antara 1020 lan 1025 lan suhu antara 24 lan 28 derajat. Kita eling yen habitat alami yaiku Karibia. Ana ing kana banyu luwih anget, mula gumantung karo wilayah kita, mula perlu Ora ditemokake produk

Penting banget yen nitrit lan amonia ora ana, amarga ora ditoleransi, lan nitrat ora ngluwihi 10 ppm. Ing kondhisi pangopènan sing ora nyukupi (paramèter sing nyimpang, tingkat nitrogen sing dhuwur, variasi dadakan, ...) iku gampang kena kabeh penyakit kaya Oodinium, sing nyebabake bencana nyata ing macem-macem spesies iwak iki.

Eyang iwak dipakani

Eyang iwak dipakani

Umume dheweke ora menehi masalah nalika mangan nalika dikurung. Disaranake menehi wong memangsan sajrone dina-dina pisanan kaya sing bisa dadi Amphipflix lan Copepods. Spesies kasebut ditemokake kanthi akeh ing watu urip. Thanks kanggo wong-wong mau, kita bakal bisa nggawe lingkungan alam kanthi cara sing paling apik.

Sajrone tahap kaping pisanan ing akuarium, umume panganan ora nolak. Sampeyan bisa malah nampa panganan beku. Yen diwenehi seminggu, asupan sayuran mupangat kanggo ngresiki usus.

Prilaku

Tumindake lorma Gramma

Yen ana iwak ing akuarium sing gedhe banget utawa cepet banget bisa mengaruhi panganan sing negatif. Iki amarga kemampuane nglangi kurang. Kajaba iku, yen ana iwak sing banget agresif lan teritorial, bisa uga ora gelem mangan yen krasa keweden.

Dheweke minangka iwak teritorial sing bisa banget agresif nglawan iwak sing ukurane padha karo dhewe utawa luwih cilik. Yen dheweke cedhak karo papan ndhelik ing celah kasebut, dheweke bakal ajrih banget tanpa disiksa.

Reproduksi

Reproduksi Gramma Loreto

Iwak iki bisa ngasilake nalika ditahan, sanajan kudu njaga kahanan akuarium sing stabil. Disaranake ora ana nitrogen ing banyu. Kanggo ngasilake, pasangan kasebut ngisi bolongan karo kabeh jinis bahan. Biasane yaiku nggunakake potongan rumput laut sing diwiwiti. Ana ing kana papane endhog sawise pacaran sing apik.

Sajrone musim inkubasi, dheweke luwih agresif tinimbang sadurunge. Dheweke bisa mateni kanca-kanca tanki iwak. Mula, luwih becik dipencilake. Enom rentan kena kontaminasi banyu.

Yen sampeyan minangka pamula ing jagad akuarium, aja ragu gramma loreto iku salah siji opsi paling apik kanggo miwiti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.