Gurita Dumbo

Kanggo akeh wong, ana film Walt Disney sing menehi tandha babagan masa kanak-kanak, lan yaiku Dumbo, crita gajah cilik kuping raksasa sing ngidini bisa mabur. Nanging, ing alam ana kewan sing kepengin banget lan eksotis, lan kita ora ngomong persis babagan gajah, nanging babagan gurita, persis gurita Dumbo.

Kewan iki, sing kalebu ing genus gurita Grimpoteuthis, beda karo gurita liyane, amarga pasangane sirip padha karo kuping. Ing Gurita Dumbo, Dheweke bisa duwe ukuran sing beda-beda, sanajan umume sing ditemokake ing segara, dawane tekan 20 sentimeter, uga bisa dingerteni nganti 2 meter.

Makhluk aneh sing manggon ing Segara segara AtlantikDheweke urip ing jerone udakara 3000 nganti 5000 meter, mula dheweke angel ditemokake lan mula bisa sinau. Sithik sing dingerteni babagan gurita Dumbos iki yaiku duwe sepasang "kuping" sing mbantu dheweke pindhah ing banyu. Kajaba iku, ora percaya yen dheweke entuk wujud iki amarga proses evolusi, mula, dhisike minangka tentakel lan mbaka sethithik malih malih dadi sepasang kuping.

Penting, sampeyan kudu nyathet, sanajan akeh sing pengin duwe kewan iki ing akuarium gedhe ing omah, gurita Dumbo urip ing jerone jerone, Kondisi spesifik kayata cahya, amarga dheweke urip ing peteng, kanthi tekanan nganti 200 atmosfer, mula angel banget supaya dheweke urip ing akuarium ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.