6 ide kanggo dekorasi akuarium

Fihgura minangka dekorasi kanggo akuarium

Ana akeh dekorasi sing ide sing apik kanggo dekorasi akuarium, saka watu utawa tongkat menyang tokoh klasik sing duwe peti lan penyelam utawa imajinatif, kaya nanas ing papane SpongeBob.

Nanging, Ora mung milih dekorasi sing paling disenengi kanggo akuarium, nanging uga ngerti babagan dekorasi sing ora bisa dilebokake., uga ngerti cara ngresiki lan sawetara tips dekorasi. Kita bakal nutupi kabeh iki ing artikel iki. Kajaba iku, disaranake sampeyan maca babagan kiriman liyane babagan dekorasi sisih ngisor akuarium yen sampeyan pengin luwih akeh ide.

Gagasan kanggo dekorasi akuarium

Ing ngisor pasir luwih apik kanggo sawetara iwak

Tanpa mangu, dekorasi akuarium bisa dadi salah sawijining kegiatan sing paling nyenengake, amarga kita bisa nyorot tampilan akuarium lan nyingkirake dadi papan sing sederhana kanthi patang kerikil lan tanduran plastik sing wis garing. Kosok baline, ing pasar, kita duwe akeh pilihan:

Kerikil utawa pasir

Dasar saben akuarium, secara harfiah yaiku kerikil utawa wedhi, sing dilebokake ing sisih ngisor. Nalika kerikil arupa watu (kanthi tampilan sing luwih alami utawa warna, lan ukurane beda-beda), wedhi cocok banget kanggo iwak sing cenderung ngubur utawa nggunakake akeh wektu ing sisih ngisor ing papan dununge. , kaya welut.

Nanging, kadang kerikil minangka solusi sing paling apikkhusus kanggo panglipur kita. Contone, salah sawijining kekurangan pasir sing paling gedhe yaiku ngresiki abot banget, lan cenderung tekan endi wae, mula sampeyan kudu luwih sering ngganti.

Uga, disaranake sampeyan milih bahan alami, amarga yen sintetis utawa gelas, ora bakal ngidini flora bakteri sing apik (elinga, penting banget kanggo akuarium) supaya gampang muncul.

Kayu balak

Yen sampeyan pengin menehi akuarium tutul desa, sampeyan bisa milih log. Ana akeh trunks saka ngapusi ing blindfold ing toko ingon-ingon utawa Amazon sing niru alam kanthi apik, lan uga minangka sintetis, ora bosok, mula bisa menehi papan perlindungan tanpa wates kanggo iwak sampeyan.

Sanajan sampeyan bisa nggunakake kayu alami ing akuarium, sampeyan kudu ati-ati banget, amarga masalah sing sensitif banget. Sawetara jinis kayu, kayata, ngeculake asam menyang banyu sing bisa mateni iwak sampeyan. Umume uga ngambang, dadi sampeyan kudu nambani luwih dhisik utawa nyengkuyung watu, umpamane. Mula, ora disaranake sampeyan nggunakake kayu sing dikumpulake dhewe, tanpa ngerteni macem-macem lan tanpa dipikirake manawa nggunakake pestisida.

Tanduran

Tandurane Iki minangka ide paling klasik kanggo dekorasi akuarium kita. Dheweke bisa gawean utawa alami, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki.

Tanduran gawean

Tanpa mangu iku sing paling gampang diurus (pokoke amarga ora mbutuhake ati-ati). Kajaba iku, dheweke duwe warna liyane kanthi warna-warni lan menehi papan perlindungan kanggo iwak tanpa wedi kena pengaruh negatif tumrap kesehatan. Kajaba iku, ora mati utawa bosok, sing bisa nerbitake partikel menyang banyu sing ningkatake level nitrogen, sing bisa stres lan nggawe iwak sampeyan lara.

Tanduran alami

Log karo bolongan kanggo ndhelikake iwak

Sanajan ora dianjurake kanggo pamula, tanduran alami uga duwe kaluwihan. Contone, ngrawat oksigen sing apik nalika nggunakake CO2, prekara sing dianjurake banget kanggo iwak (elinga yen butuh oksigen kanggo urip). Nanging, nalika tuku tanduran alami, priksa manawa ana ing toples disterilisasi supaya sampeyan ora bisa nemokake stowaway, kayata keong, sing bisa nyerang akuarium.

Watu

Watu, kaya kayu, minangka salah sawijining klasik kanggo dekorasi akuarium. Sampeyan bisa nemokake ing pirang-pirang panggonan lan, ing kasus iki, panggunaan watu alami ora mbebayani kaya kayu balak. Nanging, kanggo mesthekake yen wis aman digunakake, rendhem ing banyu sawetara dina banjur priksa manawa pHe durung owah.

Tes liyane kanggo mriksa manawa watu sing sampeyan pilih kanggo akuarium ora ngemot asam sing bisa mateni iwak, kanthi luwih cepet tuang cuka ing watu kasebut. Yen sampeyan ora nindakake apa-apa, watu kasebut aman. Saliyane, yen umpluk, isine asam, mula aja ditambahake ing akuarium. Tes iki uga bisa ditindakake kanthi asam klorida, nanging luwih mbebayani (dakcritakake saka pengalaman: mbakyuku, sing ahli geologi, nate ninggali sebotol banyu lan meh seda).

Tangki iwak kanthi tanduran gawean

Dekorasi buatan

Dekorasi buatan didol ing pirang-pirang panggonan, lan sing paling penting, kabeh wis siyap kanggo direndhem, mula sampeyan ora bakal nandhang sangsara kanggo iwak. Lan yen ora cukup, saiki macem-macem patung, utamane ing antarane sing paling klasik (penyelam, peti bandha, kapal cekung, helem penyelam, reruntuhan, bangunan oriental, Buddha ...) kanggo sing luwih imajinatif (Stonehenge, nanas SpongeBob, Star Wars AT-AT, gunung geni, jamur, tengkorak ...).

Kertas hiasan

Yen sampeyan pengin menehi akuarium luwih jero, wallpaper minangka solusi. Dheweke sejatine ora dicet, nanging foto kasebut dicithak, biasane ing kertas caket, sing bisa ditempelake ing mburi akuarium (jelas njaba). Umume wong bentuke kaya dasar laut, sanajan sampeyan uga bisa nemokake luwih asline kanthi alas, air terjun ... Sanajan ora bisa nemokake foto sing disenengi, sampeyan bisa milih nyithak. Disaranake banget yen ing kasus iki sampeyan laminasi, amarga, sanajan metu saka banyu, pungkasane bakal udan.

Apa sing ora dilebokake ing akuarium

Watu kasebut minangka dekorasi klasik

Ana sing seri bahan sing ora disaranake dilebokake ing banyu, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki, lan sampeyan bisa uga nyoba nyilem. Contone:

Coral

Karangipun ayu, nanging biasane kebak racun lan bakteri sing bisa ngrusak ekosistem laut sampeyan. Kajaba iku, koral sing mati duwe warna sing kurang apik lan ora apik, dadi luwih disaranake milih opsi gawean, nanging luwih apik lan mripat sing apik.

Unsur alami sing ora diolah

Sadurunge wis diwenehi sawetara ide kanggo nambani kayu lan watu alami sing pengin ditambahake ing banyu. Nanging, yen sampeyan ora yakin lan sampeyan pemula ing lapangan iki, luwih becik sampeyan golek watu lan teken gawean.

Dekorasi sing durung siap

Wong India plastik bisa nyenengake banget ing akuarium, nanging sampeyan kudu ngerti manawa dudu dekorasi sing bisa direndhem ing banyu, mula bisa dadi racun kanggo iwak lan tanduran sampeyan. Mengkono uga ing "dekorasi" liyane sing durung dianggep utawa sing ora dienggo kaya ngono, kayata koin, mineral, kaca cat ...

Cara ngresiki dekorasi

Iwak nglangi ing antarane tanduran ing akuarium

Kerep banget, kaya sing kabukten, sampeyan kudu ngresiki dekorasi sing ana ing akuarium. Kanggo:

  • Pisanan, ganggang sing resik lan tanduran gawean sing sampeyan duwe ing akuarium tanpa nyopot banyu lan sikat. Aja kasar banget yen ora pengin ngemot kabeh.
  • Banjur ngresiki kerikil saka ngisor nganggo vakum kerikil. Kanthi metode iki, sampeyan ora mung bakal ngresiki watu, nanging uga bisa digunakake kanggo ngganti utawa ngisi banyu maneh.
  • Miturut cara, yen sampeyan ngresiki dekorasi ing njero, aja nganggo sikat sing angel banget yen sampeyan ora pengin ngeruk patung.

Sanajan dheweke lagi sawetara langkah sing gampang banget, kasunyatane minangka salah sawijining perkara sing paling angel nalika njaga akuarium, nanging penting banget kanggo njaga kebersihan.

Tips hiasan

Latar watu

Akhire apa akuarium sampeyan keren utawa minangka gabungan karo ewu prekara sing iwak ora katon, ora mung gumantung karo dhuwit sing wis kita lakoni utawa patung-patung sing dilebokake. Contone:

  • Coba ruang apa sing sampeyan duwe lan apa sing pengin dilebokake (tanduran buatan utawa alam, tokoh ...)
  • Yen kasebut ecosistem laut, tema segara bakal luwih apik, sanajan yen ana banyu tawa, kali.
  • Mikir babagan jinis apa kerikil utawa wedhi cocog karo iwakmu.
  • Aja nyelehake akeh barang yen sampeyan ora pengin stres iwak utawa duwe akuarium sing kebak kebak. Tanduran alami uga butuh papan luwih akeh.
  • Ngelingi nambah sawetara elemen kanthi bolongan ing endi iwak bisa ndhelikake.
  • Siji rasio sing bisa digunakake kanthi apik yaiku milih sing sijine potongan gedhe ing tengah lan sawetara sing luwih cilik ing pungkasan.
  • Saka wektu kanggo wektu yaiku Disaranake sampeyan mindhah patung lan dekorasi ing sisih ngisor akuarium (temenan iki ora ditrapake kanggo tanduran alami) kanggo menehi macem-macem kanggo awake dhewe lan iwak.

Muga-muga ide kasebut kanggo dekorasi akuarium bisa dadi pandhuan supaya ide sampeyan keren banget. Kandhani, apa sampeyan tau dekorasi akuarium utawa apa sampeyan rumangsa ilang? Apa sampeyan kalebu tanduran alami utawa gawean? Apa ana hiasan sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.