Intan Tetra

Yen sampeyan ora ngerti, ana akeh iwak banyu tawa sing meh mati, ora mung amarga mancing tanpa pandang bulu, nanging uga ngrusak habitat alam. Nanging, mesthine sampeyan ora bakal nate mikir yen iwak sing umume dikenal minangka Intan Tetra, kewan endemik ing Venezuela, dadi salah sawijine. Sanajan iwak iki akeh banget lan bisa ditumpukake ing tank, iwak alon-alon ilang saka kali Venezuelan.

Penting, kanggo dicathet iwak hias Dikenal minangka tetra, karakteristik duwe untu internal, kanthi balung suborbital ing mripat, bagean awak tanpa sisik lan ora duwe keel vertikal. Iwak Tetras kalebu klompok tetragonopterini. Lan ana macem-macem jinis.

Salah sawijining genre, yaiku Moenkhausia, utawa berlian tetra, dijenengi kanggo ngurmati ahli zoologi William J. Moenkhaus, lan ditondoi nganggo untu sing kuwat lan sisik ora tumoto ing awake. Kajaba iku, dheweke duwe seprapat sirip buntut kanthi sisik, dene awake ngemot sisik kanthi duri cilik ing lumahing. Umume ing kahanan liar, kewan iki duwe sirip dorsal lan anal kanthi warna ungu sing apik.

Perlu dielingake yen iwak tetra berlian asale saka Cekungan Danau Valencia ing Venezuela, dadi yen sampeyan pengin ing akuarium ing omah, penting kolam duwe kapasitas luwih saka 80 liter, duwe cukup tanduran ing sisih mburi lan sisih, lan uga nambah gambut ing sistem penyaringan. Aku uga menehi saran supaya nggunakake substrat peteng lan nyuda cahya supaya sampeyan bisa niru habitat alam kanthi luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   maria pinto ngandika

    Aku riset kanggo putuku Angel de Jesus babagan iwak iki lan dheweke seneng banget lan kuwatir kepunahan