Iwak banyu tawar paling apik kanggo akuarium sampeyan

iwak paling apik kanggo akuarium

Yen sampeyan lagi nyiapake utawa mikir nyiyapake akuarium sing pas, sampeyan kudu mikir dhisik babagan jinis iwak sing bakal sampeyan ngenalake, amarga sampeyan kudu ngurus gumantung karo dheweke, kahanan sing kudu sampeyan tangki, kepiye apik banget, yen spesies kasebut saingan utawa akur, lsp.

Ana macem-macem iwak banyu tawar ing donya sing bisa dipilih nalika nggawe tangki iwak. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, gumantung saka ukuran iwak, peralatan sing ana tank lan sawetara faktor liyane, sawetara iwak bakal adaptasi luwih apik tinimbang liyane karo kahanan kaya ngono. Apa sampeyan pengin ngerti jinis iwak sing paling apik kanggo diadaptasi karo tank iwak?

Iwak banyu tawar

Ana akeh iwak banyu tawar sing ora bisa urip ing akuarium sing cilik banget, amarga dheweke butuh papan sing luwih gedhe supaya bisa urip. Mungkin dheweke ora butuh, amarga sampeyan menehi panganan lan dheweke ora kudu nglindhungi awake dhewe utawa mbela awake dhewe saka predator apa wae, nanging iki minangka cara urip (penting banget) yen jinis iwak kasebut dheweke kudu manggon ing akuarium sing gedhe.

Wis dingerteni manawa meh ora bisa diklasifikasikake kanthi obyektif. Kanggo selera, warna. Ana wong sing seneng iwak sing paling apik, sing liyane seneng iwak sing paling dawa, lsp. Ana macem-macem iwak sing bisa dilebokake ing akuarium, nanging aku bakal nyoba menehi dhaptar iwak banyu tawar paling apik miturut kahanane, ati-ati sing kudu diwenehake, adaptasi lan, bakal dicoba, yaiku kanggo kaendahan.

Iwak paling apik kanggo akuarium

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, ana macem-macem spesies iwak banyu tawar sing ora padha akur. Mula, sampeyan kudu eling yen sanajan ana ing dhaptar sing bakal dakkandhani, ora ateges kabeh bisa urip bebarengan. Kita ngomong babagan spesies kewan sing biasane saingan kanggo panganan, wilayah, lsp. Dadi, kita ora bisa njamin tumindak sing apik kabeh iwak ing antarane.

Penting, sadurunge nggawe akuarium karo spesies iwak sing disenengi, luwih dhisik takon karo sing adol toko pet. Mesthi sampeyan ngerti spesies apa sing bisa utawa ora bisa dilebokake ing akuarium sing padha tanpa ngasilake masalah.

killifish

mejahi akuarium

Kita miwiti karo Killis. Iwak iki bisa urip ing macem-macem jinis banyu, pramila dheweke duwe adaptasi sing gedhe. Dheweke ora duwe persaingan, mula sampeyan ora bakal nemoni masalah adaptasi karo spesies iwak liyane. Umume predator bakal ora nggatekake spesies iki. Ana macem-macem warna kanggo menehi sentuhan urip ing akuarium.

Iwak tang

iwak lunjakan

Iwak iki ukurane cilik banget, nanging wernane warna-warni. Dheweke cocog kanggo nggawe bedane antara iwak gedhe lan iwak cilik. Iwak iki bakal bisa urip ing macem-macem jinis banyu yen ora ana owah-owahan sing dumadakan.

Anostomid

anostomid

Iwak iki cukup gedhe. Sawetara bisa ngukur luwih saka 12 cm lan ana sawetara warna. Dadi iwak sing mandhiri, mula ora bakal ana masalah urip bebarengan karo wong liya. Dheweke biasane ora gelut utawa gelut golek panganan. Dheweke cocog kanggo akuarium sing luwih gedhe.

Iwak kucing

iwak kucing

Iwak lele cocog kanggo nawakke medium utawa gedhe amarga dijaga tetep resik. Iki amarga umume wektu Dheweke ngentekake wektu kanggo golek sisa-sisa panganan ing grit ing sisih ngisor akuarium. Amarga ana akeh lele, sampeyan bakal bisa nemokake salah siji sing bisa urip kanthi apik ing tangki iwak sampeyan.

Callctid

Callctid

Iwak iki padha karo iwak lele ing solah bawane. Dheweke sedina muput kanggo nggoleki sisa panganan ing sisih ngisor akuarium. Nanging, dadi luwih cilik, padha mbutuhake perawatan sing kurang lan luwih akeh kanggo akuarium cilik. Dheweke duwe adaptasi sing apik, mula bisa adaptasi karo banyu lan habitat apa wae.

Cichlids

iwak cichlid kanggo akuarium

Iwak iki luwih angel, nanging pancen endah kanggo tangki iwak. Dheweke menehi kekurangan sing luwih gedhe, lan dheweke iku omnivora, lan padha mangan ing roe iwak liyane, lan uga sing isih enom. Supaya iwak iki urip bareng karo sing liyane, sampeyan kudu ati-ati ing tangki iwak yen ana pasangan lan cichlid, amarga iki bisa uga menang tangki iwak. Sampeyan bisa ngontrol populasi iwak kasebut kanthi suhu banyu, amarga yen adhem banget utawa panas banget, wanita ora bakal bisa ovulate.

Kémah

tarub

Mesthi, tangki iwak kudu ana tendha. Iwak banyu tawa iki minangka iwak paling umum ing donya. Sampeyan bisa nemokake karp ing meh kabeh akuarium. Minangka spesies umum, bisa ngasilake resistensi gedhe kanggo kabeh jinis lingkungan, mula fleksibel banget.

Girinoqueílids

Girinoqueílids

Spesies iwak "luwih resik" liyane. Iwak iki bakal njaga tank cukup resik, amarga wis ana organ khusus sing digunakake kanggo mematuhi watu lan ganggang. Iki ing tank iwak, nggawe iwak nemplek ing tembok lan bakal tetep dadi luwih resik.

Ngambung Gourami

Ngambung Gourami

Spesies iwak iki duwe ciri khas. Kanggo nduduhake hirarki ing ngarepe iwak liyane, dheweke wiwit "ngambung". Dheweke mung nindakake iki kanggo nuduhake jabatane, dheweke ora kasar, mula dheweke ora bakal nemoni masalah urip karo spesies liya utawa karo anggota spesies dhewe. Iwak iki, yen dirawat kanthi becik, bisa tuwuh luwih saka 25 cm, sanajan butuh gaweyan sing tenanan. Sing normal yaiku udakara udakara 10 cm.

Mastacembellidae

Mastacembellidae

Iwak iki gampang banget dijaga. Dheweke ora mbutuhake perawatan khusus lan Kajaba iku, dheweke bisa adaptasi banget, mula bisa urip ing lingkungan apa wae. Nanging, ana masalah cilik: iwak iki kalebu wilayah banget lan bisa uga nyerang utawa agresif tumrap iwak liyane. Iki bisa ditanggulangi kanthi tuku watu gedhe kanggo dilebokake ing tangki iwak. Kanthi cara iki, mastacembellid bakal ngrebut watu kasebut lan bakal dadi omahé. Yen iwak liyane ora ngganggu dheweke, dheweke ora bakal nemoni masalah.

Toksisida

Toksisida

Iwak iki bakal urip ing sisih ndhuwur akuarium lan bakal nyoba mburu serangga sing bali ing ndhuwur banyu. Iwak iki ora nyebabake masalah iwak liyane. Kanggo mburu serangga nggunakake jet banyu kanthi tekanan.

Iwak balon

Blowfish

Dheweke uga misuwur amarga kasunyatane duwe racun paling ala ing saindenging jagad. Nanging, iki ora ateges iwak iki (sedulure) beracun. Iwak iki ora agresif lan bisa urip karo spesies liya sing uga tentrem.

Artikel sing gegandhengan:
Iwak puffer

Serrasalmids

Serrasalmids

Iwak iki tentrem sanajan duwe reputasi ala, amarga piranhas kalebu bagean saka spesies iki. Umume iwak iki kalebu hérbivora, nanging liyane ora. Anggere wis panganan kanthi becik ora bakal nyebabake masalah.

Petioles

pecilid

Iki minangka sub-spesies karp. Iwak iki umume luwih cilik. Sing lanang paling akeh warna supaya sampurna kanggo nambah sentuhan warna ing akuarium kita. Dheweke ora mbutuhake perawatan khusus apa wae.

Iwak pelangi

Iwak Pelangi

Kaya jenenge, iwak iku wernane warna-warni. Iwak iki ora butuh perawatan apa-apa Lan kanthi jumlah cahya sing tepat, iwak iki bisa uga katon.

Perches

perch

Iwak iki biasane urip ing lingkungan sing kurang oksigen lan perairan sing stagnan, mula spesies iki minangka iwak sing luwih tahan tumrap spesies warna liyane.  Iwak iki cocog kanggo bocah anyar amarga apik, lan angel. Yen sampeyan ora bisa nyimpen salah sawijine iwak iki, sampeyan nindakake salah.

Angelfish

Iwak malaikat

Iki minangka iwak sing cukup sosial lan mbutuhake sawetara kanca saka spesies sing padha supaya bisa urip. Yen ora, dheweke bakal nandhang stres. Dheweke tentrem banget lan asring ora krasa ora nyaman. Yen mangkono, dheweke bakal ngowahi polah lan bisa uga mandheg mangan utawa obah.

Siprus

Siprus

Iwak iki cocog banget karo macem-macem lingkungan. Salah sawijining prabédan utama karo karp yaiku kerangka lan jinis skala sing nutupi awak. Ukurane luwih cilik tinimbang normal lan biasane duwe "irisan" kanthi warna unik.

Ikan Kampak

iwak kapak

Jeneng iwak iki diwenehi bentuk pisau kapak sing khas. Iwak iki bakal urip ing ndhuwur akuarium. Akeh iwak kasebut mbutuhake perawatan khusus, lan iwak iki bisa dadi iwak banyu tawar sing paling angel disimpen.

Kanthi dhaptar iwak sing adaptasi kanthi apik, warna-warni, ora mbutuhake perawatan khusus lan umume ora nyebabake masalah karo iwak liyane, muga-muga aku menehi ide babagan carane sampeyan kudu ngisi tank sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   David Ortiz ngandika

    Salam Pedro =) saringan akuarium utamane miturut jumlah liter akuarium,
    Apa macem-macem jinis filter?
    - Mekanik
    - Kimia
    - Biologis
    Uga ana saringan internal, saringan ngisor utawa piring, saringan spons air terjun, cekak macem-macem apik, mung goleki sing paling cocog karo akuarium =)

  2.   Cesar Melo M ngandika

    Halo Germán, informasi apik banget. Aku mung pengin nyebutake siji detail, mesthine kanthi ora sengaja nalika nggawe kaca kasebut ngunggah gambar labic bicolor (Epalzeorhynchos bicolor) ing endi racun-racun diterangake. Bakal cocog karo gambar Toxotes Jaculator (iwak Archer). Salam.

  3.   Luis Rondon ngandika

    salam ... ing venezuela sing kalebu iwak banyu tawar sing paling ora agresif?

  4.   mailatin ngandika

    ayu aku tresna kabeh