Iwak banyu adhem

Iwak iwak mas nglangi ing kolam

Mesthi, akeh wong sing seneng kewan durung mutusake, duwe pet kanthi macem-macem sebab: kurang wektu kanggo ngrawat, ora ngerti spesies sing bakal dipilih, lsp. Solusi sing apik kanggo kabeh yaiku iwak.

Akuarium minangka pilihan yen kita pengin seneng karo kewan cilik iki sing ora mbutuhake perawatan sing berlebihan lan bisa nggawa kita seneng-seneng. Dheweke uga apik banget lan narik perhatian, utamane kanggo bocah cilik ing omah.

Lan kasunyatane, kasunyatane, ana macem-macem jinis iwak banyu adhem sing bisa kalebu pet. Beda ukuran, warna, wujud, lsp.

Sabanjure, kita bakal menehi katrangan luwih akeh babagan dheweke lan kita bakal menehi serangkaian tips supaya pengalaman sampeyan karo makhluk aneh kasebut bisa uga positif.

Jinis iwak banyu adhem

Iwak karp ukuran medium

Kaya sing wis dikomentari sadurunge, ing antarane iwak banyu adhem, kita nemokake macem-macem jinis tanpa wates, lan siji liyane uga khas. Nanging, kira-kira, iki sing paling populer:

Iwak mas (carassius auratus) 

Iwak emas, uga dikenal minangka iwak mas, sing paling akeh nyebar. Iki ditondoi kanthi warna oranye lan abang. Biasane ukurane beda-beda. Ing klompok iwak iki, kita nemokake macem-macem jinis:

  • Iwak iwak, iwak emas utawa iwak abang. Iwak iki duwe awak lan buntut sing dawa banget.
  • Iwak teleskop. Fitur sing paling apik yaiku mripat sing bunder banget. Biasane ireng.
  • Pes cometa utawa sarasa. Uga duwe awak memanjang, kanthi sirip buntut sing rada gedhe. Ana macem-macem warna putih, nanging warna abang lan jeruk isih dominasi.
  • Gundul ing endhas nggawe karakteristik banget. Ana pirang-pirang warna, nanging 'Red Riding Hood' minangka warna sing paling umum (awak putih lan endhas abang).
  • Buntut kudung. Kaya iwak komet, duwe sirip buntut sing misuwur. Kajaba iku, duwe punuk ing antarane endhas lan sisih mburi.

Sun perch (Lepomis gibbosus)

Iki minangka salah sawijining iwak akuarium paling angel. Iki duwe bintik-bintik oranye cilik ing awak. Watake agresif yen urip karo iwak liyane.

Iwak swarga (Macropodus opercularis) 

Iki minangka salah sawijining iwak banyu adhem sing paling warna. Mesthine, wilayah kasebut cukup angel, saengga angel banget kanggo nggabungake loro lanang ing akuarium sing padha tanpa ana masalah.

Koi carp (Siprus carpio)

Saka kabeh iwak akuarium, iku paling umum. Kanthi warna abang, putih, kuning, bluish, lan liya-liyane, iku minangka pilihan sing paling penting kanggo sampeyan sing milih nggawe kolam.

Neon Cina utawa banyu adhem (Tanichthys albonubes)

 Ukurane ukurane cilik banget, nanging karakteristik utamane yaiku warna sing mencolok, sing nggawe simulasi lampu neon. Umum banget yen ditemokake ing perusahaan sing khusus adol ingon-ingon, amarga iku salah sawijining sing paling digemari para penyayang akuarium.

Iwak Oranda warna oranye

Kepiye cara ngrawat iwak banyu adhem

Perlu dielingake yen sejatine iwak banyu adhem ora mbutuhake ati-ati banget supaya bisa urip, nanging iki kalebu relatif. Kanggo njamin urip sing apik ing kewan kasebut, kita kudu mikir sawetara aspek.

Ora kaget yen ndeleng wong-wong sing nduwe iwak iki ing tank cilik lan akuarium. Temenan, iki ora paling apik, amarga dheweke luwih seneng papan gedhe.

Banyu sing nindakake fungsi kudu ana suhu sing dununge cedhak 18ºC lan kanthi pH sing rada dhasar, antara 6,5 ​​lan 7,5.

Minangka babagan panganan, dheweke ora milih banget, mula yen menehi panganan ora angel. Kanthi produk sing bisa dituku ing sembarang spesialisasi, kita bakal njamin panganan sing bener. Sanajan sampeyan uga bisa nambah panganan nganggo potongan roti lan potongan panganan sing cilik, nanging kudu ati-ati karo sing terakhir, amarga sawetara ahli menehi saran manawa enak lan sing liyane ujar sebaliknya.

Kita kudu menehi panganan udakara 2-3 kali saben dina, kanthi panganan sithik. Iwak banyu adhem bisa napsu ora kepenak.

Dheweke kewan sing penasaran banget, mula aksesoris dekorasi ing banyu iku cocog kanggo dheweke.

Iwak Mas Emas Oranye

Rega iwak banyu adhem

Kaya dene kewan ingon kabeh, gumantung saka jinis utawa jinis iki, bakal ana regane utawa liyane.

Iwak banyu adhem umume ora larang banget. Kita duwe iwak layangan 2-3 euro, sanajan saiki kita duwe wong liya kaya Oranda sing duwe rega luwih (ing ndhuwur Euros 10).

Ikan Hood Red Riding Red

Iwak banyu adhem kanggo akuarium

Nalika nyiyapake akuarium, keputusan sing paling angel biasane yaiku iwak sing kalebu ing endi. Ora prelu kewatir karo iki.

Saka kabeh spesies banyu adhem, sing paling disaranake kanggo akuarium yaiku Tiyang emas y Neon Cina, sing wis dibahas ing bagean sadurunge.

Sampeyan uga pilihan sing apik banget sing diarani Betta endah, sing biasane diklasifikasikake minangka iwak tropis nanging bisa adaptasi kanthi apik ing banyu adhem. Kekurangan utamane yaiku agresif banget. Nanging, kanggo kepentingan kasebut, kudu diandharake yen gampang reproduksi.

Pungkasan, ing Iwak Teleskop, sing duwe warna lan mripat sing mewah. Pangurusane gampang banget.

Iwak Oranda Putih

Penyakit Iwak Banyu Kadhemen lan Bebayan

Iwak banyu adhem bisa kena pengaruh saka macem-macem penyakit lan faktor sing bisa matine.

Yen kita ndeleng manawa iwak kita asring nglangi ing sisih ndhuwur kanggo nggoleki permukaan, mula ora ana oksigen sing larut ing banyu lan bisa nyebabake sesak napas.

Owah-owahan suhu sing tiba-tiba dheweke uga ngrusak banget. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu mesthekake manawa suhu tetep stabil lan aja nyelehake akuarium ing cedhak papan sing akeh draf.

Kahanan liyane sing kudu dipikirake yaiku klorin ing banyu, sing bisa ngowahi pH lan nyebabake, ing antarane akeh prekara, insang lan permukaan awak iwak bakal rusak.

Antarane penyakit sing paling umum sing disorot konstipasi (disebabake panganan sing ora apik), keracunan virus lan bakteri, nekrosis (mujudake awake ing bentuk gugup ing kewan, anemia, distensi weteng, lan liya-liyane) lan bosok bosok (Iki minangka lesi kulit sing asring banget lan diwujudake minangka garis putih ing pinggir sirip sing nyebar).

Kita uga bisa nyakup penyakit liyane kayata tuberkulosis, cacar, jamur, lsp..

Iwak emas ing njero akuarium

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Omar Ceballos Zapata ngandika

    Bettas ora adaptasi karo banyu adhem, kosok baline, dheweke butuh banyu kanthi suhu 26 nganti 28 derajat Celcius, luwih becik lan reproduksi kasebut kompleks, mbutuhake ati-ati lan dedikasi, saliyane banyu anget lan vegetasi sing akeh.