Iwak Boquichico

ing iwak boquichico Uga dikenal kanthi jeneng ilmiah minangka Prochilodus nigricans, yaiku iwak sing paling akeh manggoni Amazon Amazon, dadi spesies sing paling akeh ing sektor iki, mulane uga spesies iwak sing paling dikonsumsi dening pedunung Amazon. alas udan. Saka Peru. Perlu dielingi manawa kewan iki biasane ditemokake ing laguna, ing endi ditemokake panganan sing akeh.

Iwak iki kalebu rheofilic, lan adaptasi utamane kanggo ekosistem Sungai Amazon ndadekake iwak iliophagus, tegese bisa mangan lendhut. Nanging, bisa uga dianggep minangka iwak omnivora sing njupuk kauntungan saka kabeh senyawa tanduran sing ana ing sisih ngisor, saliyane mangan organisme sing urip ing lendhut, kayata krustasea cilik, moluska, lan spesies liyane.

Yen kita mikir yen kewan kasebut ana ing akuarium, kita kudu eling yen ukurane bisa nganti 45 sentimeter, mula ukuran tangki iwak iku penting banget kanggo njaga supaya bisa tetep aman. Kanthi cara sing padha, yen pengin digunakake, kita kudu ngerti manawa cara paling apik yaiku polikultur, lan liya-liyane Spesies Amazon, kaya contone paco utawa gamitanas.

Kajaba iku, ing mundhak suhu Kasedhiya antara 25 lan 32 derajat Celcius, iki minangka aspek sing penting banget supaya kahanane tetep apik amarga kita ora bisa lali asale saka Amazon. Kasunyatan liyane sing kudu dipikirake yaiku kewan-kewan iki reproduksi saben taun, antarane wulan November nganti Januari, lan bisa ngasilake nganti satus ewu endhog sajrone taun kapisan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)