Iwak platy


ing iwak empuk, uga dikenal ing jagad ilmiah minangka Xiphophorus Maculatus, asale saka bawana Amerika Tengah, persis saka negara kaya Guatemala, Honduras lan Mexico. Umume bisa ditemokake ing banyu adhem kanthi akeh vegetasi lan oyot supaya bisa ngungsi lan ndhelik saka predator.

Iwak cilik iki ditondoi kanthi duwe bentuk memanjang lan weteng dibunderaké, sing pungkasan luwih jelas ing wanita tinimbang pria. Cangkeme diselehake ing posisi sing unggul, amarga salib pirang-pirang. Penting, dicathet yen ana macem-macem jinis iwak trendi, bentuke bentuke kayata kudung, jarum utawa buntut sikat; lan beda kanggo warnane, kayata buntut, tuksedo, mottle, lan mouse Mickey.

La Werna asli Platy, yaiku, nalika kewan kasebut ana ing alam bébas utawa ing papan dununge alam, wernane kurang apik, ora pati jelas, kanthi sirip cilik banget. Nanging, ing panangkaran, amarga ana warna lan jinis campuran apa wae sing diidini, bisa duwe warna liyane, kayata abang, kuning ing awake, oranye, lan liya-liyane.

Yen sampeyan mikir duwe kewan iki ing akuariumPenting, sampeyan kudu eling yen Platy luwih seneng akuarium sing padhang banget, nanging utamane nandur kanthi apik lan kanthi wiyar bisa nglangi kanthi bebas lan ndhelik lan dolanan kaya sing sampeyan karepake. Dadi, yen kita nyedhiyakake papan sing cukup, lan tanduran sing beda-beda kanggo digunakake minangka papan ndhelik, mesthine bakal luwih aman lan kita bisa terus ndeleng dheweke nglangi kanthi seneng.

Penting, dicathet yen iwak iki urip banget, lan tenang, umume ora bakal nyebabake adu-adu cilik tanpa konsekuensi gedhe utawa gedhe. Mula, pirang-pirang taun kepungkur dheweke dadi kewan favorit ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   david ngandika

    Aku wis duwe iwak lucu iki

  2.   George Roses ngandika

    salam sing apik, iwak iki bisa digabung karo penari lan teleskop?
    Gracias

  3.   angelise ngandika

    bisa duwe endhog pira endhog?

  4.   David ngandika

    uga aku duwe pes Platy lan Neon

  5.   David ngandika

    Lan aku uga duwe iwak peluru