Iwak kanthi memori sing apik

Iwak kanthi memori sing apik

Sajrone pirang-pirang taun mitos palsu digawe, ing endi dipercaya iwak duwe memori ala, nanging nyatane ora kaya ngono, panliten sing beda nuduhake sing suwalike. Dina iki kita bakal ngrujuk menyang penyelidikan Australia sing diakoni manawa iwak duwe kenangan sing apik banget.

Sajrone meh sepuluh taun setengah, riset wis dilatih babagan pembelajaran lan memori bocah. iwak. Saka Universitas Charles Sturt (Australia), ahli ing tumindak vertebrata iki ngumumake kesimpulan sing beda.

Umume iwak duwe katrampilan sing apik kanggo ngelingi predatore nganti meh setaun mengko diserang. Contone, iwak mas sing arep nyakot pancing ngelingi pengalaman lan ngindhari para penimbang sajrone pirang-pirang wulan.

Eksperimen bubar ditindakake kanthi macem-macem spesies banyu tawar, sing dianalisis ing lingkungan alam lan banjur ing kolam, menehi panganan ing macem-macem wilayah lan mbabarake menyang predator supaya bisa ngamati gerakane.

Kanthi cara iki, dikonfirmasi manawa iwak duwe memori jangka panjang, saliyane sinau ngerti papan dununge kanthi jero lan nggandhengake akeh panganan utawa bebaya sing ditemokake ing papan tartamtu.

Informasi sing dikumpulake digunakake kanggo uwal saka ancaman lan uga kanggo nglacak rute favorit sampeyan.

«Yen tumindake makhluk kasebut ora dingerteni, sampeyan bisa nggawe kesalahan yen yakin yen ora ana mancing amarga sumber daya wis entek utawa iwak isih ana, nanging kasunyatane, sing bisa kedadeyan yaiku ana ing kono, nanging dheweke ora bakal tiba maneh ing jebakan»Para peneliti ujar.

Informasi luwih lengkap - Jerit iwak badut


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.