Iwak sing paling beracun ing planet iki

Iwak kalajengking beracun

Alam kasebut kebak spesies sing ora ana enteke, lan liyane unik. Umume wong umume ora mbebayani tumrap manungsa, ing tangan liyane, ana wong liya sing bisa uga bahaya. Akeh sing ditemokake ing kali, tlaga lan segara. Saiki, ana iwak beracun banget.

Sabanjure, kita rinci babagan kewan cilik iki sing duwe pakurmatan macabre, uga papan dununge, karakteristik, adat istiadat, lsp. Kanthi cara iki, dheweke bakal bisa mbedakake yen ana begja, utawa apes, bisa nemoni salah sawijine.

Zebrasoma ngalami konfirmasi maneh

Biru panularan biru

El Zebrasoma surgeonfish (Zebrasoma flavescens)Iki minangka salah sawijining iwak sing paling apik sing ana lan urip ing saindenging Samodra Pasifik, sing populer ing wilayah kayata Hawaii, Jepang, Micronesia, Kepulauan Mariana, Filipina lan Taiwan.

Wanguné khas banget, amarga mirip banget karo panah utawa agul-agul kampak. Awak kewan cilik iki dikompres ing sisih, sirip punggung lan ventral ukurane padha. Uga duwe sempit lan cilik banget sing katon kaya cucuk.

Ciri khas iwak iki, kayata kabeh iwak bedah, yaiku loro spines sing bisa dicopot dununge ing loro-lorone sirip buntut lan sing dadi sarana pertahanan. Urip utamane ana ing terumbu karang sing biasane panganan ganggang.

Sanajan bisa dipangan, sampeyan kudu ati-ati amarga asupan bisa nyebabake keracunan 'ciguatera', sing bisa nyebabake mati rasa rai, nyengat, hipotensi, lan denyut jantung sing alon.

Iwak Fugu

Iwak Fugu

El iwak fugu Iki kalebu kulawarga sing diarani iwak puffer. Katon banget amarga duwe awak putih kanthi bintik-bintik ireng, endhas gedhe lan mripat sing misuwur. Ora akeh, sanajan ana kasus individu sing dawane nganti sak meter.

Iki misuwur banget ing Jepang, amarga dheweke dadi protagonis utama salah sawijining potongan kuliner ing antarane keunggulan Jepang. Nanging ati-ati, sampeyan kudu menehi perhatian khusus kanggo iwak iki ora mung kanggo rasa, nanging uga racun sing kuwat.

Loro-lorone ati, mripat lan, ing wanita, ovarium diiseni racun sing kuwat diarani 'tetrodotoxin', bisa nyebabake pati mung 6 jam sawise mangan. Perlu dielingake yen ora ana antidote sing dingerteni saiki.

Iwak watu

Iwak watu

El iwak watu Iki khas banyu tropis sing adus Samodra India lan Pasifik, lan luwih khusus ing wilayah Australia lan Kepulauan Melayu.

Sekilas, lan yen ora mandheg mandheg, bisa uga katon kaya watu cilik, amarga awake nggunakake morfologi kaya ngono kanggo ngrancang mekanisme kamuflase sing efektif banget. Iki sebabe jenenge spesies iki.

Ing sirip, sing kayane dibentuk dening macem-macem paku, ana sawetara duri cilik sing duwe kelenjar dikenani racun sing kuat lan memateni.

Racun iki kalebu sitotoksin lan neurotoksin sing nyebabake nyeri parah sing tekan tingkat maksimal sakjam sawise ngalami cokotan. Efek sing kudu ditambahake ing rasa sakit iki yaiku: sirah, mual lan mutah, kejang usus, kejang, mlebu koma, penahanan kortiorespiratory, kelumpuhan klompok otot lan, ing kasus ekstrem, tiwas.

Nanging gudang senjata saka iwak iki ora mung mandheg. Uga duwe kelenjar kaya umbi sing nggawe racun.

Iwak singa

Iwak singa

El Iwak singa, sing uga dikenal kanthi jeneng iwak kalajengking, wis mapanake papan dununge ing Iagoon (laguna pesisir) lan terumbu karang ing Samodra India lan Pasifik. Kanthi luwih rinci, spesies iki ditemokake ing Afrika Wétan, Jepang Tenggara, Australia, Kermadec, lsp.

Ngilangke banget amarga garis-garis ing sirip dada lan antena dawa. Dheweke ora duwe jaringan ing antarane sinar utawa duri saka sirip dorsal.

Dheweke dudu iwak sing wis biasa urip karo wong liya, nanging kewan sing dhewekan lan tenang. Ing wayah awan, dheweke ndhelik ing wilayah kayata celah lan ing sangisore watu, nalika wengi digawe khusus kanggo nyekel mangsane: urang, kepiting lan iwak ganjil sing luwih cilik tinimbang awake dhewe.

Dheweke mburu ing papan ndhelik, ndhelikake dheweke ngenteni calon panganan sing bisa dituju ing ngarepe. Dheweke nyerang liwat racun ing kelenjar saka sirip saka ventral lan anal.

Rasane kewan iki bisa nyebabake lara sing lara, dene racun sing disuntik asring nyebabake demam, gagal sirkulasi, lan uga kelumpuhan pernapasan.

Iwak kalajengking

Iwak kalajengking

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ing iwak singa lan kalajengking Dheweke kalebu kewan sing padha banget amarga penampilan lan penampilan fisik. Kahanan sing nyebabake dheweke bingung, lan ing pirang-pirang kasus dheweke dianggep kaya kewan sing padha. Mergo ora ngono. Alesan sing mirip yaiku yen kalorone kalebu kulawarga sing padha, miturut urutane kulawarga Scorpaeniformes.

Iwak kalajengking manggon ing banyu tropis kanthi suhu sedheng. Ana sawetara kasus spesies sing nyebar menyang banyu seger, nanging kasus kasebut langka lan langka banget. Wektu liwati ing sisih ngisor segara, ing kana dheweke kerep golek krustasea lan iwak, sing dadi pilar utama panganan.

Awak iwak iki dikompresi, lan ing endhas duwe pucuk lan duri. Minangka aturan umum, dheweke mung duwe siji sirip punggung yaiku, ing jejere sirip dubur lan sirip panggul, nyedhiyakake kelenjar beracun.

Sanajan kasunyatane racun kasebut minangka salah sawijining sing paling kuat sing ana, iwak iki digunakake kanthi cepet kanggo berkembang biak minangka kewan akuarium, amarga cepet banget adaptasi karo gaya urip ing njaba habitat alami lan katon nggawe makhluk sing apik banget. Cacat paling gedhe: dipakani, amarga iwak iki minangka predator lan kudu mburu mangsa nyata, ana sing ora gampang digayuh yen disimpen ing tangki iwak lan kolam.

Kaya sing wis dingerteni, ora mung kewan gedhe sing mbebayani banget. Sepisanan katon sepele kaya iwak, nggawa masalah serius yen kita duwe nasib ala amarga ora ngerti watake kanggo surat kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.