Kawin iwak ing akuarium

Jinis iwak kawin ing akuarium

Nalika duwe iwak ing akuarium, yen nyampur spesimen saka spesies lanang lan wadon sing padha, cepet utawa mengko bakal kawin. Beda karo apa sing kedadeyan karo iwak sing ana ing ekosistem alam, kawin lan reproduksi gumantung karo spesies iwak lan kepiye carane akuarium diatur. Ana macem-macem cara kanggo kawin iwak ing akuarium.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan macem-macem cara kawin iwak ing akuarium lan ciri utamane.

Jinis iwak kawin ing akuarium

Jinis reproduksi iwak

Bedane reproduksi iwak yaiku pupuk ing njero utawa njaba awak wanita. Iki bakal gumantung karo jinis reproduksi sing ana ing saben iwak. Kita nemokake iwak sing oviparous, sing liya ana viviparous lan liyane ovoviviparous. Uga ditemokake sawetara iwak jinis hermafrodit. Kita bakal nganalisa macem-macem jinis reproduksi sing ana:

  • Iwak Oviparous: yaiku babagan umume iwak sing ana. Iki minangka jinis reproduksi kanthi pembuahan eksternal sing wadon endhog lan dibuahi dening pria sing nyebar sperma menyang banyu. Endhog bisa disimpen ing sisih ngisor segara, nemplek ing watu, utawa ngambang ing samodra. Yen kita duwe iwak ing akuarium, dheweke bakal nggunakake elemen dekorasi supaya bisa nyelehake endhog. Yen wanita saka bahaya apa wae, dheweke bakal nglindhungi endhog karo awake dhewe. Biasane iwak sing duwe endhog dadi luwih akeh kanggo nglindhungi keturunane.
  • Iwak Viviparous: ana sawetara iwak viviparous sing duwe pembuahan internal padha karo mamalia. Ing kasus iki, para pria pupuk wadon ing njero wanita. Sawise digoreng, sing wadon nglairake wedine.
  • Iwak Ovoviviparous: iku jinis reproduksi sing rada penasaran. Lan yaiku nyampur kéwan sing oviparous karo kéwan sing viviparous. Ing kasus iki, kita nemokake jinis reproduksi kanthi pembuahan internal. Sawise kawin, wanita kasebut nyelehake sungu sing isih ana ing njero awake. Ora ngusir dheweke ing jinis watu utawa ing jero lemah, dheweke nuli tinggal ing mburi lan ing njero ruangan sing diwasa. Nalika endhog netes, endhog sing wis digawe metu.
  • Iwak Hermaphrodit: Iwak iki duwe organ reproduksi lanang lan wadon. Tekan diwasa bisa dadi lanang utawa wadon. Sawetara kewan hermaphrodit bisa ngganti jinis sanajan kaping pirang-pirang dina. Sing paling umum ing iwak iki yaiku hermaphroditism berurutan. Iku tegese jinis kelamin diganti sawetara kaping pirang-pirang nalika tuwuh.

Cara iwak kawin ing akuarium

Kawin iwak ing akuarium

Endhog endhog

Salah sawijining cara iwak kudu dikawinake ing akuarium yaiku endhog. Iwak wadon ndhelikake endhog ing sisih ngisor akuarium utawa ing godhong sawetara tanduran banjur lanang teka lan pupuk. Loro-lorone lanang lan wadon padha kerja bareng-bareng kanggo nglindhungi endhog. Sanajan wis enom, dheweke tetep nglindhungi dheweke nganti bisa urip dhewe.

Spesies ikan mas kanthi cara sing padha lan bisa endhog nganti ewonan. Sanajan bedane mung, dheweke bisa mangan endhog lan uga sing enom yen wis mateng.

Salah sawijining aspek sing kudu dipikirake yen iwak kita duwe bentuk reproduksi kanthi cara endhog yaiku kasunyatan pindhah menyang wanita utawa akuarium sing kapisah. Akuarium jinis iki diarani farrowing lan diprodhuksi kanthi tujuan kanggo ngisolasi wanita saka liyane supaya dheweke bisa endhog lan ngrawat sing enom tanpa wedi utawa tumindak teritorial. Lan iku, gumantung karo jinis iwak sing ana ing akuarium, kita kudu ngerti manawa akeh sing dadi predator saka endhog utawa endhog. Supaya bisa ngindhari kahanan kasebut, luwih becik ngerti manawa wanita kasebut ngandut, lan mbuwang dheweke saka akuarium umum kanggo nyelehake.

Nggawe susuh

Sistem liyane yaiku liwat susuh. Cara iki kalebu wanita sing ngobahake watu ing sisih ngisor akuarium kanggo nggawe sarang utawa nyebul gelembung ing susuh sing wis digawe endhog. Sabanjure, lanang lanang teka lan pupuk susuh lan nglindhungi saka bebaya nganti endhog.

Kanggo jinis kawin iwak ing akuarium kedadeyan tangki iwak kudu ana unsur dekorasi sing dadi watu utawa papan perlindungan. Elinga yen iwak kudu rumangsa dilindhungi lan dilindhungi kanggo kawin.

Inkubasi cangkem

Cara kawin liyane yaiku inkubasi oral, sing kalebu endhog wadon ing sisih ngisor akuarium. Sing lanang teka sabanjure lan pupuk endhog, banjur sing wadon ngempalake endhog lan diinkubasi ing cangkeme nganti netes.

Jinis reproduksi iki luwih umum lan sampeyan kudu ngati-ati spesies iwak sing dadi predator saka endhog spesies liyane. Nalika nemtokake jinis iwak apa sing bakal kita lebokake menyang akuarium, kabeh aspek kasebut kudu dipikirake.

Ovoviviparitas

Dheweke uga duwe metode ovoviviparity. Tuladhane yaiku spesies sing diarani guppy. Ing spesies iki, pria nggunakake sirip anal kanggo mindhah sperma menyang wanita. Iki ngasilake pupuk endhog guppy wanita sing bakal menehi urip kanggo minnow. Ing jinis reproduksi iki, wanita bisa nyimpen sperma lanang kanggo, mbesuk, bakal ngasilake maneh tanpa ana.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan macem-macem cara kawin iwak ing akuarium.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.