Klarifikasi banyu akuarium

Iwak nglangi banyu bening kristal

Klarifikasi banyu akuarium mbantu sampeyan supaya banyu dadi resik lan tanpa ngrasakake awan sing banget ala lan akeh masalah kesehatan bisa nyebabake iwak kita. Produk kasebut cepet lan gampang digunakake, sanajan duwe sawetara pertimbangan sing kudu dipikirake.

Napa Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan apa klarifikasi banyu akuarium, saliyane menehi katrangan cara kerjane, cara nggunakake utawa suwene wektu kerja, ditambah sawetara tips supaya banyu sampeyan tetep resik. Kaya sing sampeyan ngerteni, banyu minangka elemen penting ing akuarium, mula luwih becik sampeyan maca artikel liyane babagan iki kondisioner banyu akuarium o banyu apa sing bakal digunakake ing akuarium.

Apa klarifikasi banyu akuarium

Klarifikasi banyu akuarium minangka cairan sing bisa ngilangi rasa rereget ing banyu akuarium sampeyan ngilangi partikel sing ana ing banyu lan nyebabake "awan" kasebut. Partikel kasebut bisa mlebu banyu kanthi macem-macem sebab, kayata:

  • La nyusu banget, sing bisa nyebabake panganan sing ora mateni iwak sampeyan dadi ilang menyang banyu (ing banyu iki bakal katon kaya gelas wis beku).
  • El polvo sing ngeculake kerikil.
  • ing ganggang (Iki bisa dadi masalah yen akuarium duwe sentuhan kehijauan). Iki bisa wiwit tuwuh saka macem-macem sebab, kayata kakehan cahya utawa kakehan nutrisi.
  • Ngarsane mineral dibubarake ing banyu, kayata fosfat utawa zat besi, sing bakal nyebabake banyu katon abu-abu utawa coklat.
  • Sembarang dekorasi sing cet alon-alon ilang.
  • Mungkin uga rasa rereget iku disebabake a sistem filtrasi kanthi masalah (ing kasus kasebut, mesthine sampeyan kudu ngresiki banyu lan ndandani sistem filter).

Kepiye cara klarifikasi

Ganggang nggawe banyu dadi reged lan dadi ijo

Yen banyu ing akuarium katon ora jelas, sampeyan kudu njupuk langkah kanggo ngresiki ora mung amarga estetika.nanging amarga bisa mbebayani tumrap iwak sampeyan. Mula, salah sawijining langkah pertama yaiku nggunakake klarifikasi banyu.

Operasi iki cukup gampang, wiwit sing ditindakake cairan iki nyebabake reaksi kimia sing nglumpukake partikel sing nyebabake banyune katon reged nganti cukup gedhe kanggo tetep ana ing sisih ngisor akuarium utawa kepepet karo filter. Prosese, sabisa, cukup cepet, amarga mung butuh sawetara jam kanggo ngresiki banyu.

Cara nggunakake klarifikasi

Iwak butuh banyu resik banget kanggo urip

Kita ngelingake sampeyan sampeyan kudu mesthi tindakake pandhuan produk supaya ora wedi lan entuk asil paling apik. Saben merek duwe dosis dhewe, sanajan kabeh bisa digunakake kanthi cara sing padha:

  • Priksa manawa sampeyan ganggang lan tanduran diolah lan produk sing bakal digunakake aman kanggo dheweke. Yen sampeyan bakal ngobati, ngenteni 24 jam sadurunge nggunakake klarifikasi.
  • Laras PH banyu jam 7,5.
  • Kelet ing dosis produk saben liter banyu sing dituduhake (umume ngidini sampeyan nggunakake tutup meter lan njupuk liter banyu lan kekerasan iki kanggo dosis). Yen ngluwihi banyu, sampeyan bisa nglarani utawa mateni iwak lan malah nggawe banyu luwih reged.
  • Tuang produk kasebut kanthi tliti ing banyu.
  • Ninggalake saringan nganti banyune katon resik.
  • Sawetara produk ngidini sampeyan mbaleni dosis nganti banyu dadi resik, sanajan sampeyan kudu priksa manawa 48 jam liwati antarane dosis.

Suwene wektu kanggo ditrapake

Biasane klarifikasi banyu cukup cepet, sanajan gumantung karo produk. Biasane, a 72 jam rata-rata (yaiku telung dina) kanggo njupuk banyu bening lan resik.

Pandhuan tuku

Kliring banyu yaiku a jinis produk sing cukup spesifik, nanging uga duwe akeh spesifikasi sing kudu dipikirake nalika tuku, amarga ana akeh model sing kasedhiya. Mula, disaranake mikirake babagan ing ngisor iki:

Jinis akuarium

Sawetara klarifikasi yaiku mung cocog kanggo akuarium banyu tawa, dene liyane utamane ngarahake akuarium nandur utawa banyu asin. Kajaba iku, sawetara ora nyambut gawe ing banyu sing durung disaring, amarga kalebu partikel sing nglumpukake kanggo nyaring filter kasebut. Pramila, nimbang jinis akuarium sing kita duwe iku penting banget supaya ora ngaco lan mbukak iwak kita.

Ing kasunyatan, ana macem-macem jinis klarifikasi sing bisa ditemokake ing kolam, miturut musim ...

Kabutuhan (duweke lan akuarium)

Kliring banyu ngresiki banyu

Dadi, kita kudu nyawang lan mikir kabutuhane lan, mesthine, akuarium. Dadi, kita bisa milih produk sing mung menehi klarifikasi banyu utawa sing luwih lengkap, amarga ana sawetara sing nawakake luwih akeh kemungkinan, kayata mbenerake level nutrisi utawa oksigen, sing bisa dadi ide sing apik yen butuh pitulung tambahan.

Uga, ana klarifikasi sing luwih cepet tinimbang liyane, ana sing kudu dielingi yen sampeyan nggunakake sekaligus, nalika darurat utawa saka wektu kanggo njaga supaya banyu tetep resik.

Rega

Dadi, regane bakal mengaruhi apa sing digoleki. Klarifikasi sing luwih gampang luwih murah, dene sing duwe ekstra ekstra regane luwih dhuwur. Ide sing apik yaiku ngitung apa sing luwih terjangkau kanggo kita sadurunge tuku apa-apa.

Kepiye carane nggawe banyu bening ing akuarium? Trik

Dekorasi bisa bocor cat sing nggawe banyune reget

Supaya banyu ing akuarium tetep resik lan bening dadi angel banget, sanajan butuh sawetara tugas bola-bali sing sampeyan kudu nindakake asring banget, nanging iki bakal menehi pengaruh sing apik banget kanggo urip iwak sampeyan. Contone:

  • Panganan cukup kanggo nyegah panganan ambruk ing banyu lan dadi reget.
  • Resik kanthi jaring residu sing ngambang ing banyu saben wektu.
  • Vakum kerikil asring banget supaya ora ngeculake bledug.
  • Tetep ing pedunung iwak sing nyukupi- Aja kakehan, utawa akuarium bakal dadi reged luwih cepet.
  • Tetep ing akuarium sing resik.
  • Ayo rampung banyu ganti kanthi rutin (kanthi pangowahan 10 nganti 15% banyu saben minggu, kayata).
  • Priksa manawa sistem filter bisa digunakake kanthi apik lan resiki yen prelu.

Apa aku bisa nganggo klarifikasi banyu ing akuarium karo penyu?

Ora, aja nganggo klarifikasi ing akuarium karo penyu. Produk kasebut mung dirancang kanggo iwak, sing bisa ngrusak spesies liyane.

Sindrom akuarium anyar

Loro iwak nglangi ing sisih ngisor akuarium

Yen sampeyan wis nginstal akuarium anyar, Banyu bisa uga ora jelas lan sampeyan nganggep reget. Nanging, ing kasus kasebut, ekosistem kasebut luwih pas karo kahanane sing anyar. Banyu katon ora jelas amarga organisme mikroskopik, kayata bakteri, sing asale saka panggonan kaya kotoran iwak, panganan utawa tanduran. Biasane, yen bakteri wis entek, banyune dadi bening dadi kristal. Mula, yen sampeyan duwe akuarium anyar, luwih becik ngenteni seminggu sadurunge nambah zat kimia kayata klarifikasi banyu.

Endi sing tuku klarifikasi banyu akuarium sing murah

Klarifikasi banyu akuarium sing apik ora angel banget digoleki, sanajan kadang-kadang gumantung karo tujuane, kita bakal nemokake model luwih utawa kurang, kayata:

  • En AmazonOra diraguhi, ing endi kita bakal nemokake macem-macem model sing paling gedhe, mula yen mbutuhake prekara sing spesifik banget, utawa merek tartamtu, iku papan sing paling cocog kanggo dipikir dhisik. Kajaba iku, dheweke duwe sawetara barang, kalebu merek sing paling apik utawa paling misuwur, kayata Tetra, JBL, Flubal, Seachem ...
  • En toko pet Kaya Kiwoko lan Zooplus, sampeyan ora bakal nemokake macem-macem, sanajan cocok banget yen disaranake sampeyan ngerti apa sing bakal digoleki utawa yen mbutuhake pitulung, sing paling disaranake yaiku ngunjungi salah sawijining toko fisik , ing ngendi sampeyan bakal nemokake pitulung profesional. Kajaba iku, situs web cenderung duwe program loyalitas lan penawaran menarik sing bisa ngirit sampeyan ing jangka panjang.
  • Dene ing toko departemen DIY kayata Leroy Merlin, ing endi ana bagean cilik kanggo kéwan ingon, sampeyan ora bakal nemu luwih akeh panjelasan tinimbang sing dituju kolam renang utawa kolam sing ora ana makhluk urip.

Iwak oranye nglangi kanthi akeh

Muga-muga sampeyan wis mbantu sampeyan ngerti operasi klarifikasi banyu akuarium, produk sing migunani banget kanggo digunakake kanthi cara tartamtu lan njaga banyu tetep resik. akuarium lan, saengga, luwih apik lan nyenengake kanggo iwak kita. Kandhani, apa sampeyan wis nggunakake klarifikasi? Kepiye pengalaman sampeyan? Apa sampeyan menehi saran merek tartamtu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.