Kolomaris Flexibacter


El Kolomaris Flexibacter, yaiku penyakit sing ditrapake kanthi bosok ing tutuk lan katon titik-titik putih cilik (kaya wol katun) ing sekitar awak iwak. Kanthi cara sing padha, bisa uga katon minangka sirip sirip lan buntut kewan.

Sanajan umume mbingungake jinis iki penyakit nular Kanthi infeksi sing disebabake jamur, bedane saka iki amarga kolom flibibacter katon amarga kena panularan karo kewan liyane sing ngalami infeksi, nalika jamur biasane tuwuh ing jaringan sing mati.

Nanging apa sababe kolomaris karakter flexibacter? Penyakit iki bisa muncul amarga bakteri sing biasane urip ing akuarium. Nanging, mung iwak sing ngalami stres dhuwur sing bakal kena pengaruh.

Bakteri sing nyebabake penyakit iki bisa muncul ing akuarium amarga alasan ing ngisor iki:

  • Akuarium sing ora dirawat kanthi apik lan ora dirawat kanthi apik
  • Akuarium sing akeh iwak utawa kebanjiran
  • Tingkat oksigen sing kurang ing banyu
  • Nitrit tingkat dhuwur
  • Panganan tetep ana ing njero tank sing nambah kemungkinan munculake bakteri.

Kanggo nambani jinis penyakit kasebut kita kudu njaga supaya njaga kabersihan sing apik ing papan sing ana ing kewan akuatik. Nanging, yen kewan wis kena infeksi lan nuduhake gejala sing kasebut ing ndhuwur, mula dianjurake panggunaan antibiotik, amarga kena infeksi bakteri iki, kesehatane rentan kena penyakit liyane kayata aeromonas.

Nalika menehi antibiotik kanggo iwak, aku saranake nggunakake panganan sing diresapi karo sawetara senyawa kayata: oxytetracycline, tetracyclie utawa kanamycin. Elinga yen bakteri iki tahan kanggo sawetara antibiotik kayata ormethoprim lan sulfadimethoxine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.