Parasit ing tetra

parasit

ing patologi sing paling penting sing bisa nandhang sangsara iwak tetra iku parasit. Utamane parasit sing diarani Pleistophora hyphessobryconis. Iki minangka penyakit sing kena pengaruh organ pencernaan iwak. Parasit iki arang mengaruhi spesies liya sing ana ing akuarium. Iki minangka parasit khusus sing umume mengaruhi tetra.

Nanging, bisa uga patologi iki, sanajan ana hubungane karo tetra, nanging ana spesies liyane Characins lan Siprus sing ngalami penyakit sing padha, sanajan parasit sing tanggung jawab beda ing saben kasus.


Patologi

Yen ngomong babagan kondhisi entheng, kita ora bakal bisa ngerteni apa-apa sing normal ing iwak. Kita ngomong babagan infeksi kronis nalika njalari perubahan warna, utamane ing garis abang neon. Gejala yaiku nglangi sing ora apik, lengkungan ing tulang punggung, lancip, lan pembusukan bakteri ing sirip amarga ilang pertahanan.

Minangka patologi sing diwiwiti saka sistem pencernaan, iki nyebabake a nyuda sumber daya lan pertahanan energi kanthi bertahap minangka akibat yaiku munculna macem-macem patologi lan infeksi bakteri. Disaranake supaya iwak sing kena infeksi dipindhah menyang akuarium liyane. Wiwit spora parasit kasebut bisa tahan suwe ing akuarium ing endi iwak sing kena infeksi.

Perawatan

Ngobati parasit Pleistofora ora efektif kabeh. Bisa diobati dening senyawa sing dikenal minangka furazolidone. Sanajan ora akeh referensi sing efektif tumrap parasit iki. Nanging efektif kanggo nyingkiri efek samping.

Sing paling efektif yaiku karantina tetra sing kena infeksi. Ing disaranake nggunakake lampu germisida kanggo tahap renang tanpa parasit nanging ora kena infeksi internal. Umume duwe angka kematian sing dhuwur banget. Ati-ati banget yen bisa mati lan ora tetep ana ing akuarium amarga iwak liyane bisa kena infeksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.