Pulpen kanggo iwak

Pulpen kanggo iwak

Yen sampeyan duwe akuarium kanthi iwak sing akeh, bisa uga ana sawetara sing ngasilake lan duwe enom. Ing kasus kasebut, pilihan sing paling apik yaiku dipisahake ing akuarium liyane supaya sisa iwak ora bisa mangan utawa ngrusak. Kanggo kalodhangan iki ana pulpen. Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan apa sejatine pulpen kanggo iwak, apa tujuane lan yen efektif utawa ora.

Yen sampeyan kudu duwe pena sing adoh lan ngerti kabeh babagan iki, sampeyan bisa sinau ing kene. Sampeyan mung kudu terus maca.

Pethi iwak paling apik farrowing

Pena apa sing diarani farrowing

gunane pulpen

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan, pena farrowing yaiku wadhah plastik kanthi telung utawa patang bagean. Kapisan yaiku sepotong plastik sing disedhiyakake saengga, yen ana iwak sing kudu duwe keturunan, bisa diisolasi saka sisa supaya ora ngrusak keturunan. Bisa ngasilake kanthi apik, iwak butuh susuh lan perlindungan mutlak.

Ana macem-macem spesies iwak sing lanang dadi kasar banget lan defensif kanthi tumindak teritorial nalika nglindhungi sarang. Prilaku agresif iki bisa nyebabake masalah akuarium umum. Amarga alasan iki, panggunaan pulpen paling penting. Wadah plastik kasebut nduweni tutup ndhuwur sing nglindhungi suhu njaba lan ora bisa uwal. Dadi, kita ora bakal wedi yen ana iwak sing uwal saka kita.

Sing paling apik babagan kontainer iki yaiku potongan sing ngidini misahake sawetara wanita, amarga bisa uga ana loro sing bakal diputer sekaligus. Uga ana jinis kontainer liyane sing duwe plastik lan pinggir bolong sing didol kaya topi. Luwih saka minangka penetasan, bisa uga digoreng ing njero akuarium nalika tuwuh cukup ora bisa dipangan iwak liyane.

Nalika nerangake kawin lan musim ternak iwak akuarium, pancen pancen angel banget. Ana akeh iwak sing urip ing papan sing padha, mula luwih becik dipencilake kanggo nglindhungi lan ngenalake maneh menyang akuarium nalika bisa mbela awake dhewe.

Utility

pena farrowing cilik

Kaya sing wis dicritakake kaping pirang-pirang, sarana utama wadhah jinis iki yaiku supaya enom lan goreng ora diserang iwak sing luwih gedhe. Pulpen digunakake kanthi wanita ovoviviparous gravid.

Enom banget rawan nalika Dheweke bayi amarga bayi wadon ora menehi perawatan. Iki nalika dheweke bisa dimangsa sanajan wong tuwane dhewe. Uga duwe sarana liyane, kayata misahake sawetara iwak sing lara utawa nyebabake akeh konflik nganti kita bisa nemokake solusi apa sing bisa ditawakake.

Sampeyan luwih becik nyingkirake kabeh masalah kasebut ing akuarium utama. Pena farrowing dilebokake ing sisih ngarep akuarium supaya bisa ngontrol apa wae sing ana ing kono lan iwak liyane tetep ndeleng sing enom. Wilayah sing dipasang pena adoh ora kudu akeh cahya utawa arus udara sing gedhe banget. Disaranake supaya kothak farrowing nganggo cangkir nyedhot sing disedhiyakake utawa nempelake kaca ngarep karo kaca akuarium.

Pulpen yaiku regane cukup terjangkau lan ana sawetara model. Sejatine dheweke bisa duwe.

Apa pena farrowing apik banget?

nggoreng pena sing adoh

Pulpen sing cocog kanggo mbantu nggoreng tuwuh tanpa wedi dipangan. Nanging, yen kita ngenalake sawetara utawa luwih wanita ing njero, dheweke bisa mangan sing liyane. Elinga yen pena sing adoh iki luwih cilik tinimbang akuarium utama, mula iwak bisa wiwit ngalami stres yen wis suwe ana ing kana. Yen nambah sawetara wanita utawa ndhuwur, kita bakal bakal nambah ketegangan lingkungan, mula stres iwak iki.

Kanggo ngindhari jinis kahanan iki, kita ora bisa ninggalake wanita ing omah suwene suwe. Pena farrowing iki paling apik kanggo entuk sing enom lan digoreng iwak guppy. Sampeyan uga kudu mikir babagan ukurane wanita kanggo menehi ukuran pena sing adoh. Coba cekake saben wong supaya stres sing nandhang tithik.

Sawise Hatchling dikenalake, gorengan ora bisa diisolasi suwe. Iki amarga, sanajan pena farrowing gedhe, ora bisa dibandhingake karo akuarium. Amarga manggon ing papan kanthi ukuran cilik, umume ora tuwuh akeh lan pangembangane bisa diganggu nganti diwasa.

Paling akeh, dianjurake supaya dijaga rong wulan lan anggere sampeyan njaga banyu ing kahanan sing apik.

Kekurangan utama

pembentukan ganggang ing pena sing adoh

Kaya kontainer iki bisa mbantu kita ngasilake reproduksi iwak sing luwih apik, uga duwe kekurangan utama. Kapisan yaiku stres sing disebabake kanggo wanita. Yen sampeyan nglangi akuarium sing luwih gedhe, sampeyan bakal entuk sing luwih cilik kanthi morfologi sing beda. Iki nggawe getaran ala kanggo iwak.

Disaranake mbusak wanita nalika lair wis rampung supaya ora dipangan. Kekurangan liyane kajaba stres yaiku sirkulasi banyu sing kurang. Ing kasus kasebut, luwih becik ora ngirit iwak ing omah suwene suwe supaya ora stagnasi banyu lan oksigen sing kurang. Nanging, sawetara spesies iwak kayata wong Bettas bisa adaptasi kanthi apik kanggo kondisi anoxic, mula pena sing cocog kanggo dheweke cocog.

Reresik omah ngresiki

wadhah ngrawat iwak

Nalika miwiti nggunakake pulpen kanggo iwak, sing paling normal yaiku, nalika cahya kasebut katon, ganggang ijo lan coklat wiwit katon. Kanthi spons, kita bisa nyopot. Aja nggunakake scourer logam utawa ora bakal ngusap permukaan pena sing adoh.

Kasunyatane dudu akuarium dhewe ora ngeculake sampeyan kewajiban kayata gawe nganyari banyu. Sampeyan bisa nguripake pena sing adoh supaya banyu sing ana turah lan sisa-sisa metu saka parut. Kanthi cara iki, wanita ora bakal dicopot lan kita bisa nganyari banyu kanthi sampurna.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa nggunakake pena farrowing kanggo iwak kanthi bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.