Watu akuarium

dekorasi nganggo watu kanggo akuarium

Nalika tuku akuarium lan wiwit mikir babagan dekorasi, ora mung tanduran lan aksesoris sing dadi siji-sijine sing penting. Watu kasebut minangka elemen dekorasi sing cukup apik lan migunani kanggo iwak. Ana akeh watu akuarium Dheweke adaptasi karo volume tank, spesies iwak sing beda-beda lan beda desaine.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan watu paling apik kanggo akuarium lan apa fungsine.

Watu sing digunakake kanggo akuarium

Watu saka akuarium banyu tawa utawa akuarium laut duwe fungsi dhasar minangka papan perlindungan kanggo iwak. Nanging yen wis ngerti manawa iwak kita butuh papan kanggo nglindhungi awake dhewe lan rumangsa aman, jelas yen kita ora seneng asil pungkasane dadi sing paling primitif, nanging luwih apik. Mula ana watu akuarium sing hiasan banget. Nanging, yen ora pengin nglampahi dhuwit, kita bisa nggunakake jinis watu apa wae, angger kita nganggep watesan tartamtu.

Miturut teori, watu apa wae bisa digunakake ing akuarium, yen:

  • Angger watu kasebut dudu watu gamping, bisa digunakake. Kita bakal nerangake mengko.
  • Sampeyan kudu dipikirake manawa watu kasebut ora ngrusak iwak kita nalika disapu ing pinggir.
  • Kayane watu sing ora ngrusak akuarium lan bisa dideleng saka mripat langsung.

watu kanggo dhasar tank iwak

Kasunyatane yaiku kita kudu nggunakake kabeh bahan sing kita kenalake menyang akuarium kanthi ati-ati, amarga gumantung karo komposisi, paramèter banyu bisa owah, nggawe ora seimbang sing angel banget dikendhaleni. Apa wae watu sing sampeyan lebokake menyang akuarium kudu paling ora telung prekara ing ngisor iki: dudu sumber kalsium, ora ana ujung sing landhep sing bisa ngrusak warga akuarium, lan ora ngemot zat-zat sing mbebayani.

Watu gamping Iki ora cocog minangka watu kanggo akuarium banyu tawar amarga ngganti komposisi banyu. Iki minangka watu sedimen sing kasusun utamane saka kalsium karbonat, sing larut nalika ana banyu, nambah pH lan nyebabake banyu dadi harden. Kajaba iwak kita butuh banyu kanthi pH sing dhuwur, luwih dhuwur tinimbang 7,5, panggunaan jinis batu iki ing akuarium pancen bakal ora kuwat. Watu gamping biasane keropos lan warna cahya, wiwit putih lan abu-abu nganti jambon.

Yen sampeyan nate ndeleng watu gamping luwih gampang ngerti jenis watu sing bakal diterangake. Nanging, yen sampeyan ora mangu manawa watu kasebut ngemot watu gamping, sampeyan bisa ngerteni kanthi nyiram banyu sing kuwat. Yen ngasilake gelembung, mula utawa duwe bekas watu gamping. Bisa uga amarga reged utawa residu organik. Sampeyan bisa seneng banget karo watu iki, dadi luwih becik ngresiki lan nyoba maneh sadurunge dibuwang.

Cara nggabungake watu kanggo akuarium

watu akuarium

Sampeyan bisa nggunakake watu saka lapangan utawa watu saka pantai ing akuarium, yen sampeyan ngerti manawa ora bakal ngubah kualitas banyu. Kaping pisanan sampeyan kudu ngresiki kanthi apik. Salah sawijining masalah akuarium lan iwak yaiku sensitif banget marang produk kimia. Disinfektan sing kayane ora mbebayani, utawa deterjen sing asring digunakake ing omah, bisa dadi racun sing nyebabake akuarium. Pendekatan sing ideal yaiku ngresiki watu sing luwih dhisik sing pengin dilebokake ing akuarium.. Luwih becik nggunakake banyu sabun lan sikat.

Sawise jelas yen ora ana rereget utawa kotoran maneh, kita bakal terus nggodhog watu kasebut udakara 20 menit kanggo mesthekake yen kita wis ngilangi produk utawa zat sing mbebayani akuarium.

Yen sampeyan nggoleki luwih akeh watu hiasan lan akuarium katon apik, sampeyan uga bisa milih watu buatan. Sabanjure, kita bakal bisa ndeleng watu-watu buatan kanggo akuarium.

Watu buatan kanggo akuarium

Resin, poliester utawa watu keramik minangka solusi sing apik kanggo dekorasi akuarium, amarga ora ngganti komposisi banyu lan ora mbebayani tumrap iwak utawa tanduran, nanging baline, kita entuk unsur hiasan banget.

Sawetara nulungi watu kanthi lengkap, sing liyane luwih langsung, nggawe papan perlindungan kanggo iwak, sing bisa dadi alami utawa palsu, nanging uga angel ditemokake kanthi nggoleki watu kasebut ing endi wae.

Watu kanggo akuarium banyu tawa

watu gawean

Jinis watu anyar katon saben dina sing didol kanthi jeneng kurang luwih lan ora mesthi mbebayani kanggo akuarium. Saliyane efek visual sing wis digoleki ing akuarium, nalika milih elemen sing nyipta (biasane watu lan kayu), kita uga kudu nimbang kepiye paramèter banyu bakal kena pengaruh kanthi ngleksanakake padatan kasebut.

Minangka aturan umum, macem-macem jinis watu ora biasane dicampur ing akuarium sing padha, sanadyan lanskap akuarium iku kabeh babagan kreativitas. Mula, kita bisa nyampur kaya sing dikarepake. Saran sing paling asring diwenehake yaiku paling becik mung fokus karo siji jinis rock, amarga ing meh kabeh kasus, kesederhanaan minangka nilai.

Ana sawetara aspek penting sing kudu dipikirake nalika dekorasi:

  • Jumlah lan jinis bahan tetep gampang.
  • Harmoni umume penting kanggo pengaruh visual sing nyenengake. Iki ditindakake kanthi nyoba ngimbangi macem-macem unsur kayata watu, tanduran, kerikil, lan pasir.
  • Sampeyan uga kudu nganggep pentinge kosong.
  • Paling ora, nanging paling ora, kontras warna lan tekstur montase saka seascape tengah.

Kita kudu mbedakake rong jinis watu ing akuarium banyu tawar:

  • Watu alami: Watu kasebut minangka batu sing dipilih khusus kanggo akuarium banyu tawa lan wis diresiki lan diproses.
  • Potongan gawenan tangan kanthi watu alami: Dheweke minangka watu alami sing digawe dening pengrajin kanggo entuk karya sing unik lan apik.

Kajaba iku, ing rong kategori kasebut, kita bisa dibagi miturut kepiye jinis watu mengaruhi komposisi kimia banyu. Ing pangerten iki, kita bisa mbedakake:

  • Bahan-bahan kasebut mengaruhi kimia banyu.
  • Inert lengkap lan ora bakal mengaruhi paramèter akuarium.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan watu akuarium lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)