Akuarium pinuh

Anjeun kedah ngitung sabaraha kerikil anu anjeun badé nempatkeun di handapeun kanggo terang sabaraha lauk anu anjeun tiasa pas

Pakakas akuarium lengkep cocog pikeun dimimiti, nyaéta pikeun para penggemar dunya lauk sareng akuarium anu hoyong ngamimitian gaduh akuarium nyalira. Pikeun harga anu lumayan lumayan, iket kalebet rangkay elemen anu bakal ngajantenkeun hirup anjeun langkung gampang sareng bakal muka jalan pikeun kéngingkeun akuarium anu sampurna.

Dina tulisan ieu ngeunaan akuarium lengkep urang bakal ningali saha tujuan akuarium ieu, naon unsur anu biasana dilebetkeun sareng jinisna anu sanés, sareng anu sanésna. Salaku tambahan, urang ogé nyarankeun anjeun maca tulisan séjén ieu ngeunaan térmométer akuarium, elemen anu sanés gunana (sareng murah) pikeun mastikeun yén lauk anjeun séhat.

Alat akuarium anu pangsaéna pikeun dimimiti

Pikeun saha waé kit akuarium lengkep anu dimaksadna?

Akuarium ageung sareng seueur lauk

Pakakas akuarium lengkep cocog pikeun dimimiti, ku sabab éta aranjeunna khususna ditujukeun pikeun peminat lauk anu parantos lami teu aya di sekitar. sareng aranjeunna peryogi produk anu kalebet sadaya alat anu diperyogikeun pikeun ngamimitian.

Salaku bakal urang tingali di handap, kit biasana kalebet rangkéan unsur dasarSanaos, gumantung kana kualitas (sareng harga) akuarium, alat-alat ieu tiasa dasar sareng saderhana atanapi kalebet anu sanés, sapertos hiasan, jati ...

Hal anu saé pikeun milih pak nalika ngamimitian dina hobi anu énggal sareng pikaresepeun nyaéta urang henteu ngan ukur ngagaduhan dasar pikeun ngamimitian, tapi sakumaha waktosna ku urang tiasa milih ningkatkeun unsur-unsur anu urang resep dina akuarium urang tanpa kedah ngadamel investasi ékonomi sapertos kitu.

Naon anu kedah ngagaduhan pak akuarium

Alat akuarium tiasa kalebet seueur hal, tapi Anu paling dasar (sareng anu kedah anjeun awas nyaéta kualitas anu langkung saé) sapertos kieu:

saringan

Unsur anu paling penting dina akuarium (salain ti lauk, tangtosna) nyaéta saringan. Sacara umum, éta anu ngabédakeun akuarium tina bak lauk, sabab dina ieu anjeun kedah leres-leres ngaganti cai, bari tapis tanggel waler pikeun ngabersihkeunana pikeun mulangkeunana ka akuarium. Pikeun ieu nganggo, salian ti mesin, unsur-unsur sapertos serat kalapa, karbon atanapi perlon, bahan anu sami sareng katun anu urang carioskeun sababaraha dinten ka pengker.

Saringan aya dua jinis: interior, anu dianggo beuleum dina jero akuarium, dituduhkeun pikeun akuarium alit atanapi sedeng, sareng bagian luarna, dituduhkeun pikeun akuarium anu langkung ageung.

Cahaya LED

Baheula, pencahayaan akuarium dilaksanakeun ku lampu halida logam, sanajan Kanggo sababaraha waktos ayeuna, langkung seueur deui anu parantos dipilih pikeun LEDHenteu ngan kusabab aranjeunna keren pisan, éta ngajantenkeun seueur warna sareng éta katingalina saé, tapi ogé kusabab éta langkung énergi sareng ngahasilkeun kirang panas, hal anu bakal dihargaan lauk anjeun.

Sacara prinsip, lampu mangrupikeun unsur éstétika murni dina akuarium anjeun, sanaos upami anjeun ngagaduhan pepelakan (nyaéta akuarium anu dipelak) hal-hal bakal robih, kumargi cahaya perlu pikeun pepelakan pikeun fotosintésis.

Manaskeun cai

Alat akuarium anu paling lengkep kalebet manaskeun cai, alat anu sesuai sareng namina sareng éta jawab manaskeun cai kana suhu anu anjeun pikahoyong (Sacara paling saderhana anjeun kedah parios suhu sacara manual, kalayan thermometer, sedengkeun anu paling lengkep kalebet sénsor anu ngaktipkeun sareng mareuman pamanas sacara otomatis). Manaskeun manpaat hususna upami anjeun cicing di iklim anu tiis atanapi upami anjeun gaduh akuarium lauk tropis.

Jinis kit akuarium

Akuarium leutik langkung mirah

Nalika ngeunaan mésér kit akuarium, panginten patarosan anu mimiti muncul nyaéta sabaraha lauk anu tiasa urang gaduh dina akuarium, patarosan anu langkung rumit tibatan sigana (dina bagian salajengna urang bakal nyobian ngajawab sakedap). Handap ku jenis kit, anu paling umum Éta nyaéta kieu:

Leutik

Akuarium pangleutikna sadayana, biasana ngan ukur cukup rohangan pikeun sapasang lauk sareng sababaraha pepelakan. Aranjeunna lucu pisan, sabab condong ngagaduhan bentuk anu pamer. Kusabab volume cai na sakedik pisan, aksésorisna (dasarna pompa sareng saringanna) condong diintegrasikeun kana akuarium, sahingga ogé nyéépkeun rohangan anu kirang.

liter 40

Akuarium anu rada ageung, sanaos masih dina kisaran sedeng-alit. Pikeun milarian seueur lauk anu tiasa dicocogkeun, anjeun kedah ngitung sabaraha pepelakan, kerikil sareng hiasan anu tiasa dianggo, ogé ukuran rata-rata lauk nalika déwasa. Biasana itunganna sakitar 5 lauk, sanaos itunganna tiasa bénten-bénten gumantung kana ukuran laukna. Kusabab henteu ageung teuing, akuarium ieu ogé kalebet saringan, sareng kamungkinan aksésoris sanésna, di jero.

liter 60

Dina kisaran akuarium sedeng urang mendakan anu 60 liter, anu nyatana aranjeunna mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun ngamimitian. Akuarium anu leutik sareng langkung ageung langkung sesah pikeun diatur, tepatna kusabab ukuranana, di sisi anu sanésna, hiji 60 liter ngagaduhan jumlah anu sampurna pikeun ngamimitian anjeun, kusabab éta henteu ageung teuing atanapi alit teuing. Akuarium ieu biasana nahan sakitar 8 lauk.

Aya sababaraha pilihan anu hébat pisan kalebet sadayana anu anjeun peryogikeun. Sapertos dina kasus akuarium anu langkung alit, biasana biasana parantos dipasang dina akuarium. Sababaraha ogé kalebet lampu siang sareng wengi sahingga anjeun nyayogikeun lampu anu leres pikeun lauk sareng pepelakan anjeun.

Tangki lauk alit

liter 100

Ukuran anu langkung ageung, numana sakitar 12 lauk tiasa nyocogkeun, sanaos, sapertos biasa, éta bakal gumantung kana ukuran sasatoan, rohangan anu dicekel ku asesoris ... Akuarium ieu henteu langkung fokus kana pamula, tapi ditujukeun pikeun anu diawalan. Asesorisna, sapertos saringan, henteu dipasang deui sareng kadang-kadang bahkan éksternal, tanda anyar yén éta henteu sayogi pikeun sadayana.

Kalayan kabinet

Akuarium sareng jati, Salian ti éta mangrupikeun salah sahiji anu paling mahal dina daptar, éta kalebet sapotong jati anu diadaptasi kana pangukuran akuarium. Naon anu matak pikaresepeun ngeunaan modél ieu nyaéta yén dina jati anjeun tiasa gaduh sadayana asesoris anu anjeun peryogikeun, salian ti éta, aya anu kalebet sistem limpahan darurat sareng sadayana. Tanpa ragu, anu pangsaéna sareng paling éstétis pikeun ngagaduhan akuarium anjeun.

Marino

Akuarium laut Éta anu paling sesah disimpen, sabab éta lauk lemes pisan sareng anjeun kedah gaduh cai anu stabil pisan, atanapi sadayana ékosistem tiasa kaganggu. Acan aranjeunna jauh paling geulis sareng spektakuler. Kitu cenah, aya pakakas akuarium laut anu nyayogikeun anjeun alat-alat anu mimiti anu anjeun peryogikeun pikeun ngempelkeunana, sapertos sistem saringan bahkan dimmer anu tos dikonfigurasikeun.

mirah

Akuarium anu paling murah ngagaduhan dua hal anu sami: aranjeunna gaduh sakedik volume cai sareng cai tawar. Upami anjeun henteu hoyong ngahesekeun kahirupan anjeun teuing sareng anjeun ngan ukur badé ngagaduhan sababaraha lauk, ieu mangrupikeun jalan kaluar anu saé. Anjeun kedah pastikeun yén aranjeunna gaduh sistem filtrasi anu saé sareng tetep bersih. Tangtosna, upami bug éta ngegel anjeun sareng anjeun badé mésér langkung seueur lauk, anjeun peryogi peryogi akuarium anu langkung ageung.

Kumaha cara ngitung sabaraha lauk anu bakal lebet dina akuarium

Dua lauk gedé

Nalika ngeunaan ngitung sabaraha lauk bakal pas dina akuarium anjeun, aturan anu paling umum nyaéta hiji séntiméter lauk pas pikeun unggal liter cai. Éta sababna anjeun kedah ngalakukeun séri itungan dumasar kana ieu:

Ukuran lauk

Akuarium laut anu paling hese dijaga

Alami, ukuran lauk mangrupikeun hal anu pangpayunna diperhatoskeun nalika ngitung sabaraha anu pas dina akuarium. Salawasna lakukeun itungan dumasar kana ukuran sawawa anu bakal dihontal lauk (sababaraha kali, nalika anjeun mésér éta, éta masih ngora sareng teu acan bérés tumuh. Ogé, gumantung kana jinis cai anjeun bakal tiasa nempatkeun langkung atanapi langkung lauk. Salaku conto, dina akuarium laut proporsi mangrupikeun hiji liter cai pikeun unggal séntiméter anu ukuran lauk, sedengkeun pikeun cai tawar éta satengah, 0,5 séntiméter pikeun unggal liter cai.

Kelamin lauk

Lauk ngojay dina akuarium

Alesanna saderhana: upami anjeun ngagaduhan lauk jalu sareng bikang, sareng anjeun ngantepkeun kana kabébasan bébas, aranjeunna bakal baranahan, Ku naon dina waktos anu singget anjeun bakal gaduh akuarium dugi ka heureuy. Teuing lauk tiasa nyababkeun henteu ngan ukur kirang pikeun ngojay, anu tiasa nyababkeun gelut téritorial, tapi ogé ningkatna puing (sapertos kotoran) anu saringan henteu tiasa nyerep, anu tiasa mangaruhan kualitas cai sareng, salaku akibatna, kaséhatan lauk anjeun.

Tutuwuhan sareng asesoris

tungtungna, pepelakan sareng asesoris (sapertos patung) anu badé dilebetkeun dina akuarium ogé ngagaduhan faktor nalika ngitung sabaraha lauk bakal pas dina akuarium anjeun, sabab éta bakal nyandak rohangan (nyésakeun kirang kamar pikeun ngojay) sareng ogé tiasa ngahasilkeun limbah (sahenteuna tutuwuhan hirup). Hal anu sami kajadian sareng kerikil di handapeun, anjeun kedah ngitung sabaraha volume anu diilikanna pikeun ngalaksanakeun itungan akhir.

Dimana mésér kit akuarium lengkep dina jual

Anjeun tiasa mendakan kit akuarium lengkep, dijual atanapi henteu, di sababaraha tempat. Anu paling umum sareng disarankeun nyaéta kieu:

  • AmazonKusabab jumlah akuarium sareng harga anu béda, anjeun panginten ngagaduhan pilihan anu anjeun milari. Salaku tambahan, hal anu kedah diémutan nyaéta ngagaduhan sistem transportasi anu saé pisan, utamina upami anjeun parantos kaserang opsi Perdana, janten anjeun bakal gaduh akuarium di bumi ampir dina waktos anu sasarengan.
  • En department store sapertos Carrefour Aya ogé pilihan anu pikaresepeun, sanaos henteu seueur rupa-rupa sapertos di tempat sanés. Pikeun milarian tawaran anu pangsaéna, tetep dituturkeun dina wéb, kumargi aya pilihan online anu menarik pisan sareng diskon anu pangsaéna.
  • Tungtungna, dina toko piaraan khusus sapertos Kiwoko anjeun ogé bakal mendakan seueur akuarium anu béda. Disarankeun pisan anjeun nganjang ka toko fisik upami anjeun mésér akuarium pikeun pertama kalina, sabab juragan na tiasa janten bantosan upami anjeun ngagaduhan patarosan anu peryogi waleran.

Pakakas akuarium lengkep idéal pikeun dimimiti ku sabab éta ngagaduhan alat-alat anu diperyogikeun pikeun ngumpulkeun sakedik walungan anjeun (atanapi laut). Kami arep tulisan ieu parantos ngabantosan anjeun. Wartoskeun ka kami, naha anjeun mésér kit naon waé pikeun ngamimitian atanapi anjeun ngamimitian ngaregepkeun? Naon ukuran sareng spésiés anjeun nyarankeun? Naon pangalaman anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.