Flexibacter Columnaris


El Flexibacter Columnaris, mangrupikeun panyakit anu dicirikeun ku buruk tina sungut sareng munculna titik-titik bodas leutik (sapertos wol kapas) di sakuriling awak lauk. Dina cara nu sami, éta ogé tiasa muncul salaku nyégang sirip sareng buntut sato.

Sanaos sering pisan ngabingungkeun jenis ieu panyakit tepa Kalayan inféksi anu disababkeun ku jamur, éta bénten tina ieu dina kolom fléksibel baktéri muncul kusabab katépaan ku sato sanés anu kaserang inféksi, sedengkeun jamur biasana tumuh dina jaringan anu maot.

Tapi naon sababna flexibacter kolomaris? Panyakit ieu tiasa muncul kusabab baktéri anu biasana hirup di akuarium. Nanging, ngan ukur lauk anu katekanan tingkat setrés tinggi anu bakal kapangaruhan.

Bakteri anu nyababkeun panyakit ieu tiasa némbongan dina akuarium anjeun ku sabab ieu:

  • Akuarium anu henteu dijaga lemah sareng kirang dijaga
  • Akuarium anu ngagaduhan seueur lauk atanapi seueur teuing
  • Tingkat oksigén handap dina cai
  • Tingkat nitrit anu luhur
  • Kadaharan tetep di jero bak anu ningkatkeun kamungkinan munculna baktéri.

Pikeun ngubaran jenis panyakit ieu Urang kedah mastikeun yén urang ngajaga kabersihan dina tempat cicing sato akuatik urang. Nanging, upami sato parantos kaserang inféksi sareng nampilkeun gejala anu disebatkeun di luhur, disarankeun panggunaan antibiotik, kumargi katépaan baktéri ieu, kaséhatanana rentan panyakit sanés sapertos aeromonas.

Nalika nyayogikeun antibiotik pikeun lauk anjeun, kuring nyarankeun ngagunakeun kadaharan impregnated sareng sababaraha sanyawa sapertos: oxytetracycline, tetracyclie atanapi kanamycin. Waspada yén baktéri ieu tahan ka sababaraha antibiotik sapertos ormethoprim sareng sulfadimethoxine.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.