Kumaha cara ngubaran lauk betta tina parasit

betta

Betta mangrupikeun lauk anu rentan pisan kana panyakit atanapi patologi anu tiasa nempatkeun kaséhatan lauk dina résiko, aya anu ngan saukur patologi gampang diubaran sapertos parasit sareng batur butuh perawatan anu langkung jembar. Sanaos anu penting nyaéta ngadeteksi jinis jamur dina waktosna.

Kumaha urang ngubaran lauk betta? Mimiti urang kedah niténan lauk pikeun tiasa ngaidentipikasi gejala patologis sahingga tiasa nerapkeun perlakuan anu merenah. Lauk betta mangrupikeun spésiés anu aktip pisan, janten upami urang perhatoskeun yén kagiatanana parantos ngirangan, éta alesan pikeun mikir yén aya anu henteu leres.


Suung

Lauk betta rentan pisan jamur. Seuseueurna patologi ieu timbul kusabab kaayaan cai henteu optimal atanapi kusabab lauk sateuacanna parantos kaserang panyakit sanés, seuseueurna tatu, anu parantos ngarusak lendir pelindung lauk. Upami urang niténan yén laukna ditutupan ku sarupaning buuk bodas sareng henteu aktip pisan, urang tiasa nyarios yén éta menderita.

Pikeun ngubaran jamur urang kedah mésér dina a toko khusus fungisida pikeun nerapkeunana dina akuarium sahingga maéhan jamur anu hirup dina bak. Jang ngalampahkeun ieu, mimitina anjeun kedah ngabersihkeun akuarium sareng ngarobih total cai.

betta

Inféksi baktéri

Jinis parasit ieu gampang pisan dideteksi dina lauk ngan ukur ku niténan yén buntutna anu geulis rusak atanapi aranjeunna parantos kaleungitan warna na Urang tiasa mikir yén éta kaserang inféksi baktéri atanapi langkung dikenal salaku parasit busuk anu ngadahar sirip sareng buntut lauk.

Rot bisa diturunkeun sabab lauk parantos ngalaman gelut sareng lauk anu sanés sareng tatu na henteu acan diubaran, sanaos anu paling umum nyaéta cai dina bak dina kaayaan goréng. Lauk betta lemes pisan sareng habitatna kedahna dina kaayaan optimal.

Inféksi ieu, upami henteu diubaran dina waktosna, tiasa maju ngalangkungan sakumna struktur lauk dugi ka tungtungna tuang betta. Supados ieu henteu kajantenan, a perlakuan kimia dina akuarium pikeun ngaleungitkeun parasit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.