Lauk Serrano ti kulawarga Serranidae

serrano-lauk

El lauk serrano, nami khusus na nyaéta juru tulis Serrano, éta mangrupikeun jinis awak manjang, sanaos langkung montok tibatan éta Serranus cabrilla, ti mana éta dibédakeun, ogé ku sirah, langkung mancung, sareng ku buntutna, dipotong atanapi dibuleudkeun. Peduncle caudal lauk Serrano kandel ku sungut ageung sareng maxilla katingali, tanpa timbangan atanapi supermaxilla.

Preopercle sapinuhna serrated sareng operculum ngagaduhan tilu duri datar. The timbangan sipatna leutik, dina garis gurat éta antara 65 sareng 75.


La pewarnaan ngajadikeun serranid ieu spésiés anu teu lepat sareng henteu diragukeun éndah, bagian tukang sareng bagéan sisina nyaéta warna pink atanapi coklat pucat, sareng gaduh lima sareng tujuh garis hideung transversal poék, titik biru ageung, anu janten langkung jelas kalayan umur sareng ukuran lauk, nempatan bagian véntral sisina tina payuneun fin anal, bagéan peduncle caudal sareng buntutna konéng.

Kapala serranid ieu mangrupikeun labirin anu leres tina garis sinuous bluish ngingetkeun kana aksara Arab. Sanaos penampilanna anu megah, lauk gunung ieu jarang ngaleuwihan 25cm panjangna.

Lauk serrano nyicingan handapeun leuweung taringgul na padang rumput hejo sagara. Sigana aya pamisahan bathymetric sareng cabrilla serranus. Nalika duanana spésiésna simpatrid, kapadetan tina juru tulis Serranus éta condong turun kalayan jero, sedengkeun cabrilla serranus ningkat.

Pemisahan ieu sigana dikaluarkeun ku habitat, condong ngaleutikan persaingan antarpéstis, nunjukkeun yén nalika salah sahiji dua spésiés teu aya, atanapi jarang pisan, anu sanés henteu sapinuhna ngeusian lolongkrang, tapi ngan saukur nampilkeun sebaran bathymetric anu sami.

Serrano nyaéta a lauk solitér sareng cicing anu galak ngabela daérahna ngalawan sasama lalaki anu sanés. Sapertos kaseueuran serranid, éta mangrupikeun moro lauk anu pikaresepeun, anu batangna disamarkeun di tukang, sanaos ogé tuangeun crustacea, polychaetes sareng moluska.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.