Lauk balong

Lauk balong

Upami anjeun ngagaduhan kebon sareng anjeun ngagaduhan rohangan pikeun kolam cai, pastina anjeun bakal resep ngala lauk di dinya tibatan dina akuarium. Lauk ngadamel deui langkung saé di lingkungan alam tibatan handapeun opat tembok kaca. Nanging, balong peryogi sarat khusus sahingga lauk tiasa hirup dina kaayaan anu saé.

Dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan ciri anu peryogi balong sareng kumaha milih lauk anu pangsaéna. Naha anjeun hoyong diajar sadayana ngeunaan éta?

Karakteristik perlu tina kolam

Kabutuhan pikeun ngawangun balong

Ukuran tambak di luar ruangan kedah nyukupan pikeun ngajamin tinggal anu saé pikeun lauk. Sapertos nalika urang nyiapkeun bak lauk sareng ningali ukuranana, hal anu sami kajadian di balong. Pikeun unggal jenis lauk anu urang badé ngenalkeun, éta peryogi peryogi sakedik atanapi kirang rohangan.

Dina balong ukuran pangpentingna nyaéta jero. Kusabab di luar urang moal tiasa ngajagi aranjeunna ogé tina parobahan suhu, jerona penting. Upami usum tiris langkung ketat, lauk bakal tiasa ngiuhan di handapeun talaga, dimana suhuna tetep langkung stabil. Upami teu kitu, upami jero na leutik, éta bakal gampang pikeun suhu mangaruhan aranjeunna.

Jero minimum anjeun kedah gaduh balong luar nyaéta 80 cm. Hal ieu ngamungkinkeun lauk janten tahan ka ibun sareng suhu anu henteu terduga dina suhu.

Variabel salajengna anu kedah diperhatoskeun nyaéta ukuran. Unggal lauk panjangna sakitar 10 cm peryogi 50 liter cai. Ku alatan éta, unggal-unggal lauk tumuh langkung ageung atanapi hoyong nambihan deui lauk, anjeun kedah terang watesan kolam.

Aspék anu penting pikeun ngajagi aranjeunna tina panonpoé sareng tiis nyaéta ngagabungkeun pepelakan akuatik. Tutuwuhan ieu nyayogikeun tempat teduh anu saé sareng nyiptakeun katuangan mikro kanggo aranjeunna. Pepelakan anu pangsaéna nyaéta bakung cai sareng apu cai.

Kumaha milih lauk anjeun

Koi lauk pikeun balong

Balong diatur ku aturan salamet anu sami sareng kolam. acuario. Anjeun kedah tumut kana naon jinis lauk anu badé dikenalkeun. Hal kahiji anu kedah diémutan nyaéta ukuran sareng jumlah lauk urang hoyong gaduh. Gumantung kana ukuranana, anjeun bakal peryogi jumlah cai anu langkung ageung atanapi alit.

Sakali kami parantos mutuskeun ukuran sareng nomerna, urang kedah ningali paripolah unggal spésiésna. Aya lauk pisan daérah sareng agrésip anu tiasa nampilkeun masalah sareng para sahabatna. Aya ogé sababaraha anu tiasa didahar spésiés sanés atanapi anakna.

Salah sahiji aspek anu kedah diperhatoskeun nyaéta kabutuhan poko tina jinis lauk anu urang hoyong nempatkeun. Salaku conto, upami urang milarian lauk tropis, suhu cai kedah langkung ti 20 derajat. Upami iklim di daérah urang ngagaduhan suhu anu handap, lauk na bakal maot. Jelas, urang moal tiasa ngagaduhan kolam cai asin atanapi, upami gaduhna, perawatan na kedah ekstrem.

Disarankeun pisan pikeun gaduh akuarium cadangan bisi aya lauk janten gering atanapi baranahan. Dina sababaraha kasus ieu, urang tiasa ngasingkeun lauk anu dimaksud supados henteu mangaruhan sésa atanapi salamet turunan.

Conto lauk balong

Lauk pangsaéna pikeun balong

Sakumaha parantos disebatkeun sateuacanna, penting pikeun urang milih bijaksana mana jinis lauk anu bakal urang lebetkeun kana kolam urang. Dugi ka ayeuna, anu paling umum nyaéta milih lauk koi pikeun umur panjang sareng tahanana. Nanging, dina ayeuna, penjualan na dilarang janten urang kedah milarian alternatif anu sanés.

Sanaos lauk oriental ieu hébat sareng terkenal, aya seueur spésiés sanés anu idéal. Anu paling disarankeun nyaéta anu résistansi sareng adaptasi langkung ageung. Kaayaan di balong sanés ponggawa sapertos di akuarium. Upami lauk dicandak kaluar tina habitatna sareng kana akuarium, éta lauk kedah adaptasi. Di akuarium prosés adaptasi langkung gancang kusabab ciri-ciri ékosistem dimana cicingna diciptakeun deui ku detil anu pangleutikna. Ieu henteu kajantenan ku balong. Di dieu kaayaan na lingkungan, janten penting pikeun milih ogé.

Teras abdi badé masihan anjeun daptar lima lauk anu tahan pisan sareng umur panjang pikeun balong. Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan kaunggulan yén aranjeunna tiasa hirup saé diantara aranjeunna.

Emas barbel (Barbus semifasciolatus)

emas barbel pikeun balong

Lauk ieu rada leutik. Éta bieu ngahontal 7 cm. Nanging, umurna panjang pisan (éta tiasa hirup 7 taun). Lauk ieu teu tahan suhu handap ogé, janten perlu, dina usum salju, urang mindahkeun éta ka akuarium di bumi.

Ngeunaan kalakuanana, urang tiasa nyarios yén éta cukup damai sareng ngan ukur peryogi komunitas leutik. Upami anjeun hoyong gaduh emas barbel, anjeun kedah mésér sahenteuna.

Chub (Leuciscus ides)

Lauk Chub pikeun balong

Lauk ieu katelah Cachuelo. Lauk ieu tiasa hirup dugi ka 20 taun upami aranjeunna leres-leres dirawat. Henteu peryogi lauk sanés pikeun mekar dina bak sareng urang henteu kedah hariwang ngeunaan suhu. Lauk ieu asalna ti beulah kalér, janten aranjeunna parantos biasa tiis.

Cabé Corydora (corydora paleatus)

Cabé Corydora

Naha anjeun émut ka corydoras? Aranjeunna sampurna lauk bersih handap. Dina hal ieu, aranjeunna bakal ngabantosan urang ngajaga dasar kolam anu bersih. Éta sakedik kirang hirup panjang ti spésiés anu katingali di luhur, tapi hirupna cukup lami pikeun janten resep ka aranjeunna. Aranjeunna tiasa hirup dugi ka opat taun.

Sangkan karaharjaan aranjeunna dijamin, langkung saé kéngingkeun genep spésimén supados aranjeunna hirup di komunitas alit.

Lauk hudang (Abramis ngagelenyu)

Ngagaleuh lauk dina balong

Lauk ieu tiasa hirup dugi ka 17 taun sareng ukuran jangkungna nepi ka 80 cm. Kalemahan tina jenis lauk ieu nyaéta nalika beuki ageung, aranjeunna janten langkung agrésip sareng kasar.

Lauk mas (Carassius auratus)

Carassius auratus

Lauk mas emas anu kawéntar atanapi lauk langlayangan, mangrupikeun salah sahiji lauk anu paling umum di balong. Aranjeunna dipilih berkat warna sareng gampang beternak na. Ukuranana alit (ngan ukur ngahontal 20 séntiméter). Éta umur panjang anu spésimén sareng dugi ka abad kahirupan parantos kacatet.

Mangrupikeun lauk anu ngagaduhan kabiasaan anu damai anu moal nimbulkeun masalah atanapi peryogi conspecifics sanés pikeun hirup. Sacara umum, ku gampang dirawat, disarankeun pikeun kéngingkeun langkung ti hiji lauk layang.

Eupan lauk balong

dahar lauk embung

Lauk balong peryogi tuangeun anu gampang dicerna sareng sakumaha raos mungkin. Upami anjeun ngagaduhan lauk tina spésiés anu béda dina kolam, penting pikeun terang dina proporsi naon anu anjeun kedah pasihkeun. Unggal lauk peryogi jumlah tuangeun pikeun nyiapkeun kabutuhanana. Pilihan anu pangsaéna nyaéta ngagaduhan lauk anu ngagaduhan kabutuhan anu sami sareng anu antukna henteu ngagaduhan masalah paripolah.

Kadaharan anu pangsaéna pikeun lauk biasana biayana sakitar 8 euro. Éta cekap pikeun tuang belasan lauk bari.

Hatur nuhun kana tulisan ieu anjeun bakal tiasa nyiapkeun kolam sareng nempatkeun spésiés lauk anu paling cocog pikeun éta. Ngarasakeun kolam anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan cenahna

    Kuring parantos miceun lima lauk tina bak luar kana balong anu ukuranana sakitar 2m X 9m. Sabaraha lami deui pikeun baranahan?

    Kuring ngagaduhan terpal, nyéépkeun ngan ukur satengah méter dina hiji sisi teu disumputkeun sahingga laukna hampang di dinya sareng, dina waktos anu sami, éta henteu ngeusi sadayana reungit. Kuring ngira yén nalika baranahan kuring bakal ngaleungitkeun kanvas, supados aranjeunna langkung seueur cahaya, ti saprak éta, kusabab jumlahna seueur, bakal ngahakan sadayana reungit.

    Abdi lakukeun leres? Aya naséhat?

    Hatur nuhun.

  2.   Carlos cenahna

    Wilujeng énjing

    Kumaha saur anjeun ngeunaan ngenalkeun batuan calcareous kana kolam lauk mas? Naha éta tiasa nyababkeun masalah cai sareng kaséhatan lauk?

    hatur nuhun

  3.   Ricardo cenahna

    Balong anu diaméterna 5 méter, sabaraha jero anu anjeun peryogikeun? Di dieu kami ngagaduhan 4 musim anu cukup tandana suhu maksimum dina usum panas 35 derajat tapi sok sareng dina usum salju rada lembab suhuna kadang 2 derajat