Keuyeup pertapaan

Nyoco keuyeup

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun tentang sato anu ngagaduhan kamampuan pikeun nyandak bumi na sacara harfiah dimana-mana. Nya perkawis pertapa keuyeup. Sanaos éta keuyeup, éta langkung aya hubunganana sareng hurang tinimbang jinisna. Aranjeunna henteu ngagaduhan cangkang cangkéng sapertos anu sanésna, tapi éta ngagaduhan cangkang anu tiasa ngajagi awakna. Anu panasaran ngeunaan sato ieu nyaéta, nalika tumuh, aranjeunna nyandak cangkang kéong laut kosong pikeun nyalindungan diri. Hirupna diwangun ku milarian bumi anu langkung raoseun nalika anjeunna mekarkeun sareng aranjeunna janten alit teuing kanggo anjeunna.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun kumaha kahirupan yuyu pertapa sareng naon ciri na.

Ciri utama

Keuyeup pertapaan

Keuyeup pertapa ogé katelah yuyu prajurit. Mangrupikeun krustasea anu kalebet kulawarga decapod sareng aya sakitar 500 spésiés keuyeup ieu sadunya. Sanaos kaseueuran padamak pertapaan cai, aya ogé sababaraha spésiés anu darat.

Anggo cangkang kéong atanapi moluska sanés pikeun nutupan beuteung, sabab teu gaduh cangkang sapertos crustacea sanés. Éta langkung lemes sareng janten langkung rentan kana kamungkinan serangan prédator. Éta tiasa disebatkeun yén éta mangrupikeun spésiés pamulung, tapi éta henteu tuangeun mayit sato sanésna, tapi nganggo cangkangna kanggo cicing di jerona.

Anjeun tiasa biasana tingali leumpang sapanjang dasar laut, bari tuang sareng tumuh. Upami aya kéong paéh di sapanjang jalan, sato ieu ninggali cangkangna anu lami pikeun adaptasi sareng cangkang kosong anu énggal. Ieu ngan ukur kajadian lamun cangkang anyar ngagaduhan kapasitas anu langkung ageung pikeun masihan anjeun kanyamanan tibatan anu lami. Upami mendakan cangkang anu langkung alit, éta moal dicekel. Fénoména adaptasi alam ieu ngahambat anjeunna tina mekar sareng nampi cangkangna nyalira. Ku salawasna milih cangkang sato anu sanés, anjeun henteu ngembangkeun langkung bentuk waja anu janten panyalindungan, sapertos sato anu béda tina spésiés anu sami mekar.

Sanaos sains teu acan ngabuktoskeunana, anjeun tiasa niténan tingkah cangkang pertapa nalika ningali kéong langsung sareng terang yén cangkangna tiasa janten bumi poténsial. Ieu parantos dikuatkeun sabab nalungtik kelompok keuyeup di tukang molusk ngantosan éta maot.

Descripción

paguroidea

Biasana warnana beureum atanapi coklat. Éta gumantung kana lingkungan tempat aranjeunna hirup sareng sabaraha yuswa yuyu. Hal anu paling normal nyaéta yén aranjeunna beda-beda antara warna oranyeu, beureum caang, coklat kulawu, sareng sajabana. Éta ngagaduhan 10 suku, diantara anu dua mimiti menonjol, nyaéta tang. Katuhu langkung ageung tibatan kénca sareng duanana ngagaduhan permukaan tekstur anu kasar sareng kasar.

4 pasang suku anu salajengna dianggo pikeun leumpang sareng sésana kanggo nahan sareng cicing dina jero cangkang. Éta ngagaduhan dua struktur mirip pisan sareng anteneu anu dianggo pikeun tiasa ngaraos sagala rupa di sakurilingna sareng ngajantenkeun lingkungan.

Bagéan hareupeun yuyu nyaéta naon anu urang tiasa tingali di luar cangkang. Bagian ieu ditutupan ku exoskeleton anu kaku, sedengkeun beuteung sareng bagian tukangna langkung lemes. Ieu sababna urang tiasa ningali yuyu pertapa pulas beuteung na kana cangkang. Kieu kumaha anjeun ngamangpaatkeun panyalindungan. Nalika karasaeun bahaya, éta nganggo suku sareng pincer sahingga panyerang henteu tiasa lebet cangkangna sareng nyerang bagian anu paling lemah.

Diét yuyu pertapaan sareng habitat

Habitat keuyeup padumukan

Keuyeup ieu tiasa tuang naon-naon. Seueur jalma nyebatna vakum laut sabab tiasa tuang ampir naon waé. Diét na omnivora sareng kalebet kerang, kéong, cacing, larva, pepelakan, jst. Ogé, sabab sifatna pikeun ngamangpaatkeun cangkang moluska anu maot, éta ogé tiasa tuang sato paéh. Sapertos sareng keuyeup biru Éta tiasa kéngingkeun tuangeun nyalira ku nyaring sadaya partikel organik anu tiasa dianggo salaku tuangeun.

Ngeunaan habitatna sareng luas distribusi, urang mendakan hal anu lega teuing. Sareng éta anu tiasa dipendakan di panjuru planét. Kusabab éta ngagaduhan kaayaan akuatik sareng rada langkung perairan-basisir, éta tiasa hirup duanana di bagéan laut anu pangjerona sareng di karang, daérah anu taringgul di basisir sareng di pasir di pasisian sababaraha pantai. Biasana, anu paling jero anu parantos ditingali nyaéta sakitar 140 méter.

Upami aranjeunna di darat, aranjeunna langkung resep cicing disumputkeun dina batu, tapi aranjeunna kedah caket pisan sareng basisir pikeun ngagaduhan cai. Ngeunaan distribusi na, tiasa disebatkeun yén éta resep kana daérah anu ngagaduhan iklim tropis. Biasana hirup dina kaayaanana langkung ageung di buana Amérika sareng Éropa. Gampang ditingali salah sahiji keuyeup ieu upami anjeun angkat ti Alaska ka Mexico atanapi ti Guatemala ka Chili.

Baranahan yuyu pertapaan

Baranahan yuyu pertapaan

Sato ieu ngagaduhan réproduksi oviparous. Nyaéta, aranjeunna baranahan tina endog. Bikang biasana gaduh dua baranahan dina sataun. Pangaruh utama na nyaéta antara bulan Januari sareng Fébruari, dimana penduduk padepokan cicing di basisir. Jalma anu hirup di bojong jero parantos diklaim yén bikang sanggup nyandak endog dina rahimna dugi ka ampir sataun.

Sakali aranjeunna parantos nyonto, éta bikang anu nyandak endog handapeun beuteung salami sababaraha bulan. Teras anjeunna ngaleupaskeun aranjeunna kana laut sareng éta aya larva, Kalayan gaya hirup pelagic, tetep ngahaleuang sababaraha minggu. Sakali aranjeunna parantos menetas, aranjeunna muncul di daérah anu disebut kebon binatang anu mangrupikeun bagian tina plankton.

Nalika aranjeunna tumuh, aranjeunna héd kulitna sering pisan. Ngan anjeun ngagaduhan 4 anténeu sareng 2 klem anjeun tiasa mendakan cangkang anu ngamungkinkeun anjeun mayungan sésa awak anjeun.. Hatur nuhun kana panyalindungan ieu aranjeunna ayeuna tiasa ninggalkeun pantai sareng ngawitan mekarkeun topi dewasa.

Kuring miharep inpormasi ieu ngabantosan anjeun pikeun diajar langkung seueur ngeunaan keuyeup pertapa.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.