Sabaraha lami tiasa lauk angkat tanpa tuang

Dahar lauk

Ayeuna, aya seueur sato ingon anu urang tiasa mendakan salaku pilihan pikeun janten pendamping kahirupan sareng bagikeun bumi sareng urang. Tina sadaya pilihan éta, lauk mangrupikeun piaraan anu paling populér.

Sasatoan anu marahmay ieu parantos ngahontal popularitas sabab, leres-leres éta henteu meryogikeun perawatan anu kaleuleuwihi, nanging anjeun kedah merhatoskeun khusus kana detil anu tangtu sapertos tuangeun. Sareng éta, Sabaraha lami lauk tiasa angkat tanpa tuang?

Jawaban pikeun patarosan ieu leres-leres sumebar sareng periode anu khusus teu acan diadegkeun. Sapanjang tulisan ieu kami bakal nyobian ngungkulan masalah ieu, nyayogikeun naséhat sareng produk anu sanés anu tiasa urang anggo nalika sacara praktis mustahil pikeun urang tuang babaturan alit urang, saurna, diétna bakal gumantung sabaraha lami hirup lauk.

Sabaraha dinten tiasa lauk angkat tanpa tuang?

Ngala lauk lauk mas

Sakumaha didadarkeun di awal, dinten anu pasti yén lauk tiasa tahan tanpa tuang henteu ditetepkeun. Naha? Nya, saderhana pisan. Waktos ieu gumantung kana sababaraha faktor, sapertos spésiés lauk anu dimaksud, kaayaan kaséhatan lauk, perawatan anu ditampi sateuacanna, kaayaan cai tempat cicingna, sadayana tuangeun sateuacana, jsb.

Nanging, upami perkiraan tiasa dilakukeun. Dina kaayaan normal, lauk tiasa henteu nganggo tuang kirang langkung 2-3 dinten. Sakali jaman ieu parantos kalangkungan, sato bakal nunjukkeun kalemahan anu tangtu, anu logis dina hiji sisi, sareng yén kakurangan tuangeun sareng nutrisi bakal nyababkeun pertahanan roboh pisan. Kaayaan ieu nempatkeun kaséhatan sato dina résiko sareng sacara serius miceun kasempetan lauk kaserang panyakit sareng, ku alatan éta, maot.

Aya waktos nalika urang tiasa nguping kumaha nyatakeun langsung yén lauk tiasa dugi ka ampir saminggu tanpa tuang. Prestasi sapertos kitu tiasa janten kajantenan, tapi pastina sesah, janten kuring mamatahan anjeun ulah dipercaya.

Upami anjeun badé angkat langkung ti 2 atanapi 3 dinten, solusi anu mangpaat pisan nyaéta bet dina feeder otomatis, janten lauk moal kakurangan dahareun salami urang teu aya.

Gejala sareng paripolah lauk lapar

Lauk lapar

Upami ku alesan naon waé, lauk urang parantos teu tuang tuang kanggo sababaraha waktos, éta bakal nunjukkeun rangkéan gejala anu bakal dijantenkeun sinyal peringatan pikeun bertindak gancang-gancang.

Mimiti, upami lauk lapar urang tiasa niténan kumaha kalakuanna langkung guligah tibatan biasana, aranjeunna naék sababaraha kali ka daérah luhur cai milari tuangeun. Pamustunganana, aranjeunna janten hariwang.

Ieu dituturkeun ku séri gejala anu sanés teuing mangaruhan paripolah, tapi langkung saé polah kaayaan fisik sato sareng muncul nalika prosés paceklik leres-leres maju. Éta katingali di luhur sadayana dina kulit sareng timbangan anjeun, anu kaleungitan kacaangan sareng warna, kadang nampilkeun penampilan anu rada buruk..

Tungtungna, kudu dicatet yén nalika dahareun kirang atanapi batal, lauk tiasa ngalangkungan prosés kahariwang sapertos kitu, anu maksa sareng ngadorong aranjeunna pikeun ngalaksanakeun paripolah anu pas sareng kanibalisme, kumargi dina milari dahareun anu teu henti-henti aranjeunna bakal tiasa nyerang sareng maéhan jalma sanés. Janten, upami urang ningali sababaraha lauk di akuarium urang kalayan tatu dina siripna sareng buntutna atanapi lauk anu curiga ngaleungit, éta mangrupikeun tanda yén aya anu henteu jalan leres-leres.

Tips kanggo lauk supados langkung panjang bari henteu tuang

Lauk emas tuang lauk

Sabenerna, aya sababaraha trik anu aya pikeun ngajantenkeun lauk urang salami mungkin tanpa tuang, kumargi kurangna tuang nyababkeun sato henteu tiasa neraskeun prosés vital na kalayan leres sareng lebet bahaya anu serius. Kusabab kitu, hal anu paling épéktip nyaéta pikeun nyobaan nyegah lauk urang henteu ngalaman paceklik anu lami, sanaos leres yén aya masalah anu teu disangka-sangka timbul anu teu mungkin pikeun urang nyayogikeun aranjeunna tuang kanggo sababaraha waktos.

Upami kasus sapertos kitu aya, aya sababaraha pitunjuk atanapi pancegahan anu tiasa ngabantosan lauk urang salamet sakedik deui. Salah sahijina nyaéta nyayogikeun lauk urang diet anu réa sareng rupa-rupa sepanjang waktos anu ngamungkinkeun aranjeunna ngagaduhan cadangan lemak sareng énergi anu tangtu, sareng ngajaga éta séhat sareng kuat. Cara anu pangsaéna pikeun ngahontal ieu nyaéta nyiapkeun dahareun lauk buatan imah éta salain ti éta gampang pisan, éta bakal ngahémat artos kami.

Abdi ogé nyarankeun anjeun mésér feeder lauk otomatis. Kalayan ieu anjeun bakal ngarengsekeun masalah dina seueur-seueur kasus.

Ukuran anu sanés kedah dilakukeun, sareng seueur cai. Cai dina bak lauk urang, akuarium atanapi kolam urang kedahna bersih-bersih. Upami urang ngahontal ieu, urang bakal ngajadikeun habitat piaraan urang bébas tina inféksi, baktéri sareng parasit anu tiasa ngabahekeun éta lauk upami laukna lemah, sapertos anu kajantenan henteu parantos nyerep nanaon salami sababaraha jam.

Akhirna ogé urang kedah merhatoskeun kadar oksigén dina cai. Aspék ieu penting, kumargi tingkat oksigén penting pikeun kahareup lauk. Cai goréng oksigén, ditambah ku kakurangan pangan, janten janten koktail anu ngabahayakeun.

Kumaha carana nyegah lauk urang henteu gaduh tuang?

Dahar lauk konéng

Hanjakalna, aya sababaraha kali nalika urang kedah angkat ti bumi, contona dina liburan, sareng kami henteu gaduh anu ngurus sareng ngomean sato urang.

Pikeun lauk, sababaraha produk sayogi di pasar anu tiasa nyayogikeun tuangeun dina akuarium pikeun sababaraha waktos.

Aya sababaraha cangkang atanapi tabletBahan anu paling khas nyaéta warna bodasna, anu disusun dina bak lauk sareng anu leyur sakedik-sakedik, ngaleupaskeun sababaraha zat anu janten tuangeun lauk. Leres urang kedah jaga khusus sareng aranjeunna, sabab sababaraha zat anu dikaluarkeun tiasa ngarobih parameter cai sareng nyababkeun pangaruh sabalikna tina anu urang pikahoyong.

Dina cara nu sami yén tablet ieu meta iteuk atanapi cookies yén kami mendakan di tempat-tempat pendirian khusus pikeun piaraan. Aranjeunna dasarna diwangun ku Sigana dipencét, anu laun-laun diincer dina cai akuarium.

Salaku pilihan terakhir, anu panginten paling épéktip, kami ditepikeun nu dispenser tuangeun lauk. Alat-alat ieu disimpen dina permukaan cai, contona di ujung luhur bak lauk, sareng ngaleupaskeun tuang anu disimpen dina bak na kana panduan dumasar kana program anu parantos kami damel. Éta mangpaat pisan sareng gampang dipanggihan. Tangtosna, nalika tuangeun aya dina bak pikeun waktos anu lami janten beueus sareng kaleungitan seueur hartana.

dispenser dahareun lauk
Tulisan anu aya hubunganana:
Dispenser tuangeun lauk

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Annabelle cenahna

    Hatur nuhun pisan, saleresna; Ngan dinten ayeuna aranjeunna masihan kuring sareng kuring teu ngagaduhan tuangeun lauk. Janten énjing kuring tiasa ngagaleuh sepi: 3

  2.   Marco Salazar cenahna

    katerangan anu saé pisan hatur nuhun

  3.   Perumahan Carlos cenahna

    Milik kuring teu tuang 2 taun, anjeunna abadi?

  4.   Analia cenahna

    Halo, kuring gaduh lauk pedang bikang sareng teu tuang saminggu ... naon anu kuring tiasa lakukeun?

    1.    Gaby cenahna

      Lauk kuring henteu tuang salami 2 dinten sareng kuring ngagaduhan 6 lauk sareng kuring sieun yén aranjeunna saling tuang, anu kuring tiasa tuangeun

  5.   Sergio cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan rupa-rupa lauk Jepang sareng aranjeunna henteu tuang atanapi najis sareng sadaya waktos aya di handapeun akuarium, naon anu kuring tiasa lakukeun? Mudah-mudahan aya anu ngabantosan kuring

  6.   araceli cenahna

    Nuhun kana tipsna mugia lauk abdi salamet nalika murag sareng ayeuna henteu hoyong tuang :(

  7.   Santi cenahna

    Nya, lauk abdi teu tuang salami 4 sasih sareng masih hirup, tiasa disebatkeun yén ngagaduhan catetan Guines.

  8.   Putting jauh cenahna

    Kusabab alesan force majeure kuring ninggalkeun lauk kuring henteu nganggo tuang atanapi oksigén salami tilu satengah bulan kuring henteu nyangka kuring mendakan aranjeunna hirup tapi aya aranjeunna tapi aranjeunna sakitar dua puluh genep kuring mendakan kira-kira lima belas ogé anjeun tiasa ngabayangkeun kabagjaan kuring kaleresan henteu dilakukeun aranjeunna kedahna janten kanibalisme sabab kuring henteu mendakan naon-naon anu sanés sareng oksigén didinya upami kuring henteu terang kumaha aranjeunna salamet tina bebeneran

  9.   Alejandra cenahna

    Abdi ngagaduhan golf anu henteu hoyong tuang salami 4 dinten, abdi henteu terang naon anu jantenna ... .hatur nuhun

  10.   Elizabeth cenahna

    Halo sababaraha waktos ka pengker, dugi ka ayeuna lauk abdi parantos ngaraosan, aranjeunna seueur ngabareuhan sareng kloaka na aya anu kabeuleum, sareng kuring mendakan anu didahar ku anu sanés, kuring tuangeun 2 kali sapoé éta guppy, kuring ngarobih cai unggal 2 minggu 3 4 sareng kuring nyeuseuh saringan anjeun terakhir kali nyabut sadayana sareng ngumbah cai ngarobih 80%