Sakumaha seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium?

Sakumaha seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium

Salah sahiji patarosan anu paling dasar anu ditaroskeun ku sadayana anu badé ngamimitian dina dunya akuarium nyaéta sabaraha lauk tiasa dilebetkeun dina akuarium. Aya seueur référénsi gumantung kana jinis ti sareng akuarium anu anjeun gaduh. Perlu diperhatoskeun ciri anu tangtu yén akuarium sareng sésana komponénna kedah ditetepkeun supados lauk tiasa hirup dina cara anu séhat sareng hal anu paling caket kana ékosistem alamna.

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun terang seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium.

Sakumaha seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium

Sakumaha seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium cai tiis

Aturan dasar anu tiasa dijantenkeun rujukan pikeun terang sabaraha lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium nyaéta 1 liter per centimeter lauk déwasa. Lauk kedah hirup nyaman sareng perawatan anu minimal, diantarana, gaduh rohangan anu cekap.

Nalika ngeunaan terang sabaraha lauk urang tiasa nempatkeun dina akuarium, jinis tank tank pangaruh. Anu lega sareng deet disarankeun tibatan anu jero sareng sempit, ku sabab permukaan cai anu langkung ageung kakeunaan hawa, langkung ageung bursa gas sareng cai, bakal aya deui oksigén sareng bakal tiasa namah langkung seueur lauk.

Keuingeun teuing dina akuarium henteu disarankeun, sanaos kayakinan yén, salami éta lauk tiasa gerak sacara bébas, henteu aya anu kajadian. Éta henteu cocog sabab lauk tiasa setrés sareng tiasa ngarusak kaséhatan pangeusina. Salaku tambahan, spésiés lauk kedah diperhatoskeun sabab seueur anu daratan sareng henteu hoyong nyerahkeun tempat cicingna.

Unggal lauk peryogi rohangan na. Overpopulasi bakal masihan seueur masalah sareng di antawisna éta bakal janten perang anu teras-terasan sabab masalah di antawisna bakal teras-terasan: gelut, nyusut sirip sareng kanibalisme, sareng anu utami, masalah cai, tapis sareng kualitas dina ékosistem.

Conto ti akuarium bumi:

Umumna aya akuarium panjangna 60 cm, 30 lega sareng 30 jero. 15 lauk cai tawar 5 cm tiasa hirup raoseun didinya. Tina conto ieu, akuarium anu béda tiasa dibentuk ku ngitung hiji liter cai per séntiméter lauk. Lauk cai tawar peryogi kirang cai per lauk tibatan lauk cai asin, kumargi prosés oksigénina langkung laun. Éta kedah diperhatoskeun yén lauk ngala sareng itunganna kedah dilaksanakeun salaku lauk déwasa.

Sabaraha rohangan unggal lauk diperyogikeun

rupa lauk

Aspék penting anu kedah diperhatoskeun nyaéta sabaraha rohangan anu diperyogikeun unggal lauk. Aturan hiji liter cai pikeun unggal séntiméter kumargi aranjeunna utamina nuduhkeun cichlids tapi éta tiasa dianggo pikeun urang. Upami urang hoyong akuarium dipelak ku pepelakan anu nyata atanapi urang ngagaduhan jinis lauk sanés sapertos lauk mas koi jeung lauk mas anu anjeun kedah gaduh langkung seueur cai sabab éta kotor pisan. Dina kasus ieu, 10 liter cai disarankeun pikeun unggal séntiméter lauk. Pikeun ragam lauk ieu anu tumuh seueur sareng janten najis, aspek ieu kedah diperhatoskeun.

Anjeun ogé kedah émut deui detil anu pikaresepeun pikeun terang sabaraha lauk tiasa dilebetkeun dina akuarium. Salah sahijina nyaéta agrésipitas atanapi teritorialitas lauk. Aya lauk anu langkung daérah maka aranjeunna peryogi rohangan nyalira pikeun ngadominasi. Lauk ieu condong karaos langkung kabebeng upami hirup babarengan sareng lauk anu sanés sareng kedah sami sareng habitat anu sami. Utamana nalika nyusun jodo atanapi ngagaduhan orok, aranjeunna janten agrésif teuing. Di dieu urang kedah nambihan deui cai sareng ngagaduhan rohangan anu langkung ageung upami urang hoyong bumi langkung seueur lauk.

Seueur spésiés dominan sareng resep nangtoskeun rohangan na dina akuarium. Kusabab kitu, upami akuarium urang ngagaduhan sajumlah ageung sapertos lauk, urang bakal tiasa namim kirang langkung. Salaku kasimpulan, urang tiasa netepkeun sababaraha tungtunan utama anu terang kaayaan utama anu nangtoskeun sabaraha lauk anu tiasa urang lebetkeun dina akuarium:

  • Jumlah runtah: unggal rupa lauk ngahasilkeun jumlah sampah anu kedah diperhatoskeun pikeun rohangan akuarium. Langkung seueur limbah anu dihasilkeunna, beuki handap lauk anu tiasa dicekel akuarium.
  • Ukuran anu bakal dipiboga ku aranjeunna sawawa: aya seueur spésiés anu tumuh ageung teuing patalina sareng ukuranana nalika aranjeunna alit. Salah sahiji kasalahan utama anu nembé dilakukeun di dunya ieu nyaéta henteu merhatoskeun kumaha piaraan jangkung nalika aranjeunna déwasa.
  • Tingkat baranahan: salah sahiji lauk anu paling dijual pikeun akuarium cai tawar nyaéta Poecillids. Spésiés ieu ngagaduhan kamampuan anu cukup maju pikeun baranahan. Ieu di dieu diperyogikeun pikeun nganalisis yén populasi lauk tiasa nyarios nambahan.
  • Jumlah lalaki sareng awéwé: nalika ngenalkeun lauk kana akuarium, kedah diitung sabaraha lalaki sareng sabaraha awéwé urang ngenalkeun. Ieu ogé ngagaduhan pangaruh kana tingkat réproduksi.
  • Itung jumlah lauk anu tiasa pas: di dieu urang tiasa nganggo aturan sipil tina liter cai pikeun unggal séntiméter lauk. Anjeun ngan ukur kedah nyarios yén dina akuarium aya langkung ti ngan ukur lauk sareng cai. Sareng éta urang pasti ngagaduhan pepelakan, hiasan, saringan, jst. Ieu nunjukkeun yén volume mangpaat bak bakalan kirang.

Sakumaha seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium tropis atanapi cai tiis

lauk dina akuarium

Aspék anu penting pikeun diperhatoskeun nyaéta jinis akuarium anu bakal dipibanda ku urang. Upami spésiésna tropis atanapi cai tiis aranjeunna bakal ngagaduhan kabutuhan anu béda. Gas teras-terasan ditukeurkeun dina permukaan akuarium. Akuarium ngaleupaskeun karbon dioksida sareng oksigén anu aya dina hawa Éta diperyogikeun sahingga éta tungtungna leyur dina cai, lauk tiasa cicing di dinya. Salah sahiji aturan pikeun terang sabaraha lauk tiasa dilebetkeun dina akuarium nyaéta ngitung permukaan cai pikeun terang jumlah lauk anu urang tiasa dipimilik. Permukaan cai ieu diitung dumasar kana bursa gas anu pastina karbon dina oksigén sareng luar.

Aturan ieu nyaritakeun yén urang tiasa nampung hiji séntiméter lauk pikeun unggal 12 cm ² permukaan. Ku cara kitu urang tiasa nyarios yén pikeun lauk cai tiis urang ngagaduhan 62 séntiméter pasagi pikeun unggal séntiméter lauk. Di sisi anu sanésna, pikeun lauk tropis urang gaduh 26 séntiméter pasagi pikeun unggal séntiméter lauk.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan seueur lauk anu tiasa dilebetkeun dina akuarium.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.