Zeolite

Zeolite pikeun akuarium

Saringan dina akuarium mangrupikeun prosés anu penting pisan pikeun meresihan sareng kualitas anu saé. Hatur nuhun kana cai anu parantos diberesihan sareng disaring, lauk tiasa hirup dina kaayaan anu saé. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun perkawis matéri anu ngabantosan ningkatkeun kinerja filtrasi cai dina akuarium. Éta ngeunaan zeolite. Zeolite mangrupikeun substrat filter anu performa dina prosés filtrasi cai langkung luhur tibatan anu diala ku filter karbon atanapi pasir anu diaktipkeun. Salaku tambahan, éta mangrupikeun produk anu asalna alami.

Upami anjeun hoyong terang kumaha zeolite dianggo sareng sarat anu diperyogikeun, dina postingan ieu anjeun tiasa terang sadayana sacara jero 🙂

Karakteristik Zeolite

Zeolite sareng strukturna

Struktur zéolit diwangun ku mineral anu asalna tina struktur vulkanik. Éta diwangun ku mineral sareng kristal kalayan kapasitas bursa ion tinggi. Upami urang analisa struktur internal matéri ieu, urang tiasa niténan saluran alit sakitar 0,5nm diaméterna. Hal ieu ngajantenkeun anjeunna nganggap dirina bahan porous cocog pikeun tapis cai. Ku cara kieu dimungkinkeun pikeun ngaleungitkeun kokotor anu tiasa dicandak ku cai anu ditunda sahingga akuarium tetep bersih pisan.

Strukturna direngsekeun ku sababaraha bagian anu ngandung sababaraha liang diaméterna langkung ageung. Nya éta kapasitas ion-exchanger anu ngamungkinkeun nyerep unsur-unsur polusi anu aya dina cai sareng kamungkinan panyaring.

Aya sababaraha jinis zeolite. Gumantung kana jinis anu urang ngubaran, cai na tiasa diekstraksi tina mineral anu tangtu sapertos kalsium. Hal ieu ngamungkinkeun karasa cai na laun-laun lemes sareng ningkatkeun kualitas na. Di sisi anu sanésna, liang anu langkung ageung Aranjeunna sanggup nahan partikel anu aya dina gantung. Seueur partikel ieu mangrupikeun unsur sareng molekul tina jinis organik, sapertos amonia, sareng tiasa ngirangan kualitas cai.

Kumaha carana sangkan eta dianggo?

Struktur bahan saringan

Struktur bahan saringan

Sakali kami terang karakteristik zeolite, urang bakal ngalih ka operasi. Kami émut yén éta mangrupikeun substrat anu sanggup tukeur amonia sareng éta tiasa dianggo béda dina cai tawar atanapi uyah. Penting pikeun terang fungsi zeolite gumantung kana jinis akuarium anu bakal dipiboga ku urang.

Zeolit ​​anu tukeur kalsium anu tiasa nyerep sanyawa amonia hadir kusabab low ayana kalsium jeung ion magnésium. Ieu lumangsung dina akuarium cai tawar.

Di sisi anu sanésna, upami urang milih akuarium cai laut, prosés na béda pisan. Dina jinis cai ieu, ayana kalsium jauh langkung luhur tibatan cai seger. Kituna, zeolite dina medium ieu meta salaku substrat biologis porous mikro. Salaku tambahan, dina permukaan éta sanggup konsentrasi seueur baktéri anu gancang ngarobah amonia kana nitrit sareng ieu kana nitrat. Dina hal ieu, pedalaman zeolite ngagaduhan konsentrasi oksigén anu handap pisan. Éta disababkeun ku konsumsi anu hébat di luar negeri. Kusabab kitu, baktéri anu netep di daérah ieu leres-leres autotrofik sareng sanggup nyintésis tuangeun nyalira. Éta ogé ngaleungitkeun nitrat ngajantenkeun janten nitrogén nguap kalayan bantosan karbon.

Pangropéa sareng syarat

Zeolite pikeun tapis

Zeolite sanés wates, tapi éta bakal turun tina waktos sareng kaleungitan efektivitasna. Ieu kusabab koloni baktéri baranahan dugi ka sumbatan pori-pori dina permukaan. Kalayan pori-pori anu tersumbat, kapasitas pikeun filtrasi diréduksi dugi ka teu ngagunakeun fungsina.

Ieu alesan naha zeolite meryogikeun pangropéa. Sakali mimiti gagal dina prosés filtrasi cai, éta kedah diganti. Salami fase épéktasi terakhir tina pamuatan, pengumpulan baktéri ningkatkeun kinerja skimmer puing laut sabab massa anu gedé gedéna ngarecah permukaan sareng gancang dipiceun ku éta.

Nalika zeolite dianggo dina akuarium pikeun ngabantosan filtrasi disarankeun ngagunakeun laun. Nyaéta, anjeun henteu kedah ngamimitian nyaring cai ku sadayana beban zeolite. Ieu kusabab kamampuanna pikeun nyaring cai tiasa mangaruhan lauk anu parantos diluyukeun sareng kaayaan anu tangtu dina akuarium.

Sadaya pabrik zeolite nyarankeun yén pamasanganana dilakukeun sakedik-sakedik, salami minggu, supados lauk adaptasi sareng kualitas cai anu énggal. Seiring waktosna saatos masang zeolite dina akuarium, baktéri ngahasilkeun kagiatan anu saé. Nalika kagiatan ngahontal nilai na pangluhurna, aranjeunna sacara serius ngaruksak pangropéa nilai réduksi oksida tina akuarium. Ieu disababkeun ku konsumsi oksigén anu tinggi anu dipibanda.

Nalika anjeun TEU kedah nganggo zeolite dina akuarium anjeun

Zeolit ​​sareng karbon aktif

Zeolit ​​sareng karbon aktif

Seueur ahli akuarium satuju kana sumbangan ageung bahan ieu dina akuarium anu nembé didamel. Nanging, bahkan dina akuarium anu énggal, tambahan amonia kana medium nyababkeun zeolite bertindak salaku basa jangka pondok.

Di sisi anu sanésna, sakali tingkat amonia parantos stabil, éta saé pikeun miceun zeolite. Henteu disarankeun pikeun ngagunakeunana salaku basa anu permanén. Sabalikna, langkung saé dihapusna sareng nganggo cara konvensional. Diantara hartosna konvensional kami mendakan karbon atanapi pasir anu diaktipkeun.

conclusions

Dijual zeolite pikeun tapis

Saringan ieu tiasa dipasang dina cara anu saderhana pisan dina saringan bertekanan sareng ngamungkinkeun pangendali warnaan akuarium, salian ti anu disebatkeun ku amonia sareng saringan biologis. Éta lumayan épéktip dina akuarium anu rame pisan, kumargi di tempat-tempat ieu diperyogikeun tugas-tugas pangropéa kumargi kaleuwihan molekul runtah.

Penting pikeun nyingkahan masalah anu bisa dihasilkeun kusabab kapasitasna ageung pikeun tukeran molekul. Pikeun éta, urang kedah masang sakedik sakedik sababaraha minggu. Ku cara kieu, urang bakal nampi lauk di pedalaman pikeun adaptasi sareng parobihan kimia di lingkungan.

Kedah disebatkeun yén kusabab kagiatan baktéri, henteu disarankan pikeun tetep zeolite dipasang langkung ti tilu bulan.

Kuring miharep yén ku tips ieu anjeun tiasa nganggo bahan anu mangpaat ieu pikeun ngabantosan dina tapisan akuarium.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.